Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Срібний посуд і столове срібло

Дата публікації: 17.10.2016 15:32
Дата оновлення: 17.10.2016 15:32

Срібний посуд використовували ще античні царі і герої – вважалося, що вода з таких глечиків оберігає від хвороб, лікарі користувалися срібними чашами з тієї ж причини. Посуд і прилади з срібла вважаються фамільною реліквією, стаючи з року в рік все дорожче. Облагородити побут вашої сім'ї допоможе вишукана срібна столовий посуд.

Як зберегти красу срібного посуду

Срібний посуд дуже красива, і, щоб вона не втрачала своєї привабливості, дбайливо доглядайте за нею дбайливо, ретельно дотримуючись поради, які зібрані в цій статті.

Перш за все варто поберегти їх від непотрібного використання. Срібло – м'який метал, занадто часте вживання зіпсує його форму. Тому користуйтеся срібним посудом і приладами тільки в урочистих випадках.

Фахівці рекомендують мити столові прилади і посуд з цього красивого металу виключно теплою проточною водою, використовуючи бережливий миючий засіб. Усувайте темний наліт своєчасно, відразу ж після появи, інакше після відчистити прилади буде набагато важче.

Чим відчищати столове срібло

Коли ви чистите посуд зі срібла, найважливіше вберегти поверхню предметів від пошкоджень. Створюючи посуд і прилади з цього аристократичного матеріалу, виробники використовують пробу срібла 925 і нижче, до 800 – це пов'язано з тим, що висока проба буває у дуже м'якого і делікатного металу. Чисте срібло – надзвичайно делікатний і м'який метал, він здатний піддатися агресивного впливу миючого засобу, особливо абразивного. Саме тому для догляду за предметами зі срібла можна використовувати кошти з твердими частинками, а також металевими сіточками для миття.

Чистимо срібний посуд дбайливо

Найкраще, якщо ви зважитеся чистити і освітлювати срібло на дому, використовувати найпростіші перевірені століттями народні кошти.

Сирі бульби картоплі натріть на тертці, залийте невеликою кількістю води, і в цей «розчин» потрібно помістити срібні предмети. Після того як посуд пробуде в розчині деякий час, відполіруйте її вовняним полотном.

Закип'ятивши воду, додайте в неї 4-5 столових ложок звичайної харчової соди. В цей розчин опустіть на 15 секунд срібний посуд і прилади – і вони будуть сяяти як нові!

Дитяча зубна паста поверне благородної посуді сяючий вигляд.

Срібло можна мити тільки вручну – посудомийна машина через деяких своїх особливостей стане причиною появи нальоту і плям.

Якщо на вашу срібний посуд нанесено тонким шаром золоте покриття, не нагрівайте його і не тріть посилено – ви можете пошкодити цілісність делікатного шару дорогоцінного металу. Якщо предмети з таким покриттям згинати, то позолота буде руйнуватися і розшаровуватися.

Особливо дбайливо треба ставитися до срібної посуді, прикрашеної емаллю. Не можна відмивати її жорсткими щітками. Також ви можете берегти посуд від перепадів температури і механічних пошкоджень.

Існують професійні засоби, які доглядають за столовим сріблом. Це серветки, просочені особливим розчином, які швидко повернуть посуді і приладах чистоту і блиск.

Як зберігати прилади з срібла

Срібний посуд не повинна стикатися з виробами з нержавійки – вони більш грубі, так що можуть при зіткненні пошкодити м'які срібло. Ідеальним місцем для зберігання буде місткий футляр, зсередини оббитий оксамитом. Перш ніж прибрати в футляр, вимийте срібло і протріть м'яким рушником.

Коментарі
Залиште коментар