Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Meizu MX4 Pro: флагман з Піднебесної з 2к екраном і сканером відбитків пальців!

Дата публікації: 16.03.2017 16:06
Дата оновлення: 16.03.2017 16:06

Флагман Meizu MX4 Pro – це збільшена і багато в чому поліпшена версія звичайного MX4. Новинка з Піднебесної обзавелася Full HD екраном, підвищені технічні характеристики і сканером відбитків пальців. Однак в цілому це все той же MX4, на який приємно дивитися і який зручно тримати.

1. Комплектація

Оновлений флагман поставляється в стандартній для Meizu упаковці: витончена біла коробка з мінімумом картинок, всередині якої ще одна коробка у вигляді книжки з телефоном всередині.

Комплекція також мінімалістично:

  • телефон;
  • документація;
  • зарядний пристрій на 2 Ампера;
  • з'єднувальний кабель MicroUSB-USB.

Навушники в набір аксесуарів не входять, хоча в коробці є відсік для них, він порожній. Габарити телефону: довжина – 150,1 мм, ширина 77 мм, товщина – 9 мм, діагональ – 5,5 дюймів, вага – 158 г.

2. Зовнішній вигляд і ергономіка

Дизайн Meizu MX4 Pro майже повністю повторює свою молодшу версію – за винятком кнопки під екраном і збільшених розмірів. Зовні це все той же MX4 з округленими контурами, широким металевим ободком і обтічної задньою кришкою. Бічні грані сильно скошені і майже повністю зливаються з задньою кришкою, що візуально створює враження цілісності всього корпусу. Металевий обідок забарвлений за допомогою спеціального напилення і це створює ефект ще більшої схожості.

Передня панель, включаючи екран, повністю покрита загартованим склом Corning Gorilla Glass 3 з олеофобним покриттям. Над дисплеєм знаходяться: індикатор пропущених подій, 5 Мп камера, датчики, а також решітка розмовного динаміка.

Під екраном можна знайти тільки механічну апаратну кнопку з металевим обідком і вбудованим відбитком пальців. Звичних сенсорних кнопок немає, вони винесені на дисплей. Що не дуже зручно. Сам сканер відбитків пальців судячи з опису розробників непоганий: роздільна здатність 508 пікселів на дюйм, сканування пальця з будь-якого боку, збереження і розпізнавання декількох відбитків, а також можливість сканування вологих відбитків. Щодо останньої функції, то вона хороша лише на папері. Насправді сканер не розпізнає відбиток на мокрих пальцях.

Задня кришка смартфона зроблена з матового пластика, завдяки чому він відмінно сідає в руку і не ковзає по ній при русі або трясці. Правда, тут варто уточнити, що розмір апарату немаленький – 5,5 дюймів, тому дане зручність вельми відносне. Не кожен зможе впоратися з ним однією рукою, та й не всякий кишеню вмістить таку діагональ.

Бічна рамка є продовженням металевого остова, на якому розташовані всі деталі телефону. Вона також матова і легко «чіпляється» за руку.

На задній кришці можна виявити основну камеру з фотоспалахом і логотип компанії. Під панеллю знаходиться незнімний акумулятор і один слот під SIM-карту. Слота під карту пам'яті немає. Зате є NFC-антена, якої в звичайному MX4 не було.

Нижній торець містить: чотири отвори для мультимедійного динаміка, мікрофон і роз'єм MicroUSB.

Верхній: 3,5-мм аудіороз'єм, мікрофон для шумозаглушення і кнопка увімкнення/вимикання. Варто зазначити що подібне розташування кнопки вкл/викл не дуже зручно, але це не сильно критично. Оскільки для блокування і розблокування телефону можна використовувати альтернативні способи: сканер, жести, подвійний клік по екрану, голосові команди.

3. Екран

Meizu MX4 Pro обладнаний сенсорною IPS-матрицею з співвідношенням сторін 5: 3 (15: 9) і Full HD роздільною здатністю 2560 × 1536. Діагональ – 5,5 дюймів, розмір екрану – 72 × 119 мм, щільність точок – 546 ppi. Ширина бічних рамок – 2,8 мм, зверху і знизу – близько 15 мм. Робоча поверхня екрану складає 76,5% від площі тильної сторони телефону. Мультитач розпізнає 10 одночасних дотиків. Яскравість 450 кд/м2, контрастність – 1500: 1.

Дані показники – одні з кращих в цій ціновій категорії і вони потихеньку стають стандартними. Що не може не радувати. Адже екран з такими характеристиками показує чітку і насичену картинку з мінімальним спотворенням при огляді під великими кутами. Крім того, висока яскравість і контрастність екрану забезпечують нормальну читаність зображення навіть під прямими сонячними променями.

Для порівняння якості погляньте на нижні картинки: вгорі і зліва – Meizu MX4 Pro, знизу і праворуч – Huawei Honor 6 Plus. Що примітно – в Meizu чорний залишається чорним.

4. Комунікації і телефонна частина

Апарат підтримує всі стандартні мережі Росії: 2G GSM і 3G WCDMA і мережі 4-го покоління TD-LTE/FDD-LTE (Cat4). Сигнал стабільний і сильний, швидкість 4G-інтернету велика. Нарікань по цій частині немає.

З з мережевих можливостей в Meizu MX4 Pro є:

  • модуль NFC;
  • Bluetooth 4.0;
  • Wi-Fi (2,4 і 5 ГГц), Wi-Fi Display, Wi-Fi Direct.

У плані навігації телефон здатний працювати з GPS (включаючи A-GPS), Глонасс і Beidou. До швидкості визначення місця розташування нарікань практично немає. GPS і ГЛОНАСС виявляють смартфон протягом однієї хвилини при холодному старті і протягом декількох секунд при наступних.

5. Камери

MX4 Pro оснащений двома модулями цифрових камер на 5 і 20,7 Мп. Фронтальна 5-мегапіксельна камера оснащена сенсором OmniVision OV5693 (f/2,2) без спалаху й автофокуса. Дозвіл фотографій 2592 × 1 944, відео записується в форматі 1080р (Full HD).

Тильна камера використовує сенсор Sony IMX220 Exmor RS здатний робити знімки з роздільною здатністю 5248х3936 (20,7 Мп) і зняти відео в форматі 4 до. Об'єктив має 5-лінзову оптику, апертуру f/2.2 і він закритий склом Corilla Glass 3. Матриця використовує інфрачервоний фільтр Blue Glass. На практиці це означає, що телефон буде робити відмінні знімки з чітким і глибоким зображенням Макрозйомка просто чудова – деталей багато і немає «розмивання» по центру.

6. Продуктивність

Апаратна частина Meizu MX4 Pro найбільше змінилася в порівнянні з MX4. У ній використовується потужний 64-розрядний 8-ядерний процесор Samsung Exynos 5 Octa 5430, де одна половина ядер працюють на частотах 2 ГГц (Cortex-А15), а друга на 1,5 ГГц (Cortex-А7). Платформа створена по 20 нм техпроцесу, тому вона не тільки високопродуктивна, але й економічна. За графіком відповідає відеопроцесор GPU Mali-T628MP6, який працює на частоті 600 МГц. ОЗП – 4 Гб. Постійної пам'яті в залежності від моделі – 16, 32 або 64 Гб (система відбирає близько 4,5 Гб).

Назва тесту

Meizu MX4 Pro

Meizu MX4

AnTuTu

(більше – краще)

47218

48228

GeekBench 3

(більше – краще)

968/3299

1173/3579

GFXBenchmark T-Rex HD (C24Z16 Onscreen)

17 fps

21,7 fps

GFXBenchmark T-Rex HD (C24Z16 Offscreen)

25 fps

23,2 fps

Bonsai Benchmark

3019 (43 fps)

4033 (58 fps)

Mozilla Kraken

(мс, менше – краще)

4816

4299

Google Octane 2

(більше – краще)

6793

8054

На тестах нова платформа показує значні результати, однак, вони не набагато вище , ніж у звичайній MX4. Це пов'язано з тим, що обновка апаратної частини покликана компенсувати втрату потужності через збільшення екрану, а не для «розгону» продуктивності.

7. Операційна система

Телефон працює на базі операційної середовища Google Android 4.4.4 з оболонкою Flyme OS. Основна риса цього інтерфейсу – мінімалізм. Все лаконічно, лінії плоскі, кольору спокійні. Шрифт, колірна гамма і картинки підібрані зі смаком і турботою. Меню просте і інтуїтивно зрозуміле, іконки великі і наочні.

8. Звук

В Про версії MX4 застосовується досить хороша звукова карта ESS Technology Sabre ES9018K2M, яка разом з підсилювачем Texas Instruments OPA1612 видає звук відмінної якості як в динаміці, так і в навушниках. При цьому немає характерного для смартфонів хропіння або тріска на високих громкостях, і що дивно – є баси. Розмовний динамік також відмінно справляється зі своїми обов'язками – співрозмовника чути голосно і чітко, голос легко пізнаваний. FM-радіо відсутній, але є підтримка Hi-Fi для навушників.

8. Тривалість роботи

За автономність в Meizu MX4 Pro відповідає незнімний акумулятор ємністю 3350 мА · год. У звичайній MX4 – 3100 мА · год. За підсумком тестування, цього заряду вистачає на 16 год. Читання книг за допомогою FBReader, 8 ч. 40 м. – перегляду відео, 3 ч. 30 м. – відіграшу 3D-ігри. Заряджається батареї понад 4 години.

Резюме

Щодо ціни Meizu MX4 Pro, то вона, зрозуміло, вище, ніж у базовій моделі MX4. В оновленій версії краще екран, могутніше батарея, більш продуктивна апаратна частина і з'явився сканер відбитків пальців. При таких поліпшень вартість телефону не може залишитися незмінною. І це нормально, головне, щоб результат коштував своїх грошей. А з цим у Meizu є проблеми, так як її головний конкурент у цьому сегменті Samsung Galaxy Note 4 надає більше можливостей, починаючи з слота для розширення пам'яті і закінчуючи використанням електронного пера. Однак, це «еталон» і коштує він дорожче, що дає шанс MX4 Pro на завоювання своєї ніші. Чи вдасться це йому чи ні – тільки час покаже.

Плюси:

  • 2к екран;
  • потужний 8-ядерний процесор;
  • відмінний звук в навушниках (Hi-Fi);
  • якісна фотозйомка;
  • сканер відбитків пальців.

Мінуси:

  • незнімний акумулятор з невеликою ємністю заряду;
  • відсутній слот microSD або його аналог;
  • немає FM-тюнера.
Коментарі
Залиште коментар