Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Apple MacBook Air 13 і MacBook Pro 13 2015 року: купити мрію

Дата публікації: 06.03.2017 14:10
Дата оновлення: 06.03.2017 14:10

Дизайн
Поза всяким сумнівом, MacBook Air 13 і MacBook Pro 13 можна дізнатися навіть в повній темряві - адже жоден комп'ютер на світі не має такого шикарного алюмінієвого корпусу, який приємно холодить руку. Та й назва MacBook незмінно асоціюється з тонким металевим профілем, ідеально округленими кутами, плоскими гранями і сріблястим, приємним на дотик покриттям, яке прикрашено знаменитим на весь світ логотипом у вигляді надкушеною яблука.

 overview_wireless_hero_enhanced

Клиноподібний корпусу Air як і раніше викликає у нас прискорене серцебиття - його товщина складає всього 3 мм в найтоншому місці, і 1,7 см в найвищому. Важить комп'ютер всього 1,35 кг, так що для нього зовсім не обов'язково купувати спеціальну сумку або, тим більше рюкзак - при необхідності його можна переносити в жіночій сумочці середніх розмірів. Якщо ж сумка або рюкзак вам все-таки знадобиться, вибір буде величезним - адже аксесуари для пристроїв Apple випускають абсолютно всі світові виробники.

MacBook Pro 13 має рівний корпус товщиною 1,8 см, а його вага не перевищує 1,58 кг - відмінний результат навіть за мірками 13-дюймових ноутбуків. У цій моделі використовується Безрамковий конструкція екрана. У ноутбуках вона використовується дуже рідко, але для своїх фанатів Apple завжди робить щось особливе ...

Дисплей
У MacBook Air використовується 13,3-дюймова TN-матриця з роздільною здатністю 1440 x 900 точок, яка відмінно підходить для роботи в дорозі, веб-серфінгу в модному кафе, спілкування з друзями і перегляду улюбленої серії «Сімпсонів».

 overview_osx_hero

У MacBook Pro - мрії дизайнерів, фотографів і операторів - встановлений дисплей Retina, з такою ж діагоналлю 13,3-дюйма і чарівним здатністю 2560 x 1600 крапок з щільністю 227 ppi. Цей дисплей відрізняється неймовірною деталізацією, реалістичною передачею кольору з соковитими, природними відтінками і максимальними кутами огляду, які близькі до 180 градусів. За таким екраном приємно обробляти фото і відео, читати новини і дивитися кіно. До того ж екран Retina незамінний при роботі з графічними редакторами, що робить його бажаною покупкою для будь-якої людини, яка любить возитися з домашнім фото- і відеоархівом.

Ергономіка
Що відрізняє ноутбуки компанії Apple від пристроїв інших виробників? Відповідь проста - увага до деталей. Тому MacBook Air і MacBook Pro отримали зручні, продумані клавіатури з розділеними кнопками, приємним на дотик покриттям софт-тач, хорошим ходом і багаторівневим підсвічуванням. З такою клавіатурою легко працювати в будь-якій обстановці - в кафе, на нараді і навіть на парковій лаві.

 dsc00319-980x653

У центрі робочих панелей лептопів встановлені о-о-дуже великі Тачпед зі скляним покриттям, так що якщо необхідно попрацювати видалено, ви цілком зможете обійтися без зовнішнього маніпулятора.

Якщо в Air-моделі використовується традиційна сенсорна панель, то MacBook Pro оснащений новітньою розробкою компанії - сенсорною панеллю Force Touch trackpad, функціональність якої дуже нагадує графічний планшет. Зовні трекпад виглядає так само, як звичайний тачпед, однак цей якраз той випадок, коли форма і зміст - не одне й те саме. У трекпада використовуються сенсори, що реагують на силу натиснення, а технологія Taptic Engine забезпечує відчуття клацання в будь-якому місці панелі. Мало того, ці ж датчики дозволяють налаштувати дії комп'ютера в залежності від сили натискання і певної програми. Force Touch trackpad доповнений тактильним зворотним зв'язком для підвищення зручності використання, а при використанні сумісного ПО, тачпед підтримує роботу зі стилусом (!) З підтримкою сили натискання, як на повноцінному графічному планшеті. Ви коли-небудь пробували малювати стилусом, використовуючи сенсорну панель ноутбука замість громіздкого як блюдо з бутербродами графічного планшета? Ні? В такому випадку у вас є ще один привід реалізувати свою мрію - адже таке рішення стане справжньою знахідкою для художників, дизайнерів і батьків, яких дитина постійно просить намалювати котика або єдинорога.

Програмне забезпечення
Ноутбуки працюють під управлінням операційної системи MacOS X Yosemite 10.10.2 з фірмовим інтерфейсом і набором встановлених програм від виробника. Він включає додатки iPhoto (відповідає за редагування фотографій), GarageBand (музика і ще раз музика), iBooks (програма для читання і завантаження книг), Safari (web-браузер), Photo Booth (додатки для web-камери), iTunes (музика ), FaceTime (додаток для відеоконференцій) і офісний пакет, який складається з додатків Pages, Numbers і Keynote.

 overview_processor_hero

Продуктивність
Обидві моделі отримали новітні процесори Intel Core п'ятого покоління і це значить, що вони будуть працювати швидше, ніж будь-якої 13,3-дюймовий MacBook в історії. Обидва процесора створені на основі нової архітектури Broadwell, яка відрізняється поліпшеною продуктивністю і меншим енергоспоживанням. Таким чином, компанії Apple вдалося не тільки підвищити потужність комп'ютерів, але і поліпшити їх час автономної роботи.

 dsc00306-980x653

Ноутбуки поставляються в різних конфігураціях, проте на цей рахунок можна не турбуватися - у роздрібній мережі MOYO є можливість доставити в Україну будь-яку версію MacBook Air 13 і MacBook Pro 13 /

Час роботи
Ноутбуки Apple улюблені в усьому світі ще й за свою автономність. Так, вбудований акумулятор MacBook Air 13 має ємністю 54 Втч і здатний пропрацювати 12 годин на змішаному режимі використання. Для звичайного користувача це означає, що виходячи з дому чарівним сонячним ранком з ноутбуком на плечі йому не потрібно тягнути з собою зарядку - адже і без неї Air протримається без підзарядки повний робочий день без перерви на обід. Його заряду також вистачить на 12 годин перегляду фільмів і 30 днів в режимі очікування.

У MacBook Pro 13 використовується більш потужна і ненажерлива платформа, тому його акумулятор ємністю 75 Втч забезпечить до 10 годин web-серфінгу і до 12 годин перегляду фільмів в iTunes. Однак і в цьому случаез зарядку можна з собою не бать - якщо, звичайно, ви не плануєте працювати до глибокої ночі.

Висновки:
Apple MacBook Air 13 і MacBook Pro 13 with Retina display 2015 року допоможуть вам відкрити ноутбук заново. Ці моделі оснащені новітніми процесорами Intel, які повністю змінять ваше уявлення про можливості компактних ноутбуків - адже поряд з високим рівнем швидкодії вам гарантовано тривалий час автономної роботи. Ще однією важливою особливістю моделі Pro став інноваційний трекпед Force Touch, завдяки якому ви зможете відчути себе художником і перетворити комп'ютер в графічний планшет ..

Коментарі
Залиште коментар