Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Meizu Pro 5: музичний флагман в металі

Дата публікації: 29.03.2017 15:12
Дата оновлення: 29.03.2017 15:12

Meizu Pro 5 – це, мабуть, один з найцікавіших китайських смартфонів, в якому виробник зумів збалансувати неймовірну продуктивність, якість збірки, приємний дизайн з відносно невисокою ціною. До того ж в нього відмінне звучання, порівнянне з деякими топовими mp3-плеєрами. 

1. Комплектація

Продається Meizu Pro 5 у звичайній чорній картонній коробці, в якій можна знайти:

  • телефон;
  • зарядний пристрій (5/9/12 В 2 А);
  • кабель USB Type C;
  • голка для витягання SIM-карти.

Для СНД в комплект також додають мережевий адаптер під європейський стандарт розеток. У осередок для навушників вкладена паперова заглушка з текстом про те, що навушники в комплект не входять. 

2. Дизайн і ергономіка

Зовні телефон найбільше схожий на свого брата МХ5, однак, в долоні він вшановується по-іншому, так як в Meizu Pro 5 з'явилися похилі краю скла і закруглені боковини – це створює ефект завершеності бічних граней, завдяки якому дизайн апарату нагадує iPhone 6-го покоління. Це до речі, позитивно виділяє новинку серед інших апаратів Meizu, в яких межі різко обриваються на лініях склеювання зі склом, що виглядає і відчувається не дуже приємно. 

Корпус виконаний з металу. На нього приємно дивитися і тримати, правда, він настільки сильно відполірований, що телефон ковзає в руці, а це загрожує випаданням апарату з рук з летальним результатом. Тому багато власників радять купити для Meizu Pro 5 чохол.

На корпусі є дві пластикові вставки (потрібні для прийому і передачі сигналу), які стилізовані під метал. Стики між ними і металевими поверхнями майже не відчуваються. Люфтів немає, як і скрипів або хрускоту при стисненні і прогині корпусу. 

Передня панель Pro 5 покрита трохи опуклим загартованим «2D-склом» Gorilla Glass 3 з похилими краями. Зверху можна побачити: вічко фронтальної камери, індикатор подій, розмовний динамік і різні датчики. 

У нижній частині дисплея лише одна кнопка (типово для Meizu). Вона виконана у вигляді острівця, обрамленого металевим овалом з нержавіючої сталі. Кнопка оснащена сканером для відбитків пальців mTouch 2.1. Спрацьовує він швидко і безпомилково, палець для сканування можна підносити під будь-яким кутом. 

На правій грані трохи вище середини розташовані клавіші: гойдалка гучності і кнопка виключення. Вони великі, добре знаходяться і мають приємний хід. Користуватися ними зручно.

На лівій грані можна знайти тільки слот для сім-карт.

На тильній стороні є тільки камера з фотоспалахом і назва компанії Meizu. Вічко камери злегка випирає, але так як телефон досить габаритний, то це майже не впливає на ергономіку пристрою. 

Мультимедійний динамік винесений на нижню межу – чотири круглі отвори (як в айфонах). Тут же можна знайти основний мікрофон і роз'єм USB 2.0 Type C. 

Додатковий мікрофон для шумозаглушення і роз'єм для гарнітури (3,5 мм миниджек) розташовані на верхній межі.

Продається Meizu Pro 5 в трьох колірних варіаціях: золотистої, а також світло-сірої або темно-сірої з білою або чорною передньою панеллю. Всі три варіанти виглядають солідно і акуратно. 

3. Екран

Дисплей Meizu Pro 5 – це успадкована від MX5 матриця Super AMOLED від Samsung, тільки зі злегка великим розміром – 5,7 дюймів, але з тим же дозволом – Full HD (1920х1080 пікселів). Щільність точок, зрозуміло, знизилася і тепер вона в Pro 5 дорівнює 387 ppi (в MX5 було 401 ppi). Мультитач розпізнає 10 одночасних дотиків. Рамка з боків екрану дорівнює 3 мм, знизу і зверху її ширина становить 16 і 15 мм. 

Паспортне значення контрастності – 10000: 1, максимальна яскравість – 350 1,3 кд/м², мінімальна яскравість – 1,3 кд/м². Зрушення гами кольорів при погляді на екран під великим кутом є, але не сильно великий. Дисплей також має гарне олеофобним покриття антивідблиску (не гірше, ніж в Google Nexus 7).

4. Звук

Звучання в Meizu Pro 5 просто приголомшливе – на рівні кращих рішень з тих, що доступні на ринку мобільних пристроїв. За це відповідає Hi-Fi-аудіочіп ESS ES9018K2M з динамічним діапазоном 123 дБ, чотирма транзисторами потужності NXP, підсилювачем OPA 1612, додаткової схемою підсилювача Solo, керамічними плівковими конденсаторами і унікальні технології фільтрації звуку від Meizu. 

У комплекті з потужним аудіочіпом також йде чудовий мультимедійний динамік, звучання якого, незважаючи на високу гучність, чисте в усіх звукових спектрах. До того ж в нього немає проблем з низькими частотами (велика рідкість для мобільних пристроїв). Що стосується навушників, то тут все ще краще: звук насичений і густий, баси «важкі», гучності вистачає з запасом і є можливість підстроювання під конкретний тип навушника. 

За програвання музики відповідає фірмовий MP3-плеєр Meizu, в якому є все, що потрібно для сучасного меломана – від еквалайзера гучності до можливості редагувати інформаційні дані будь-якого треку. 

Розмовний динамік в Meizu Pro 5 на рівні: гучність велика, тембр голосу співрозмовника легко пізнаваний, немає ні тріску, ні шумів. Апарат може записувати телефонні розмови з лінії за допомогою натискання однієї кнопки в меню дзвінка. FM-радіо немає.

5. Камери

На борту телефону дві камери 21,2 і 5 Мп. Фронтальний фотомодуль оснащений 5-мегапіксельним сенсором з діафрагмою f/2,0 без спалаху й автофокуса. Якість зйомки більш ніж гідне для рівня Селфі: різкість і деталізація хороші, передача кольору природна, кольору соковиті. Майже всі налаштування автоматично. Є можливість зйомки за допомогою качельки гучності, що дуже зручно при створенні портретів себе коханого.

Фронтальна камера – це фотомодуль Sony IMX230 на 21,2 Мп з шістьма лінзами, діафрагмою f/2,2, панорамним ширококутним об'єктивом, здвоєним світлодіодним спалахом і досить швидкої фазової фокусуванням з лазерним наведенням. Відеокамера знімає в дозволі 3840 × 2160 (UHD або 4К), є можливість запису в режимі slo-mo (уповільнена зйомка). Функція стабілізації відсутня. Якість запису звуку при відеозйомці хороше. 

6. Телефонна частина і комунікації

Meizu Pro 5 може функціонувати в стандартних для України мережах 3G WCDMA і 2G GSM, а також має підтримку LTE Cat6 четвертого покоління (300 Мбіт/с). При цьому апарат працює в двох з трьох популярних серед українських операторів діапазонах LTE (B3 і B7). Підтримки частоти 800 МГц (B20) немає.

Інші комунікації:

  • Bluetooth 4.1;
  • NFC;
  • два діапазони Wi-Fi (2,4 і 5 ГГц);
  • Wi-Fi Direct;
  • підключення периферійних пристроїв за допомогою USB OTG (потрібен OTG-перехідник нового формату).

З навігаційних модулів в смартфон встановлені Beidou (BDS), Глонасс і GPS (А-GPS). Претензій до швидкості визначення місця розташування телефону немає: холодний старт – до 20 секунд, наступні – до 5 секунд. Є сенсор магнітного поля з компасом і декількома супутніми навігаційними програмами.

Телефон працює з двома сім-картами в режимі Dual SIM Dual Standby – радіомодуль один. Можливості вибрати основну сім-карту немає.

7. Продуктивність

Апаратна частина Meizu Pro 5 вибудовується навколо однокристальної системи Exynos 7420, виготовленої по 14-нанометровій технології. У неї входять два кластери по чотири ядра: ARM Cortex-A53 з максимальною частотою роботи до 1,5 ГГц і RM Cortex-A57 з максимальною частотою роботи до 2,1 ГГц. Для обробки графіки використовується високошвидкісний восьміядерний модуль Mali T760, який працює на частотах до 770 МГц. Об'єм оперативної пам'яті в залежності від комплектації дорівнює 3 і 4 Гб (LPDDR4), житлової – 32 або 64 Гб (система з'їдає близько 8 Гб). Є можливість розширення постійної пам'яті за рахунок слота microSD.

Настільки продуктивна ця схема можна дізнатися з відео. Але в цілому слід зазначити, що вона дуже і дуже хороша. Бенчмарки показують:

  • AnTuTu – 85756 (v6.x);
  • GeekBench 3 – 1177/4641;
  • 3DMark Ice Storm Extreme – Maxed out !;
  • 3DMark Ice Storm Unlimited – 25770;
  • Bonsai Benchmark – 4130 (59 fps).

Ці числа не набагато краще, ніж в Huawei Nexus 6P (Qualcomm Snapdragon 810) і набагато краще, ніж в LG Nexus 5X (Qualcomm Snapdragon 808), LeTV 1s (Mediatek MT6795T) або Huawei Mate S (HiSilicon Kirin 935). Крім того, Meizu Pro 5 практично не гріється в важких режимах, незважаючи на металевий корпус (до 43 градусів), отже, троттлінг цьому апарату не загрожує. 

8. Операційне середовище

Смартфон працює на базі програмної платформи Android ОС 5.1 з оболонкою Flyme OS 4.5. Це звичайна для Meizu зв'язка, в якій немає нічого нового. 

9. Автономність

У Meizu Pro 5 використовується акумулятор на 3050 мА · год, якого, незважаючи на велику продуктивність смартфона, вистачає, щоб показувати відмінні результати автономності:

  • режим читання – 17 ч. 30 м .;
  • режим відео – 12 ч. 30 м .;
  • режим 3D-ігор – 3 ч. 12 м. (зазвичай більше 4 год.);
  • режим звичайного помірного використання – 1,5-2 дня.

резюме

Meizu Pro 5 – це один з тих рідкісних випадків, коли поява нового смартфона піднімає планку якості для всього ринку мобільних пристроїв. Він стильний, ергономічний, потужний і при цьому коштує набагато дешевше флагманів від іменитих виробників. Беріть – не пошкодуєте!

плюси:

  • Hi-Fi звук в навушниках;
  • висока продуктивність;
  • дизайн і ергономіка;
  • швидка зарядка;
  • робота з двома сім-картами;
  • відмінна камера з фокусною і лазерної фокусуванням.

мінуси:

  • немає оптичної стабілізації камери;
  • немає FM-тюнера.
Коментарі
Залиште коментар