Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд: система «Розумний будинок» від Broadlink

Дата публікації: 03.10.2016 14:42
Дата оновлення: 03.10.2016 14:42

Отож, до мене в руки потрапив набір із дивних на перший погляд пристосувань, які разом здатні охороняти дім, контролювати його стан і керувати ним з будь-якої точки світу. По суті, ця система від Broadlink практично повністю автоматизує весь будинок за невеликі гроші – це я зрозуміла, покопавшись в аналогічних системах. Плюс вона не вимагає якихось особливих інженерних знань, адже це – вже готове рішення з інтуїтивно зрозумілою програмою для налаштування керування.

За допомогою яких компонентів можна створити розумний дім?

• Контролер (пульт керування) Broadlink RM mini-3.

Один з ключових ланок всієї системи. Циліндрична форма, роз'єм для живлення, два індикатори: один з них відображає підключення до Wi-Fi, а другий – режим навчання пристрою. Це спрощений варіант, який копіює інфрачервоний сигнал від пультів для побутової техніки (телевізор, кондиціонер і т.д.) і таким чином здійснює керування. Прилад споживає близько 1 вата на годину і це майже ніяк не позначається на вашому сімейному бюджеті.

• Досконаліша версія контролера Broadlink RM Pro.

Легка і акуратна коробочка трикутної форми з глянцевого пластику включає в себе всі функції Broadlink RM mini, і поліпшена рядом додаткових фішок. Серед них вбудовані радіомодулі для керування обладнанням на частотах 433 і 315 мГц (це ролети, жалюзі з електроприводом, гаражні ворота і т.д.) і сумісність з розумними настінними вимикачами Broadlink TC2, про які я розповім пізніше. Але і коштує цей варіант майже в два рази дорожче.

• Універсальний датчик Broadlink A1 E Air.

У цій яскравій футуристичної штуці заховано цілих п'ять датчиків, які постійно моніторять стан повітря в будинку на наявність формальдегідів, на його рівень вологості, а також на температуру, рівень світла і шуму в будинку. Класно взаємодіє з контролером: можна налаштувати їх в парі таким чином, що коли в кімнаті стає темно, світло вмикається автоматично. Або ж можна вмикати телевізор по хлопку, задавши алгоритм, який базується на підвищенні рівня шуму.

• Система безпеки Broadlink SmartOne S1 Kit.

Це розумна сигналізація, в комплект якої входить датчик відчинення/зачинення дверей і вікон, датчик присутності (руху) і мозковий центр, який може підтримувати до 16 датчиків одночасно. Також є додатковий пульт керування цією системою, який можна закріпити на ключах. Сигналізацією, як і іншими складовими розумного будинку, можна керувати через один додаток – у разі несанкціонованого проникнення вона подає на смартфон сигнал тривоги. Втім, можна налаштувати її по-різному: від повного захисту до простої автоматизації. Залежить від того, для чого вона саме вам знадобиться.

• Розумна Wi-Fi колонка Broadlink MS1.

Розробники радісно заявляють, що це «джерело безкоштовної онлайн-музики». Що ж, насправді так воно і є. Але головне тут не це. По суті, це – повноцінна портативна колонка з можливістю віддаленого керування. Шість програмованих клавіш, слот для карти microSD, аудіо-вхід, акумулятор, що забезпечує до 7 годин музики без підзаряджання, вихід в інтернет, стильний дизайн, якісна «начинка», що забезпечує комфортне прослуховування – мрія, а не колонка! І так, нею теж можна керувати на відстані через власний телефон.

• Розумна Wi-Fi розетка Broadlink SP mini.

Вмикається в звичайну розетку і може контролювати напругу через себе, як по команді через смартфон, так і по заздалегідь заданому сценарію. У ній також вбудований нічний ліхтар. Якраз для тих, хто може забути вимкнути праску!

• Розумний сенсорний вимикач Broadlink TC2.

Дивлячись на нього, так і хочеться сказати «нічого зайвого». Він вбудовується в стіну, легко підключається, керувати ним можна як сенсорно, так і дистанційно за допомогою радіохвиль. Ним класно не тільки вимикати світло з ліжка, але і, наприклад, вмикати вдома світло вечорами, перебуваючи у відпустці, і відлякуючи цим грабіжників.

Продаються вони окремо, одночасно доповнюючи і розширюючи можливості один одного. До кожного девайсу в комплект входить інструкція, кабель microUSB і блок живлення.

Як це працює?

Як я вже говорила, система керує технікою через інфрачервоні промені або радіохвилі на частоті 433 і 315 мГц, залежно від видів пристроїв. А як керувати самою системою? Для цього хлопці з Broadlink зробили мобільний додаток E-control для операційних систем Android і iOS, тобто за домом можна стежити як зі смартфона, так і з планшета.

Я без проблем знайшла його на Play Market і скачала. Спершу він вимагає ім'я та пароль від Wi-Fi мережі, потім підчіплює всі пристрої з серії «розумний будинок», які я підключила. Ну а далі – повне роздолля. Можна створювати сценарії, налаштовувати параметри, вибирати готові шаблони керування, привласнювати кожній кнопці окремий керуючий сигнал і багато, багато іншого. Багато часу процес знайомства не займає.

У додатку також є можливість створення регулярних резервних копій, щоб, раптом що, перенести всі налаштування програми на інший смартфон або планшет.

Що можна робити?

Спеціально для тих, хто вже зрозумів, яка це крута штуковина, але ще не знає, що з нею робити, я підібрала кілька варіантів її використання в своє задоволення:
- за півгодини до приїзду додому дистанційно увімкнути опалення, бойлер, або ж налаштувати систему так, щоб кондиціонер вмикався автоматично, як тільки датчик зафіксує підвищення температури в будинку;
- вимикати світло у всьому будинку з машини, увімкнути вночі світло в туалеті, поки йдеш до нього;
- відкрити ворота, увімкнути світло, закрити ворота – і все це автоматично до вашого приїзду;
- налаштувати такий ранковий алгоритм: кавоварка вмикається о 7:00, мікрохвильовка – о 7:10, а тостер – о 7:15. Ти вийшов з ванної – а сніданок вже готовий без твоєї участі. Ну не диво?

Продовжувати можна безкінечно, тут вас обмежує тільки фантазія.

Підсумки:

Щоб описати ВСІ можливості і варіанти використання розумного будинку від Broadlink, мені б не вистачило і простирадла. І кожен із них – дійсно полегшує життя! Тих хитрих комбінацій, які я встигла випробувати за час тестів, мені буде відверто не вистачати. Поки до повстання машин ще далеко, таку розкіш як розумний дім можна собі дозволити. Так що сміливо рекомендую до покупки.

Коментарі
Залиште коментар
C
16.02.2017 01:11

Ерунда это а не умный дом. Заботливая мама все это делает гораздо эффективнее.