Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Не працює Face ID на iPhone X: 5 рекомендацій, що робити

Дата публікації: 28.02.2021 09:30
Дата оновлення: 28.02.2021 09:30

Інновації розробників айфонів не завжди до душі шанувальникам Apple. Особливо, коли важливі опції дають збій. Наприклад, багато власників скаржаться на неспрацювання Face ID, в результаті чого вони не можуть розблокувати телефон. Звичайно, якщо гаджет побував у воді або впав з висоти, то звинувачувати виробників не варто. А якщо Face ID завис, на перший погляд, безпричинно – що робити власнику айфона, який перестав працювати? Спробуємо розібратися з джерелами некоректного функціонування TrueDepth.

Не работает Face ID

Корисно прочитати: Огляд Apple iPhone 8 і Айфон 10 – порівняння 2 флагманів

Чому не розпізнається особа

Хоча творці Face ID ретельно протестували свій революційний продукт, труднощі з розпізнаванням осіб все ж існують. Розробники обіцяють ліквідувати неполадки, представляючи поновлення з патчами. Але для користувачів, які не можуть розблокувати свій гаджет, неполадки з цією опцією приносять багато незручностей. І не всі вони пов'язані з апаратними несправностями. На що скаржаться власники десятого айфона, які активували на своєму гаджеті Face ID? Проблеми такі:

  • Гальмує процес побудови лицьовій моделі;

  • дає збої сканер – іноді для розблокування потрібно сканувати себе кілька разів;

  • Сканер запускається дуже повільно – потрібно чекати «зчитування» свого вигляду кілька секунд.

Сканер iPhone X создает модель лица

Що може спровокувати відмову опції Face ID:

Механічні причини

Будь-апарат чутливий до зовнішнього стресового впливу. Якщо він падає на тверду поверхню або отримує інше механічне пошкодження, тонкі налаштування операційної системи просто виходять з ладу. Поломку камери може спровокувати тривале перебування апарату на сонці або, навпаки, на морозі. Практично завжди вона виходить з ладу, якщо телефон залитий водою. У цих випадках електронна начинка візуального сканера буде пошкоджена, і відновити її можна тільки в сервіс-центрі.

Вам буде цікаво: 10 років з iPhone – як розвивався найпопулярніший в світі смартфон?

Програмні неполадки

Розробники Face ID визнали, що в iOS 11 є реальні збої у функціонуванні камерних датчиків, які внаслідок цього не розпізнають обличчя, і бажано оновити айфон до версії iOS 12. Однак і після цього на недоробки функціоналу з розпізнаванням продовжували скаржитися – Face ID іноді не працював.

Найчастіше проблема може вирішитися простий перезавантаженням. У будь-якому випадку перш, ніж відносити айфон в сервісний центр, варто спробувати повернути до життя свій гаджет самостійно.

До речі, про надійність системи розпізнавання осіб свідчать такі вбудовані в датчик програми:

Елемент системи

Дія

Інфрачервоний випромінювач

сканує обличчя в темний час доби

Інфрачервона камера

Створює і запам'ятовує в SecureEnclave точкове зображення

Точкова система проекції

Фіксує контури особи по 30000 точок

Як виправити неполадки

Фахівці вважають, що іноді користувачі некоректно користуються сканером і рекомендують бути уважніше:

  1. При використанні чохла варто стежити, щоб датчики залишалися відкриті.

  2. Слід утримувати айфон строго вертикально.

  3. Відстань до камери повинно бути 30-50 см.

  4. Необхідно зняти сонцезахисні окуляри.

  5. Не варто допускати освітлення поверхні екрану прямими сонячними променями, сонце повинно освітлювати обличчя.

Примусова перезавантаження

Ви дотрималися всіх рекомендації, перепробували різні вирази облич, але Face ID все одно не працює? Тоді варто перезавантажити айфон, натискаючи кнопку гучності «Вгору-Вниз», потім бічну Side Button до появи на екрані лого компанії.

Примітка: може допомогти також опція обнулення налаштованих опцій і повернення до заводських налаштувань. Однак цей метод може видалити ваші дані: встановлені додатки і т.д.

Принудительная перезагрузка

Тепер повторно реєструємо своє обличчя за інструкціями на екрані.

Цікаво: Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus і iPhone X: що потрібно знати про новинки, де можна купити і яка ціна смартфонів

DFU режим

Часто буває, що апарат перестає реагувати на всі дії власника. Екран зависає, на натискання кнопок не реагує, телефон демонструє класичні ознаки програмного збою. Тут на допомогу прийде DFU режим.

Здійснити потрібні дії нескладно: необхідно з'єднати свій апарат з ноутбуком через USB кабель, запустити iTunes, розірвати з'єднання, ввімкніть. Комп'ютер розпізнає телефон, а iTunes повідомить вас, що виявлений Айфон режимі відновлення).

DFU режим

Може стати нагоді:Як зробити скріншот на iPhone: 7 способів з покроковою інструкцією

Tenorshare UltData

Якщо iTunes не спрацював і не знайшов айфон, на допомогу прийде Tenorshare ReiBoot : на комп'ютері запускаємо програму, яка знаходить айфон автоматично і відновлює тексти, контакти і фотографії. До речі, відновити їх іна смартфоні, і на комп'ютері.

Що робити, якщо нічого не допомагає і Face ID як і раніше не працює

Перепробувавши всі можливі способи реанімувати Face ID і не добившись відновлення роботи камери на на iPhone, можна лише з сумом констатувати: самостійно цю проблему не вирішити. Потрібно нести айфон в сервіс. Головне, вибрати спеціалізований центр, в якому працюють професіонали.

Хороший рада: Як поставити рингтон на Айфон: покрокова інструкція для 2 ОС – Windows і Mac

Завжди прикро, якщо дорогий і улюблений гаджет ламається. Офіційні продавці iPhone X не виключають ні програмні порушення, ні прозводственний шлюб, ні вихід з ладу самої камери, яка ремонту не підлягає. Якщо збій стався не з вашої вини, то є надія, що вам замість бракованого запропонують новий айфон Х.

Коментарі
Залиште коментар