Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд ноутбука Acer Aspire E15 (E5-573G-31B6): гарний дизайн і універсальність

Дата публікації: 16.03.2017 15:14
Дата оновлення: 16.03.2017 15:14

Стаття оновлена: 25.06.2021

Ноутбуки з серії Aspire E15 від компанії Acer – це пристрої середнього класу, які орієнтовані на найширшу цільову аудиторію. Вони прості, зручні й універсальні. Крім того, в них досить потужна начинка, щоб впоратися з більшістю завдань, які може поставити перед ними їх власник. Включаючи запуск сучасних комп'ютерних ігор на середніх, а іноді і вище, налаштуваннях. Acer Aspire E15 (E5 -573G-31B6) є типовим представником цієї серії, але зі своєю особливістю – оновленим дизайном і трохи більш проробленої ергономікою, ніж в його попередників або прямих конкурентів.

Комплектація:

  • ноутбук;
  • сертифікати, інструкція і гарантійний талон:
  • шнур і блок живлення (100-240 В, 65 Ватт, 3.42 Ампер при 19 Вольт);
  • картонна упаковка.

1. Дизайн і ергономіка

В оновленої лінійці компанія зробила ставку в першу чергу на дизайн. У ньому виробник якимось дивним чином зміг об'єднати грубість контурів з відчуттям стилю і практичності.

Корпус ноутбука пластиковий зі стилізації під текстиль. Контури грубі і різкі без стандартних для сучасних ноутбуків плавний перехід. Петлі утримують верхню частину мають гарну механікою і дозволяють фіксувати екран в потрібному положенні, а також не дають йому гойдатися при невеликих коливаннях.

Робоча частина Aspire E15 виконана «в дрібну сіточку», що і приємно, і зручно. Подібна текстильна поверхню служить додатковим фактором зчеплення для фіксації ноутбука на поверхні. Завдяки чому він відмінно підходить для мандрівників і офісних робітників.

Нижня кришка ноутбука цільна, з решітками для динаміків і вентиляції. Є невеликий виступ з боку кріпильних петель – «випирає» вбудований акумулятор.

Клавіатуру знаходиться в невеликому поглибленні, яке огинає її з усіх боків. Підставка для рук тверда і широка.

2. Дисплей

В Aspire E15 використовується 15,6-дюймовий екран (TN-матриця), який в залежності від комплектації може мати роздільна здатність на 1920 х 1080 або 1366 х 768 пікселів. Кути огляду традиційно великі, а картинка чітка з природними квітами. В цілому якість екрану достатнього гарне і відповідає своєму ціновому діапазоні. Проблем з переглядом відео або відіграшем ігор не буде.

3. Пристрої вводу/виводу: клавіатура, тачпад, звук, камера

Великі габарити ноутбука дозволили розробникам розмістити на ньому повноцінну клавіатуру з додатковим цифровим блоком справа. Розстановка клавіш стандартна, за винятком одного моменту – кнопка виключення розташована всередині клавіатурного блоку в правому верхньому куті. Самі клавіші мають приємний хід і не дратують скрипом або настирливим кліком. Внутрішнього підсвічування клавіш немає.

Сенсорна панель в E15 кілька притоплена в поверхню ноутбука і зміщена злегка вліво від центру робочої зони. На дотик вона гладка і досить велика. Знайти її вночі або просто на дотик нескладно. Є підтримка жестів Windows 8.1 (10) і мультитач.

Стереодинамики знаходяться на вигинах нижній панелі. Звук не сильно якісний, але чистий і досить гучний. Є проблеми з басами, і високими частотами на високому рівні гучності, (тріск, какофонія). Веб-камера на 1,3 Мп (HD) з індикатором активності розташована по центру над екраном.

4. Продуктивність

Начинка в Aspire E15 (E5 -573G-31B6) непогана, але без надмірностей. В основі лежить двоядерний 64-розрядний процесор Intel Core i3-5005U з 2 ГГц і 3 МБ кеш-пам'яті. Технологія Hyper-Threading підтримується. Сам процесор створений на основі архітектури Broadwell, виготовляється на 14-нм техпроцесу, має низьке енергоспоживання і не сильно великим виділенням тепла (15 Ватт). Крім цього, на борту є гібридний диск на 500 ГБ HDD і 8 ГБ SSD, а також дві планки оперативної пам'яті Hynix по 4 ГБ.

За графіком відповідають два чіпи: інтегрована відеокарта Intel HD Graphics 5500 – стандартний режим роботи, дискретна відеокарта NVIDIA GeForce 940M 2 ГБ GDDR3 – режим підвищеного навантаження.

В синтетичних тестах і на практиці, ця конфігурація показує відмінну продуктивність для своєї цінової категорії, якої вистачить як для перегляду відео в HD-якості, так і для запуску комп'ютерних ігор. Правда, налаштування в іграх навряд чи вдасться підвищити до максимуму, але і на мінімум їх скручувати немає потреби. Ігри 2013-2015 років видають стабільні 40+ fps при середніх налаштуваннях графіки.

Результати синтетичних тестів:

  • PCMark 8 Work – 2467;
  • PCMark 8 Home – 2233;
  • PCMark 8 Creative – 2029;
  • PCMark 7 v.1.4 – 3682.

Слід зазначити, що Aspire E15 навіть при тривалій роботі в режимі підвищеного навантаження майже не гріється. Та й система охолодження в нього досить тиха.

5. Програмне середовище

Заводська версія Aspire E15 йде зі встановленою Windows 8.1, набором додатків Acer і антивірусом McAfee LiveSafe Internet Security (30 днів безкоштовної підписки). Крім цього, є ряд програм від CyberLink: PowerDirector, PhotoDirector, PowerDVD. Останні, до речі, рекомендується видалити, так як користувачі стверджують, що вони сильно гальмують роботу пристрою і іноді призводять до його зависання.

Додатково встановлено:

  • Установник Skype;
  • Установник MS Office 365 – хмарний аналог MS Office;
  • Foxit Phantom – перегляд і редагування PDF;
  • 3D Builder – програма для об'ємної друку;
  • Mozilla Firefox – інтернет-браузер.

6. Комунікації і роз'єми

Наборів бездротових інтерфейсів в Aspire E15 убогий: Bluetooth 4.0 і Wi-Fi 802.11b/g/n. Однак, з провідними комунікаціями ситуація трохи краща. На лівій грані ноутбука знаходяться: комбінований аудіороз'єм 3,5 мм, два порти USB 3.0, HDMI-вихід, RJ-45 (Ethernet-порт) і VGA (D-Sub). У самій дали від користувача – місце під Кенсінгтонський замок.

На лицьовій грані: індикатори роботи і картрідер.

На правій грані: порт USB 2.0, вхід для зовнішнього живлення і оптичний привід DVD Super Multi (його краще замінити на SSD-диск).

7. Час роботи

За автономність в Aspire E15 відповідає незнімна батарея ємністю 2350 мАг. З нею ноутбук здатний пропрацювати в режимі читання з яскравістю 60% близько 7 годин. При роботі з інтернетом цей час скоротиться на 1-1,5 години, а при перегляді відео ще на 2 години. У гри на E15 можна грати 2,5-3 години не підключаючи зарядку. Для подібної конфігурації і акумулятора – це цілком пристойні результати.

Резюме

Компанія Acer і раніше виводила на ринок збалансовані ноутбуки, в яких співвідношення ціна-якість було на дуже високому рівні. Однак, зовнішність таких пристроїв, як правило, залишала бажати кращого. Тепер же вони показали, що гарний дизайн більше не є прерогативою флагманських моделей. Гарний ноутбук з хорошою начинкою і прийнятною автономністю тепер можна знайти і в середній ціновій категорії, якщо придивиться до Aspire E15. І за це їм Велике спасибі!

Плюси Aspire E15:

  • якісний 15,6-дюймовий матовий екран з підтримкою Full HD;
  • «текстильний» дизайн;
  • прийнятна автономність при високій продуктивності;
  • ергономічність.

Мінуси Aspire E15:

  • верхня панель прогинається:
  • Windows 8.1 застаріла (її краще замінити на Windows 10);
  • шорсткість на тачпаде швидко стирається і він стає абсолютно гладким в місці його частого використання (торкання).
Коментарі
Залиште коментар
Категорії