Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Порівняння 2 бюджетних ігрових відеокарт – GTX 1050 проти GTX 1050 TI

Дата публікації: 28.10.2018 21:25
Дата оновлення: 28.10.2018 21:25

Щоб пограти в сучасні відеоігри з комфортом хоча б на середніх налаштуваннях, а в деяких випадках – хоча б на мінімальних, дискретка просто необхідна. Але що робити, якщо бюджет обмежений? Порада геймеру – придивитися до GTX 1050 або 1050 TI.

GTX 1050 против GTX 1050 TI

Ці дві відеокарти відносяться до недорогих варіантів, які здатні подарувати комфортний геймплей. У чому різниця між цими двома версіями, якими є особливості кожної з них, і як вони демонструють себе в тестах, розповідає стаття.

Цікаво: Що краще для монітора: DVI або HDMI – порівняння 2 інтерфейсів

NVidia GeForce GTX 1050

Виробників такої відеокарти, яка має повне право на звання Суперпопулярної », Безліч. Отже, і вартість девайсів може значно відрізнятися в залежності від об'єму пам'яті та деяких інших параметрів. Але для ігор ця карта підійде від будь-якого бренду.

NVidia GeForce GTX 1050 от MSI и Gigabyte

Наприклад, девайс від MSI DDR5 на 2GB життєздатний. У всі сучасні блокбастери на ультраналаштуваннях пограти, звичайно, не вийде, але купити її як економваріант варто. Плюс у тому, що це оверклокерська версія: вона розігнана вже із заводу, що дає приріст продуктивності та позбавляє необхідності намагатися розігнати карту самостійно.

Цікаво: Розвиток консолей Microsoft Xbox: 4 етапи становлення ігрової приставки

Огляд основних характеристик
Архітектура графічного процесора Pascal
Розрядність шини 128 біт
Тип пам'яті GDDR5
Підтримка версії підтримка DirectX версії 12
Тактова частота стоку – 1404 Мгц
в бусті – 1518 Мгц
Частота шини пам'яті 7008 Мгц

Якщо розглядати зовсім недорогу збірку, то в парі з Двоядерним процесором 8 Гб ОЗП цілком комфортно можна пограти в стару-добру ГТА 5 на високих і дуже високих налаштуваннях. Згладжуванням і вертикальною синхронізацією доведеться пожертвувати, зате все відобразиться у FHD роздільній здатності. Battlefield 1 у режимі кампанії з високим пресетом теж порадує. Середня позначка FPS у тестах — 53, але на ігровому комфорті це не вплинуло, судячи з відгуків. Високі налаштування в PUBG – не проблема, якщо гравця влаштує показник 40-45 FPS, але геймплей досить плавний.

Якщо ж говорити про більш серйозні проекти, такі, як Watch Dogs 2 або Assasin's Creed Origins, то можна порадити розглянути версії девайсів на 3 Гб, наприклад, від Gigabyte. Та й ЦПУ знадобиться набагато потужніше.

Любу відеокарту GTX 1050 можна рекомендувати як одне з гарних ігрових рішень. У неї є два основні переваги, які здатні стати ключовими критеріями для вибору:

  1. оптимальне співвідношення вартості та продуктивності;
  2. відмінні показники енергоефективності.

Мінус теж знайшовся. За сучасними мірками такого варіанту вже недостатньо для того, щоб насолоджуватися хітовими новинками геймінгу з ультрапресетом графіки, та ще й у роздільній здатності вище FHD.

Рекомендуємо почитати: ТОП-5 кращих HDD на 2 TB – Рейтинг внутрішніх жорстких дисків на 2000 Гб

NVidia GeForce GTX 1050 TI

одним із найкращих ігрових рішень на поточний момент. Судячи з відгуків, з нею комфортний геймплей забезпечений, якщо інші компоненти збирання відповідають.

Рада: для того, щоб отримати насолоду від ігор з такою відеокарткою, потрібно хоча б 8 гігабайт оперативної пам'яті (а краще – вдвічі більший об'єм) і, як мінімум, чотириядерний процесор.

NVidia GeForce GTX 1050 TI MSI на 4 GB Gaming X и ASUS 4GB DDR5 Gaming Strix

Достойний приклад – модель від MSI. Так, це не бюджетний варіант, але вибір на його користь роблять не тільки завдяки продуктивності, але і завдяки тиші, а також показнику TDP в 75 градусів. Крім того, ця картка, на відміну від деяких інших моделей, має власне охолодження. До того ж вона показує досить високий FPS у тестах. А ще її купують власники корпусів із прозорою стінкою – дизайн у неї дуже привабливий. Рекомендувати модель дозволяють і такі параметри, як:

  • Підтримка DirectX 12;
  • GDDR5 пам'ять;
  • Тактова частота графічного процесора 1290 МГц у стоку та 1392 у бусті.
  • Шина з 128-бітною розрядністю на частоті 7008 МГц.

Ця ж плата від ASUS- не менш цікавий варіант з практично ідентичними технічними характеристиками, крім частоти GPU (тут 1379 МГц в стоку і 1493 в бусті, а оверклокерском режимі — 1392/1506 МГц).

У всіх відеоадаптерів є комфортні утиліти для стриму, а також редагування параметрів та розгону. У тестах із сучасними іграми (Fallout 4, GTA 5, Watch Dogs 2) різниці практично немає: моделі обох виробників набирають 50-60 FPS.

Консольникам: параметрів, на які варто звернути увагу при покупці ігрової консолі

Порівняльна таблиця характеристик

Порівняння характеристик, представлене в таблиці, допоможе зрозуміти, в чому різниця між відеокартами і вирішити, яку все-таки варто купити для ігор.

результаты тестирования GTX 1050 и GTX 1050 TI в играх

Характеристики
GTX 1050 GTX 1050 TI
Графічний процесор 14 нм 14 нм
тактова частота – ~1404 МГц тактова частота – ~1290 МГц
бустова частота – ~1518 МГц бустова частота – ~1392 МГц
Тип пам'яті gDDR 5 gDDR 5
Максимальний об'єм пам'яті 3 GB 4 GB
Частота роботи шини пам'яті 128 біт 128 біт
Розрядність 7008 МГц 7008 МГц
Максимальна роздільна здатність дисплея
87}} 3
Охолодження 2 вентилятора + радіатор 2 вентилятора + радіатор
Версії DirectX і OpenGL 12 і 4.5 12 і 4.5
Середній показник FPS 50-55 55-60

Любителям командних онлайн ігор знадобиться: 10 кращих WI-FI роутерів ASUS

Як видно, суттєвих відмінностей між відеокартами 1050 майже і немає. Вони обидві мають гідні характеристики, підтримують останні версії DirectX та OpenGL, оснащені активним охолодженням та здатні на високу роздільну здатність. Так що однозначно відповісти на запитання що краще вибрати, не вийде. Хіба що моделі GTX 1050 TI мають більш значний об'єм пам'яті, внаслідок чого вони можуть показувати більшу продуктивність. Щоправда, і ціна на такий варіант буде вищою. Але його можна порадити більш вимогливим геймерам, які люблять тестувати новинки. З іншого боку, GTX 1050 не така вимоглива до іншої начинки: вона цілком підійде для складання з двоядерним процесором, чого не скажеш про суперницю.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії