Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чому стукає холодильник під час вимкнення і під час роботи – інструкція із 5 пунктів

Дата публікації: 26.12.2019 13:14
Дата оновлення: 19.04.2023 15:01

Будь-який, навіть ультратихий холодильник, при роботі видає звуки – це нормально. Але якщо спокійне дзижчання холодильного агрегату утихомирює, то різкий стукіт, клацання і гул дратують і насторожують. У статті описано природу сторонніх звуків і чому вони можуть з'являтися навіть у новому холодильнику. Наведено кілька лайфхаків, як зменшити звук установки без виклику майстра.

холодильник издает шум

Стукає холодильник, що робити

Новому холодильнику, навіть самому тихому, можна шуміти 3-5 днів – за цей час пристрій увійде в режим роботи. Не варто переживати, чому в холодильнику стукає двигун – після закінчення зазначеного терміну шум зникне.

Про всяк випадок потрібно переконатися, що зняті транспортувальні болти. Якщо це забули зробити, болти завадять пружинам кріплення амортизувати вібрацію, що негайно обернеться підвищеним шумом.

Шумить старий холодильник: як бути

Старому холодильнику, який вийшов з ладу, варто провести побіжний огляд і перевірити, наскільки справно він морозить, і чи не стосується меблів, що стоять поруч, НАПРИКЛАД,кухонної плити.

Важливо: Оптимальний зазор для роботи агрегату – 5-10 см від техніки, що стоїть поруч.

холодильник стучит из-за неправильного расположения

Цікаво: РЕЙТИНГ ХОЛОДИЛЬНИКІВ ШИРИНОЇ 50-60 САНТИМЕТРІВ: 10 ПОПУЛЯРНИХ МОДЕЛЕЙ

Нещільно прилягає дверцята

Причиною шуму холодильника може бути негерметична дверцята деформувався.

Усунути проблему можна декількома способами:

  • підкласти в місце, яке не прилягає, шматок паперу;
  • нагріти феном місця деформації гуми, притиснути до периметру короба холодильника і вирівняти;
  • порвану, згнившучу і тріснуту гуму потрібно замінити, встановивши новий ущільнювач у поглиблення або приклеївши до поверхні.

стучит холодильник

Холодильник погано стоїть на підлозі

Розбалансування ніжок пристрою – теж часта причина стукоту та шуму. Варто перевірити ступінь зіткнення дна холодильника з підлогою. Якщо хоча б одна ніжка висить у повітрі, корпус агрегату вібруватиме, а двигун — дратуватиме звуком. Вихід – відрегулювати, покручуючи туди-сюди, ніжки.

Якщо поверхневий огляд не дав результатів і відповіді, чому стукає холодильник, варто перейти до детального знайомства зі всілякими причинами несправності.

Чому стукає холодильник – основні причини

Нехарактерний звук холодильника, який раптово став стукати, не обов'язково говорить про поломку. Часто буває що користувач просто не знав усіх тонкощів експлуатації.

Неправильна розстановка продуктів усередині холодильника

Те, що здається серйозною поломкою побутового приладу, нерідко є шумом стукають один про одного кастрюль банок. Особливо активний зіткнення відбувається у момент запуску рефрижератора і за вимкнення його мотора.

Вихід – навести лад у нутрощі холодильника, заодно викинувши непотрібні баночки і тарілки.

На замітку: плівка – зручна і безшумна заміна кришки для каструлі і сковороди. А харчовий контейнер замість важкої каченятки довше збереже свіжість страви, не пропустить запах, допоможе підтримати чистоту та охайність.

При наведенні порядку в холодильнику не варто забувати про предмети на даху.

Неправильна температура

Іноді справа – в температурному режимі. Бажаючи прискорити заморожування продуктів, користувач посилює максимум роботу холодильника, а потім забуває перевести в звичайний режим.

холодильник стучит из-за неправильной расстановки продуктов

Неправильне положення внутрішніх елементів холодильної камери

Іноді причина стукоту криється в такій банальній причині, як неправильне розташування полиць. Достатньо витратити три хвилини на коректне розміщення поличок, контейнерів і перегородок — і можна видихнути вільно. Більше не потрібно думати про покупку нового холодильника.

НА тему: РЕЙТИНГ 10 ПОПУЛЯРНИХ ХОЛОДИЛЬНИКОВ SIEMENS

Встановлення холодильника на нерівній поверхні

Краще не довіряти очам, навіть якщо здається, що холодильник стоїть рівно.

Оптимальне рішення – виміряти кут нахилу рівнем, поклавши будівельний інструмент на верхню панель або кришку холодильника.

Лайвхак:РІВЕНЬ Може замінити звичайний виска з нитки з гайкою. Приклавши Верхній кінець нитки до даху холодильника і відпустивши у Вільне плавання грузик, отримують ідеальну паралель. Їй І повинен відповідати холодильник, що рівно стоїть.

Как установить холодильник на ровную поверхность

Важливо: Холодильники NoFrost можуть стукати через покриття інеєм випарника. Потрібно розморозити прилад та перевірити герметичність дверцят. Якщо не допомогло – викликати фахівці, щоб продіагностував обмотку електродвигуна.

Корисно: 3 КОРИСНИХ РАДИ, ЯК ШВИДКО І ПРАВИЛЬНО РОЗМОРОЗИТИ ХОЛОДИЛЬНИК

Попадання стороннього предмета в систему охолодження

Виробники рекомендують не зберігати всіляку дрібничку. У практиці нерідкі випадки влучення сторонніх предметів за трубки конденсатора, що знаходяться на задній стінці установки. Вилучення монет та інших дрібних деталей часто вирішує завдання до того, як вона перейде в проблему.

Супричинення рухомих елементів холодильника один з одним

Перед викликом майстра не зайвим буде вивчити задню стінку агрегату не тільки на предмет статуеток і сувенірів, що впали з даху Холодильника. Потрібно переконатися, чи рухаються рухомі елементи — трубки зовнішньої системи охолодження холодильника — з його корпусом. Як впорається із цим завданням — докладно описано в наступному розділі.

Рекомендуємо: ТОП-10 КРАЩИХ БЮДЖЕТНИХ ХОЛОДИЛЬНИКІВ

Чому стукає компресор холодильника

Незважаючи на те, що серце холодильника – компресор – деталь надійна і рідко виходить з ладу, стукіт в холодильнику нерідко трапляється саме з його вини.

 Почему стучит компрессор холодильника

Найчастіше те, що приймають за несправність двигуна – звичайний дотик задньої стінки приладу з трубками охолодження. При терті один про одного елементи видають лякаючий металевий стукіт.

Попередження: Охолоджувальні трубки – одні з найтендітніших елементів у конструкції холодильника. Варто це врахувати та діяти акуратно.

Щоб вирішити проблему, їх ізолюють один від одного, акуратно відгинаючи трубки для уникнення зіткнень з корпусом.

Важливо: Краще не ігнорувати стукіт. Тривала взаємодія деталей призводить до швидкого зносу і, як наслідок, протікання холодоагенту.

Холодильник стукає при вимкненні – що робити

Стук в компресорі, який посилюється на початку і в кінці роботи пристрою, може говорити про неправильне закріплення мотора, що провисає на підвісках.

Алгоритм регулювання підвіски

  1. Звільнити огляд компресора, демонтувавши конденсатор. Відкрутити кріпильні гвинти.
  2. Оцінити рівномірність зазору між кожухом компресора та гумовою втулкою рами.
  3. Усунути розбіжності, якщо вони є, відрегулювавши гвинти кріплення пружин.
  4. Увімкнути прилад, перевіривши на стійкість легким похитуванням. Встановити конденсатор на звичайне місце.

Корисна стаття: ВИРОБНИКІВ ХОЛОДИЛЬНИКІВ: ПРОПОНУЄМО КРАЩИХ

Шум через терморегулятор

Стук, схожий на клацання, видає терморегулятор. У деяких моделей техніки робота особливо гучна. Якщо вона супроводжувала увімкнення та виключення із самої покупки — це не вважається поломкою. Але коли холодильник починає стукати з часом – ситуація повинна насторожити. Без виклику майстра не обійтись, особливо якщо клацання супроводжує зниження охолодження.

Стук холодильника при роботі – як виправити

Неправильна установка та некоректна експлуатація, перезавантаження холодильника і розбовтані ніжки – це все призводить до нехарактерних стуків холодильника при роботі.

У деяких випадках положення врятує огляд та звільнення від зайвих предметів. В інших – звичайна викрутка. Як показує практика, багато ситуацій можна вирішити без виїзду майстра. Небагато акуратності в експлуатації та своєчасне реагування дозволить уникнути труднощів.

Замість підсумку пропонується таблиця із зазначенням найголовніших причин стукоту. У ній також наведені методи їх вирішення:

Номер
Причина стукоту Рішення
1 Неправильне розміщення продуктів всередині Ревізія холодильника
2 Неправильне положення внутрішніх елементів холодильної камери Підправити полички, скриньки
3 Встановлення холодильника на нерівній поверхні Виміряти та виправити кут установки холодильника
4 Потрапляння стороннього предмета в систему охолодження Вилучення артефактів
5 Супричинення рухомих елементів холодильника один з одним Переконатися, чи не труться трубки зовнішньої системи охолодження холодильника з корпусом

Щоб запобігти несправності, потрібно трохи: встановити холодильник не ближче ніж на 50 сантиметрів від батареї опалення та духової шафи з плитою, а також подалі від прямих сонячних променів. Зробити зазор не менше 10 см від стіни та стінкою апарату. Чи не зберігати на кришці предмети і тим більше не встановлювати на НЕЇмікрохвильову ПІЧ- це відчутно уріже термін служби рефрижератора. Щоб довго радіти побутовій техніці, варто відрегулювати полиці та скриньки за рівнем, грамотно розподілити продукти всередині камери і не користуватися тривалий час режимами швидкого заморожування.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії