Авокадо містить багато рослинних жирів та клітковини, овочеві страви з ним ситні та корисні. У його складі більшість вітамінів групи B, а також 20% щоденної норми фолієвої кислоти.
Описуємо салати з авокадо та рецепти, які підійдуть щодня або доповнять святкове застілля.
Читайте: 3 рецепти корн догів для ситного перекусу
Салат з креветками та авокадо
Смачний, малокалорійний, ефектно виглядає на столі. Якщо потрібен незвичайний екзотичний рецепт, цей — чудове рішення. Його ще називають «коктейль». Корисний мікс ефектно виглядає в креманці на високій ніжці.
Інгредієнти
Авокадо |
1 шт. середнього розміру |
Креветки |
100 г варені та очищені |
Лимонний сік |
1 ст.л |
Помідори чері |
150 г |
Кріп |
1 пучок |
Сметана 20% |
1 ст.л |
Майонез |
1 ст.л |
Сіль, перець |
До свого смаку |
Салатне листя |
Для прикраси |
Покроковий процес приготування
- Знімають шкірку із зеленого фрукта, розрізають його на дві половини, прибирають кісточку.
- Нарізають фрукт кубиками середнього розміру, видавлюють на нього. лимонний сік, відправляють у посудину і перемішують.
- Подрібнюють кріп і всипають до нарізаного.
- Помідори розрізають на четвертинки та відправляють до решти інгредієнтів.
- Заздалегідь відварюють та чистять креветки. Для приготування простіше використовувати мікрохвильовку. За потужності 1000 Вт вони готуються близько 4 хвилин.
- Додають морепродукти в салат і туди кладуть сметану, майонез, сіль, перець. Перемішують.
Після приготування страву залишають у холодильнику на кілька годин. Подають у посуді для сервірування, попередньо встеливши її дно листям зелені.
На замітку: 3 рецепти приготування моті
Салат з авокадо, огірками та помідорами
Легкозасвоюваний перекус ситний і корисний через безліч вітамінів. Виходить соковитим і малокалорійним: у 100 г продукту всього 116 ккал. Відмінно втамовує голод і чудово насичує у спеку.
Інгредієнти
Авокадо |
½ стиглого фрукта |
Помідор |
1 шт. |
Огірок |
1 шт. |
Цибуля (червона або біла) |
1 шт. |
Сік лимона |
2 ст.л |
Оливкова олія |
2 ст.л |
Кріп |
Невеликий пучок |
Сіль |
На смак |
Покроковий процес приготування
- Готують і миють овочі. Заморський плід має бути стиглим — так буде смачніше і легше чиститься.
- Цибулину очищають від лушпиння, дрібно нарізають. Хто не любить гіркоту, можна замаринувати цибулю в яблучному оцті або обдати окропом.
- Подрібнюють огірки кубиками середнього розміру. Якщо шкірка груба чи гірчить, позбавляються її.
- Помідори нарізають невеликими скибочками. Ідеально підходять щільні та соковиті плоди, які добре тримають форму і не розпадаються при нарізці.
- Зелений фрукт очищають, видаляють кісточку та нарізають кубиками.
- Подрібнюють гілочки кропу.
- З'єднують усі продукти в мисці, приправляють сіллю (можна морською, вона корисніша), оливковою олією та соком лимона.
На замітку: Страви на мангалі: 5 перевірених рецептів
Салат з авокадо та яйцем
Апетитні скибочки екзотичного фрукта з яйцем та зеленню так і просяться до рота. З'їдаються миттєво.
Інгредієнти
Авокадо |
2 стиглі фрукти |
Курячі яйця |
6 шт. |
Помідори |
200 г |
Червона цибуля |
120 г |
Петрушка |
1 пучок |
Листя латука |
На свій смак |
Соус Табаско |
½ ч.л |
Лимонний сік |
1 ст.л |
Сметана |
2 ст.л |
Майонез |
2 ст.л |
Сіль |
½ чайної ложки |
Покроковий процес приготування
- Готують заправку, змішавши сметану, майонез, лимонний сік, Табаско і сіль.
- Очищають та дрібно нарізають плоди, викладають у приготований соус.
- Відварюють яйця у скороварці або у каструлі. Чекають п'ять хвилин після закипання води — за цей час вони зваряться круто.
- Подрібнюють помідори, цибулю, зелень петрушки, яйця.
- З'єднують усі інгредієнти в чаші, заправляють соусом та перемішують.
Бажано на 1-2 години відправити приготоване в холодильник, накривши харчовою плівкою, для охолодження та насичення смаків.
У скарбничку знань: Салати з тунцем — рецепти приготування на кожен день всього за 10 хвилин
Салат з лососем та авокадо
У цій страві ніжний лосось чудово поєднується зі свіжими овочами та кремовою текстурою заморського плоду. Він містить велику кількість кислот омега-3 для здоров'я серцево-судинної системи. Спеції в закусці можна коригувати з урахуванням особистих уподобань та смаків.
Інгредієнти
Авокадо |
½ стиглого фрукта |
Слабосолоний лосось |
100 г |
Листя салату |
½ упаковки різних листків |
Моцарела |
8-10 маленьких головок |
Помідори Черрі |
8-10 шт |
Чорні оливки |
10-12 шт |
Кунжут |
Собі до смаку |
Для заправки: |
|
Мед |
0,5 ч.л |
Оливкова олія |
3 ст.л |
Соєвий соус |
2 ст.л |
Французька гірчиця |
1 ч.л |
М'яка гірчиця |
На смак |
Лимонний сік |
1 ч.л |
Покроковий процес приготування
- Готують заправку: в окремій місткості змішують оливкову олію, мед, соєвий соус, обидва види гірчиці та сік лимона.
- Нарізують половинками помідори.
- Плід подрібнюють кубиками середнього розміру.
- Розрізають ножем рибу на невеликі скибочки.
- Складають у салатницю нарізане, додають сир, листя салату, оливки та заправляють приготованим соусом. Якщо зелень дуже велика, її краще розірвати.
- Обсмажують на сковороді кунжут, щедро посипають ним блюдо.
Корисна інформація: Як зробити чипси в домашніх умовах: 2 рецепти снеків та соуси для гурманів
Салати з авокадо та курицей
Корисна страва з низькою калорійністю. Смачна та поживна, насичена білком, необхідним для енергії. Відварене куряче м'ясо добре засвоюється, а відчуття ситості зберігається надовго. Рецепт у пригоді для святкового столу чи ситної вечері.
Інгредієнти
Куряче філе |
1 шт. (350-400 г) |
Авокадо |
2 шт., середнього розміру |
Зерна гірчиці |
20 г |
Листя салату |
80 г |
Оливкова олія |
30 мл |
Рідкий мед |
20 г |
Сік лимона |
15 мл |
Суміш різних перців |
⅛ ч.л |
Сіль |
¼ чайної ложки |
Покроковий процес приготування
- Кип'ятять воду в каструлі, зварити у ній куряче філе 20-25 хвилин. М'ясо витягають із бульйону й охолоджують.
- Очищають заморський фрукт, видаляють кісточку, нарізують скибочками середнього розміру.
- Готують заправку: змішують у піалі мед із гірчицею, лимонним соком та олією. Додають сіль, перець, перемішують.
- Нарізають шматочками філе.
- Буйно рубають листя салату.
- Викладають у салатник підготовлені продукти, вливають заправку та перемішують, не порушуючи цілісність скибочок.
Розібралися з рецептами, як приготувати салат з авокадо. Цей плід містить величезну кількість вітамінів і мікроелементів, які чинять загальнозміцнювальну, омолоджувальну та імуномодулювальну дію на організм. Він очищає судини від токсинів і добре засвоюється системою травлення.
Тепер, коли знаєте, які салати можна зробити, буде простіше скласти для себе корисне, смачне та апетитне меню. Експериментуйте на здоров'я!
На замітку: Як варити яйця в мікрохвильовій печі — 4 кроки, корисні поради і можливі пастки