Київ
Серце всієї України!
Зв'язатися з нами
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO club
Укр Рус
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Кошик

Авторизуйтесь, щоб отримувати персональні пропозиції.

Салати з авокадо — прості рецепти: 5 ідей з інгредієнтами, які дивують своїм смаком

Дата оновлення: 08.04.2025 12:17

Авокадо містить багато рослинних жирів та клітковини, овочеві страви з ним ситні та корисні. У його складі більшість вітамінів групи B, а також 20% щоденної норми фолієвої кислоти. 

Салат з авокадо із зеленню

Описуємо салати з авокадо та рецепти, які підійдуть щодня або доповнять святкове застілля.

Читайте: 3 рецепти корн догів для ситного перекусу

Салат з креветками та авокадо

Смачний, малокалорійний, ефектно виглядає на столі. Якщо потрібен незвичайний екзотичний рецепт, цей — чудове рішення. Його ще називають «коктейль». Корисний мікс ефектно виглядає в креманці на високій ніжці.

Салат з авокадо та креветками в салатниках

Інгредієнти

Авокадо

1 шт. середнього розміру

Креветки

100 г варені та очищені

Лимонний сік

1 ст.л

Помідори чері

150 г

Кріп

1 пучок

Сметана 20%

1 ст.л

Майонез

1 ст.л

Сіль, перець

До свого смаку

Салатне листя

Для прикраси

Покроковий процес приготування

  1. Знімають шкірку із зеленого фрукта, розрізають його на дві половини, прибирають кісточку.
  2. Нарізають фрукт кубиками середнього розміру, видавлюють на нього. лимонний сік, відправляють у посудину і перемішують.
  3. Подрібнюють кріп і всипають до нарізаного.
  4. Помідори розрізають на четвертинки та відправляють до решти інгредієнтів.
  5. Заздалегідь відварюють та чистять креветки. Для приготування простіше використовувати мікрохвильовку. За потужності 1000 Вт вони готуються близько 4 хвилин.
  6. Додають морепродукти в салат і туди кладуть сметану, майонез, сіль, перець. Перемішують.

Після приготування страву залишають у холодильнику на кілька годин. Подають у посуді для сервірування, попередньо встеливши її дно листям зелені.

На замітку: 3 рецепти приготування моті

Салат з авокадо, огірками та помідорами

Легкозасвоюваний перекус ситний і корисний через безліч вітамінів. Виходить соковитим і малокалорійним: у 100 г продукту всього 116 ккал. Відмінно втамовує голод і чудово насичує у спеку.

авокадо з огірком та помідором

Інгредієнти

Авокадо

½ стиглого фрукта

Помідор

1 шт.

Огірок

1 шт.

Цибуля (червона або біла)

1 шт.

Сік лимона

2 ст.л

Оливкова олія

2 ст.л

Кріп

Невеликий пучок

Сіль

На смак

Покроковий процес приготування

  1. Готують і миють овочі. Заморський плід має бути стиглим — так буде смачніше і легше чиститься.
  2. Цибулину очищають від лушпиння, дрібно нарізають. Хто не любить гіркоту, можна замаринувати цибулю в яблучному оцті або обдати окропом.
  3. Подрібнюють огірки кубиками середнього розміру. Якщо шкірка груба чи гірчить, позбавляються її.
  4. Помідори нарізають невеликими скибочками. Ідеально підходять щільні та соковиті плоди, які добре тримають форму і не розпадаються при нарізці.
  5. Зелений фрукт очищають, видаляють кісточку та нарізають кубиками.
  6. Подрібнюють гілочки кропу.
  7. З'єднують усі продукти в мисці, приправляють сіллю (можна морською, вона корисніша), оливковою олією та соком лимона. 

На замітку: Страви на мангалі: 5 перевірених рецептів

Салат з авокадо та яйцем

Апетитні скибочки екзотичного фрукта з яйцем та зеленню так і просяться до рота. З'їдаються миттєво.

Нарізка яєць для салату

Інгредієнти

Авокадо

2 стиглі фрукти

Курячі яйця

6 шт.

Помідори

200 г

Червона цибуля

120 г

Петрушка

1 пучок

Листя латука

На свій смак

Соус Табаско

½ ч.л

Лимонний сік

1 ст.л

Сметана

2 ст.л

Майонез

2 ст.л

Сіль

½ чайної ложки

Покроковий процес приготування

  • Готують заправку, змішавши сметану, майонез, лимонний сік, Табаско і сіль.
  • Очищають та дрібно нарізають плоди, викладають у приготований соус.
  • Відварюють яйця у скороварці або у каструлі. Чекають п'ять хвилин після закипання води — за цей час вони зваряться круто.
  • Подрібнюють помідори, цибулю, зелень петрушки, яйця.
  • З'єднують усі інгредієнти в чаші, заправляють соусом та перемішують.

Бажано на 1-2 години відправити приготоване в холодильник, накривши харчовою плівкою, для охолодження та насичення смаків.

У скарбничку знань: Салати з тунцем — рецепти приготування на кожен день всього за 10 хвилин

Салат з лососем та авокадо

У цій страві ніжний лосось чудово поєднується зі свіжими овочами та кремовою текстурою заморського плоду. Він містить велику кількість кислот омега-3 для здоров'я серцево-судинної системи. Спеції в закусці можна коригувати з урахуванням особистих уподобань та смаків.

Інгредієнти

Авокадо

½ стиглого фрукта

Слабосолоний лосось

100 г

Листя салату

½ упаковки різних листків

Моцарела

8-10 маленьких головок

Помідори Черрі

8-10 шт

Чорні оливки

10-12 шт

Кунжут

Собі до смаку

Для заправки:

 

Мед

0,5 ч.л

Оливкова олія

3 ст.л

Соєвий соус

2 ст.л

Французька гірчиця

1 ч.л

М'яка гірчиця

На смак

Лимонний сік

1 ч.л

Покроковий процес приготування

  • Готують заправку: в окремій місткості змішують оливкову олію, мед, соєвий соус, обидва види гірчиці та сік лимона.
  • Нарізують половинками помідори.
  • Плід подрібнюють кубиками середнього розміру.
  • Розрізають ножем рибу на невеликі скибочки.
  • Складають у салатницю нарізане, додають сир, листя салату, оливки та заправляють приготованим соусом. Якщо зелень дуже велика, її краще розірвати.
  • Обсмажують на сковороді кунжут, щедро посипають ним блюдо. 

Корисна інформація: Як зробити чипси в домашніх умовах: 2 рецепти снеків та соуси для гурманів

Салати з авокадо та курицей

Корисна страва з низькою калорійністю. Смачна та поживна, насичена білком, необхідним для енергії. Відварене куряче м'ясо добре засвоюється, а відчуття ситості зберігається надовго. Рецепт у пригоді для святкового столу чи ситної вечері.

Видалення кісточки з авокадо

Інгредієнти

Куряче філе

1 шт. (350-400 г)

Авокадо

2 шт., середнього розміру

Зерна гірчиці

20 г

Листя салату

80 г

Оливкова олія

30 мл

Рідкий мед

20 г

Сік лимона

15 мл

Суміш різних перців

⅛ ч.л

Сіль

¼ чайної ложки

Покроковий процес приготування

  1. Кип'ятять воду в каструлі, зварити у ній куряче філе 20-25 хвилин. М'ясо витягають із бульйону й охолоджують.
  2. Очищають заморський фрукт, видаляють кісточку, нарізують скибочками середнього розміру.
  3. Готують заправку: змішують у піалі мед із гірчицею, лимонним соком та олією. Додають сіль, перець, перемішують.
  4. Нарізають шматочками філе.
  5. Буйно рубають листя салату.
  6. Викладають у салатник підготовлені продукти, вливають заправку та перемішують, не порушуючи цілісність скибочок.

Розібралися з рецептами, як приготувати салат з авокадо. Цей плід містить величезну кількість вітамінів і мікроелементів, які чинять загальнозміцнювальну, омолоджувальну та імуномодулювальну дію на організм. Він очищає судини від токсинів і добре засвоюється системою травлення.

Тепер, коли знаєте, які салати можна зробити, буде простіше скласти для себе корисне, смачне та апетитне меню. Експериментуйте на здоров'я!

На замітку: Як варити яйця в мікрохвильовій печі — 4 кроки, корисні поради і можливі пастки

Коментарі
Залиште коментар
Останні новини