Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ОГЛЯД: електровелосипед Xiaomi Yunbike C1 - Китай рулить!

Дата публікації: 05.09.2016 16:17
Дата оновлення: 05.09.2016 16:17

За вартістю велосипед далеко не дешева іграшка. Тому до його вибору та купівлі варто поставитися максимально відповідально. Якщо ви знаєте, що ваша дитина давно мріяв про велосипед для міста і поїздок в школу, він напевно захоче собі саме такий, вдосконалений в технічному плані, гаджет. А вже яку популярність це забезпечить йому серед пацанів у дворі - і говорити не потрібно! Та й себе побалувати крутий обновкою варто - кататися з вітерцем на вихідних по парку або швидко і без пробок добиратися в офіс!

Дизайн

З першого погляду я подумала, що це якийсь дитячий велосипед - маленькі колеса, тонкі шини. У порівнянні з моїм напів-гірським велосипедом він виглядає дуже тоненьким і скромненько. Правда за такою тендітною зовнішністю ховається досить потужна машина! Але про це трохи пізніше.

Мені на огляд дістався" чоловічий" варіанту велосипеда, з високою рамою. Є також дамський, він же прогулянковий варіант, там рама вигнута, так що не знадобиться перекидати ногу через раму і можна спокійно кататися на велосипеді в спідниці. Хоча я таким не страждаю, так як катаюся в джинсах або легінси, а ось висока рама стане в нагоді, якщо ви заходите прикріпити на неї Велосумки.

З власного досвіду скажу, що сумка на велосипед - річ мега-корисна. По-перше, там повинна лежати аптечка, а також мультитул і мінімальний ремкомплект для екстрених випадків. Так як підсідельну сумку сюди не причепа через мотора, залишається або громіздкий варіант сумки на багажник, або, найкомпактніший і зручний, сумки на раму. Туди ж кріплення для пляшки відразу поставити - і вперед, на цілий день кататися по улюбленому місту!

Конструкція велосипеда витримує вагу до 120 кілограм, тобто високого хлопця атлетичної статури. На практиці такого великого людині буде не дуже комфортно їхати на Yunbike C1, так як регулювання висоти керма немає. 

Колеса тут 20 дюймів в діаметрі - набагато менше, ніж у гірських бойків з з 24-26 дюймами або шоссейников з 28-29 дюймами. Не знаю, наскільки легко вам буде знайти запасні камери такого діаметру, якщо ви проб'єте колесо, так що по можливості рекомендую утриматися від поїздок по битому склу, сосновим шишкам і іншим небезпечним для шин предметів. Тим більше що протектор тут дуже слабенький, так що прохідність досить низька, хоча швидкість буде більша.

    

Гальма стандартні V-brake, тобто кожне колесо поджимается гальмівними колодками з боків. Оскільки великий розумний, то легко розуміє, що ви гальмуєте і заглушає мотор. Сила гальмування мені сподобалася, на перехрестях зупинялася швидко і впевнено.

Гріпси, вони ж рукоятки, дуже зручні. На перший погляд вони здаються досить громіздкими, але саме це при їзді виявляється дуже зручним і надійним упором для долонь. Завдяки спеціальним фіксаторам вони не прокручуються і ви повністю контролюєте хід велосипеда.

    

аксесуари

Передня фара світить в двох режимах - з підсвічуванням і без. Але навіть варіант без підсвічування має на увазі працюють діоди по контуру велофари. Це цілком відповідає нашим ПДР, так що дико плюсую Xiaomi за турботу в безпеці на дорозі. Габаритні вогні ззаду, до речі, теж горять весь час при включеному акумуляторі.

Коли ви вмикаєте ліхтар, то відчуваєте себе водієм крутий бехи з ксеноновими фарами в порівнянні з усіма іншими велосипедистами. Яскравий білий світ відмінно висвітлює дорогу метрів на 10-20 вперед, так що і вас легко помітити, і всі деталі дороги не вислизнуть від вашої уваги.

Дзвінок невеликий, але дуже дзвінкий і гучний - то що треба для їзди по місту. Дотягнутися до нього легко, та й розташований він в правильному місці.

На кермі зробили кріплення для вашого смартфона, причому конструкція досить зручна і надійна, а головне - підійде під смарт будь-яких габаритів, хоч майже семидюймовий лопату став! Зафіксувати бокові напрямні потрібно за допомогою кнопки з лівого боку кріплення. 

велокомпьютер

Тутешній велокомпьютер показує вашу швидкість і відстань поезки. На жаль, немає можливості подивитися дані про середню швидкість під час поїздки і в цілому, як це можна на деяких інших велокомп'ютер. Хоча більш повну інформацію про поїздку можна отримати через фірмовий додаток.

У Yunbike C1 є Bluetooth модуль і він здатний передавати в фірмовий додаток дані про дистанцію, швидкості, заряді батареї і заодно дозволяти керувати системою вела з екрану смартфона. На винесенні є наклейка з QR-кодом для скачування програми на телефон або ж ви можете знайти додаток у App Store https://itunes.apple.com/ua/app/uma-outing-fun-smart-life/id1039625150?l= uk & mt=8 або Play Market https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.yunzao.zhixingche&hl=ru вручну, вбивши в пошук UMA.

електромотор

Від звичайного велосипеда Yunbike C1 відрізняється невеликими колесами, малопомітним електромотором на колесі і акумуляторним блоком під сідлом. Для включення потрібно на пару секунд затиснути єдину велику кнопку. Те, що мотор включився ви зрозумієте по палаючим вогнів задньої фари, індикаторами заряду на верхній частині моторчика, а також включився велокомп'ютер передній фарі.

Кнопки збоку від екрана регулюють потужність" підтримки" з боку мотора. У мене це було так - на мінімальному значенні вас розганяє до 10 км/год, на середньому - до 15, а на максимумі - до 20 км/ч. Це при моїй вазі в 50 кг. Коли за кермо сідає людина погабаритнее, швидкість знижувалася до 9, 14 і 18-19 км/ч. Також сила підштовхування може незначно знижується, коли акумулятор розряджений.

Одного заряду акумулятора вистачає приблизно на 50-70 кілометрів шляху або 3-4 години катання, до того ж батарея трохи заряджається в процесі їзди, хоча це не особливо впливає на тривалість роботи батареї. А ось що важливо - так це те, чи включений у вас ліхтар, яку потужність ви вичавлюєте з мотора, наскільки горбиста місцевість, по якій ви їдете та й то, скільки ви важите.

Заряджається великий дуже швидко - десь за 2-3 години. Рівень заряду показується на ньому діодами. Всього виробник обіцяє близько 600 циклів перезаряджень акумулятора, так що навіть при інтенсивній їзді на пару років вам його точно вистачить.

Щоб електромотор не стягне, поки ви припаркували свій великий біля магазину або кафе, передбачений невеликий замок. Так, значить вам доведеться тягати з собою на один ключ більше. Зате ваш велосипед буде в цілості й схоронності, тим більше, що цього велосипеду гарантовано підвищену увагу.

Досвід використання і особисті враження

Перший час дуже дивно, що якась сила стрімко підштовхує вас в спину. Але до цього звикаєш буквально на другій годині катання. Запускається мотор сам після другого обороту педалей. Перестали крутити - він вимкнувся. Два обороту - знову включився. Якщо підтримувати постійну швидкість, без цих ривків, то робота електромотора навіть не відчувається, хіба що педалі крутити разюче просто як для розвивається швидкості.

Без мотора на велосипеді їздити важкувато - позначається невеликий діаметр коліс і шестерень, так що великі зусилля трансформуються в середню швидкість. З мотором, ясна річ, цей недолік йде, і ви неслабо розтинати на своєму двоколісному другові по околицях.

Завдяки вбудованому гиродатчик велосипед розуміє, коли ви піднімаєтеся на гору і збільшує потужність, щоб допомогти вам. І це, мабуть, найкраща його функція, тому що я люто ненавиджу ап-кволі і зазвичай добираючись з Поштової на Європейську площу встигаю десять разів проклясти пагорби столиці.

підсумки

Xiaomi Yunbike C1 - це ідеальний великий для міста. Їздити на ньому по рівних асфальтових дорогах майже також круто, як на мопеді - від вас потрібен мінімум зусиль, а швидкість ви розвиваєте пристойну.

В горах або по бездоріжжю ви на ньому не покатаєшся - по-перше, позначаються маленькі колеса і практично лиса гума, а по-друге - без амортизації їхати по щебінці - зовсім не те задоволення, на яке ви розраховуєте вирушаючи в дорогу. Для підготовки до веломарафону і триатлону цей велосипед також не підійде - і не спортивно з мотором, і конструкція зовсім не та.

Зате якщо ви любите вечорами їздити в парк, добираєтеся на роботу на велосипеді або хочете більше часу проводити на свіжому повітрі - Xiaomi Yunbike C1 якнайкраще підійде вам. Він досить легкий, щоб з ним могла впоратися дівчина або підліток, електромотора вистачить щоб доїхати на роботу і назад, а повертаючись додому після трудового дня ви напевно оціните його" підмогу" .

Спеціально для moyo.ua

Ірина Руденко

Коментарі
Залиште коментар