Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Lenovo Phab 2 pro - фаблет і Tango!

Дата публікації: 15.09.2016 09:57
Дата оновлення: 15.09.2016 09:57

Дизайн


Основне зауваження до конструкції у мене тільки одне - в моїй руці смартфон з діагоналлю дисплея 6,4 дюйма здається божевільно величезним. Дотягнутися однією рукою я можу тільки до чотирьох іконка - два нижніх ряди по два значка від правого краю. Хлопчики з такою проблемою не стикаються - під їх долоні це якраз відмінний агрегат. 

В іншому смартфон дуже стильний - згладжені краї дисплея, акуратна огранювання країв корпусу. Сам він металевий, виглядає дорого і на дотик приємний. Без пластикових вставок для роботи радіомодулів не обійшлося, але вони тут тоненькі і дуже зміщені до країв, так що з першого погляду не помітні.

Кнопку включення розмістили на правій грані і знову таки в силу своїх невеликих рук я страждала, якщо намагалася утримати смартфон однією рукою і дотягнутися до цієї кнопки. Про зміну гучності тією ж рукою, що і тримаю смартфон, мова взагалі не йде - я до неї не дотягтися ніколи. У хлопців з цим проблем ніяких немає - все хлопці в нашому офісі легко тримали смартфон однією рукою і діставали до всіх елементів управління. Чи не жіночий це дизайн, в загальному.

Повертаємо смартфон спинкою - і дух захоплює! Набір камер тут вражаючий - дві основні, розташованих в одному блоці зі спалахом, а нижче - ще один величезний очей. Це не просто камера, а вічко для підглядання за світом доповненої реальності. Ще нижче, практично по середині задньої панелі, розташовується сканер відбитків пальців. 

Корпус не розбирається, так що дві сімки і сімка і карта пам'яті ставляться в захований на лівій панелі слот. 

дисплей


Дисплей тут величезний і дуже класний. Якщо ви хотіли собі планшет, але не хотіли носити два девайса - ось воно, рішення. Дуже-дуже-дуже великий дисплей діагоналлю 6,4 дюйма просто створений для переглядів роликів на Youtube і фотографій з 500px в найвищій якості.
 
До того ж в Lenovo Phab 2 Pro на вирішенні не економили, і тут ви отримуєте Quad HD. Вдумайтеся тільки, це 2560х1440 точок при 6,4 дюймах! Картинка виходить просто ідеальна - яскрава і об'ємна, так що дивитися щось з цього дисплея - одне задоволення. 

Мінімальна яскравість дисплея на подив низька, так що в темряві вам не буде різати очі зайве світіння. Максимальної ж з лишком вистачає для сонячного дня - екран залишається добре помітним, картинка майже не вицвітає навіть під прямими променями сонця. 
 
В гучні динаміки знадобляться вам для перегляду фільмів - ставите Megogo або Netflix - і насолоджуєтеся улюбленим серіалом. Єдине зауваження - динаміки встановлені в нижній частині корпусу, тому звук виходить трохи одностороннім. 

камери


Набір режимів для зйомки не найповніший. Мені дуже не вистачало про-режиму, який допоміг би повністю розкрити потенціал цієї камери. Проте, фотографії зроблені за допомогою основної камери виглядають дуже вражаюче як на дисплеї цього смартфона, так і на великому екрані ноутбука. Зображення виходить деталізоване, з невеликим шумопоглинання, яке проте не надто розмиває контури предметів.

При зйомці макро трохи не вистачало ручного фокусування, але в іншому - я задоволена автофокусом і вбудований Експозамір. Мене приємно вразила глибина різкості на фотографіях - задній фон тут розмивається досить сильно і красиво, так що об'єкт, на якому ви сфокусовані, добре відділяється від фону і виглядає дуже об'ємним.

Відео пишеться у форматі 2160p, він же - 4K, радійте блогери і мобільні відеографії, які люблять дозволу побільше! Але в цілому мені вистачало і Full HD для запису досить плавного і чіткого відео. Звичайно, оптичної стабілізації тут немає, але і без неї картинка виглядає цілком плавною.

Фронталки просто вогонь - 8 МП з регульованою силою згладжування шкіри та інших улучшайзеров. Хоча смартфон обійшовся без фронтальної спалаху, знімки в приміщенні з його допомогою виходять дуже непогані.

Продуктивність і автономність


За продуктивністю Phab 2 Pro можна порівняти з багатьма середнячками і upper-medium класом пристроїв, але за рахунок великого і якісного екрану досвід ігор на цьому смартфоні буде набагато крутіше, ніж на будь-який скромною пятідюймовочке. Так що якщо ви хочете з кайфом кришити ворогів в капусту в 3D-шутере або детально і з легкістю переглядати місцевість в World of tanks - досить імовірно, що саме з цим смартфоном ви відчуєте максимум задоволення від процесу гри. 

Процесор Snapdragon 652 не самий потужний в сімействі Qualcomm, але вісім ядер з частотою 1,8 ГГц справно роблять свою роботу. До того ж всередині встановлено аж 4 ГБ оперативної пам'яті, так що можна не переживати, що через пару відкритих іграшок почне зависати браузер.

Відчути Project Tango у мене вийшло поки тільки в одному додатку - Augment. Зате в ньому є і домашні тварини, і меблі, і навіть Тисячолітній сокіл і X-wing, якщо ви розумієте, про що я. Балуватися 3D-моделями можна приміряючи їх в просторі, збільшуючи або зменшуючи масштаб. Ну і звичайно можна зробити скріншот-фото отриманого результату.

Крім того, що це забавне розвага з серії" дивись, як може мій смартфон" , доповненої реальності Project Tango можна знайти і деяке практичне застосування. Наприклад, дизайнер інтер'єрів може відразу демонструвати клієнтам, як буде виглядати той чи інший предмет в приміщенні і куди його краще помістити. Моделей використання можна придумати безліч, було б бажання. У будь-якому випадку - ви будете оригінальним новатором!

Вбудованої пам'яті з лишком вистачає для установки десятка ігор і пари десятків додатків, а потім ще й для фоток місця залишиться. Але кому і 64 ГБ мало - сміливо можете встановлювати карти пам'яті аж до 256 ГБ.

Як я і передбачала, батарея в цьому смартфоні виявляється слабким місцем. В основному позначається ненажерливий дисплей і - як не дивно - слабо оптимізована система. Може це баг мого інженерного зразка, але навіть в режимі очікування смарт знатно з'їдав заряд. Загалом, більше ніж на день роботи без підзарядки тут розраховувати не доводиться.

підсумки


Смартфон вигідно відрізняється від конкурентів двома речами - величезним дисплеєм з високою роздільною здатністю і фішкою доповненої реальності Project Tango.

Єдине, що не сподобалося особисто мені - через гігантський екрану постраждала ергономіка і зі смартфоном абсолютно неможливо впоратися однією рукою. Для тих, кого таке питання не хвилює в силу звички або великих долонь - Phab 2 Pro стане крутим компаньйоном.

Цей смартфон сподобається тим, хто всю роботу переносить на смартфон, так що навіть ноутбук зайвий раз не відкриває. В такому випадку великий екран і продуктивна апаратна частина виявляються головними критеріями вибору. Все це, і навіть більше є в Lenovo Phab 2 Pro - і сканер відбитків пальців для безпеки ваших даних, і круті камери для ведення модного бізнес-аккаунта в Інстаграме. 

Спеціально для moyo.ua
Ірина Руденко

________________________________________________________________________________________________________

Особлива думка: чоловічий погляд на Lenovo Phab 2 Pro - величезний потенціал


Я юзаю фаблет з самого першого їх появи на ринку в 2011 році. Тоді апарат з діагоналлю 5,3 дюйма сприймався гігантським незрозумілим пристроєм, якому пророкували роль гіковскіе іграшки, в кращому випадку пророкуючи роль нішевого пристрою.

З тих пір діагоналі підросли, рамки навпаки, стали витонченішими, і нікого вже не дивує пристрій навіть в 6 дюймів, а 5,5 взагалі здаються компактними і цілком собі мейнстрімними.

І ось Lenovo вирішила спробувати розширити рамки. Спроби вже були раніше, але випадок з Phab 2 Pro особливий.

У певному сенсі цей апарат - це ідеальний пристрій. Шикарний металевий корпус, строгий і дійсно стильний, такий, який не соромно витягнути з кишені в будь-якій обстановці. Ніякого пластику, ніяких широких смуг під антени - всюди алюміній, досить тонкі вставки, все збито і міцно. 

Екран - 6,4 дюйма дозволом квад ейчді, яке нарешті має сенс, а не просто садить батарею. По-модньому округлене скло. Тексти писати - зручно як рідко де. Класний, ось дійсно класний звук динаміків - технологія Dolby як ніяк. Фото на IPS виглядають дуже і дуже, і причому зручно розглянути всі відразу.

Восьміядерний процесор Qualcomm орудує усіма додатками спритно, майже 80 тисяч балів в Антуту дають надію, що з гальмами 99% користувачів не зіткнуться ніколи. Загалом, для месенджерів, соцмереж, перегляду відео без навушників, ігор - саме воно. З таким девайсом абсолютно не потрібно купувати планшет, цей фаблет можна використовувати в поєднанні з ноутбуком і великим телевізором.

З іншого боку…. Він величезний. Ні, не так. Він величезний. В кишеню не увійде, а якщо увійде - то не сядеш. Використання однією рукою неможливо в принципі, якщо ви не інопланетянин з довжиною долоні сантиметрів під сорок. Зазвичай, сідаючи в машину, я закидаю свій телефон в підсклянник - Phab 2 Pro поміщається тільки в бардачку. 

Батарея на 4050 міліампер для п'яти з половиною дюймового фаблет подарувала б вам два дні життя - але Phab 2 Pro з'їдає її досить швидко. До вечора вся ця краса не дотягне. Може пофиксил, я пробував інженерний зразок. З недоліків - відчутний нагрів, але знову ж таки, можливо, у продажній версії полікують це прошивкою.

Проект Tango, який дає можливість за допомогою додаткової камери користуватися додатковою реальністю прямо в телефоні, випробувати не вдалося. Поки немає доступних в нашому плеймаркете додатків.
(прим. - Зараз додатки з'являються, так що оцінити ідею вже можна)

підсумки


Загалом, якщо ви набагато більше пишете і читаєте, ніж телефонуйте, і при цьому носите сумку, куди ще можна покласти пауербанку - то вам варто придивитися. Phab 2 Pro - пристрій з яскравим вау-фактором, який може замінити вам 2, і це при ціні близько 500 доларів. 

Потенціал використання я оцінюю року в два, не менше. Супер для блогерів і фанатів відео, не такий гарний для менеджерів з продажу, провідних телефонні переговори.
 

Спеціально для moyo.ua
Максим Колесников

Коментарі
Залиште коментар