Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Миючі засоби для посудомийної машини – 5 корисних рекомендацій

Дата публікації: 13.07.2018 09:06
Дата оновлення: 13.07.2018 09:06

«Як добре, що є посудомийка!» – так говорять усі власники цього кухонного агрегату. Особливо після гостей та вечірок, та й для великої родини це велике полегшення. Але купити посудомийку – це ще не все, потрібно підібрати ще й засоби для миття – безпечні та дієві. І тут на власника машини чекає безліч пропозицій різноманітних наповнювачів для посудомийки: гелі, капсули, солі. Яка хімія повинна використовуватись для посудомийної машини? Що краще відмиє до блиску скло і впорається із жирною сковорідкою або каструлею, що пригоріла? Тут потрібно детальніше розглянути кожен препарат.

Як використовувати сіль для збереження посудомийної машини

Всі читали про основну небезпеку для посудомийного агрегату: воду підвищеної жорсткості. Саме через неї на робочих деталях пристрою відкладається вапняний наліт, істотно знижуючи експлуатаційний термін роботи приладу. Крім цього, така вода гірше змиває мильні засоби, що застосовуються для очищення посуду.

З'ясувати параметри води, що циркулює в системі, можливо. По-перше, завжди видно вапняний наліт на металевій раковині або всередині чайника. По-друге, можна звернутися до даних міських служб водоканалу, які надають таку інформацію на своїх сайтах. У крайньому разі можна скористатися лакмусовими папірцями. І якщо показники високі – без солі не обійтися. Щоб розуміти, як використовувати сіль у таблетках для посудомийних машин, потрібно розуміти механізм її впливу.

Отже, яку роль виконує сіль? В агрегат вбудований спеціальний пристрій – іонообмінник. У нього вміщено смоляний склад, який пом'якшує воду, що циркулює. Протікаючи через іонообмінник, вода позбавляється розчинених у ній іонів магнію та кальцію. Вони осідають на смоляному складі завдяки різниці зарядів іонів води та натрію. З часом іони натрію змиваються, і заповнити їх насиченість у смоляному складі покликана сіль. Зазвичай посудомийні агрегати мають контролер, що показує наявність солі в системі. У разі її нестачі контролером подається сигнал.

Які ще потрібні функції виконує сіль для посудомийних машин? Вона робить більш результативною роботу мийних засобів. Кераміка та прозоре скло виходять із посудомийки блискучими, без білих плям та залишків хімічних засобів.

Рекомендована кількість солі, що засипається в машинку, описується в інструкції до посудомийки. А ось точну кількість циклів, на які її вистачає, можна встановити тільки на практиці. У будь-якому випадку, чим жорсткіша вода, тим більше солі знадобиться.

Якою буває сіль для посудомийних машин? Підібрати її нескладно — на ринку є чимало пропозицій визнаних лідерів — виробників кухонної хімії. Одним з найкращих засобів вважається сіль Electrolux E6DMU101. Переваги її очевидні:

  1. Робить воду, що циркулює в агрегаті, більш пом'якшеною;
  2. Зберігає внутрішні деталі агрегату від вапнування;
  3. Не допускає слідів та плям;
  4. Завдяки солі з посуду ретельно змиваються мильні засоби;
  5. Продовжує тривалість служби агрегату.

Соль для посудомойки — обязательный атрибут

Корисно прочитати: ТОП-10 кращих посудомийних машин

Кондиціонери для посудомийки

Кондиціонер присутній практично у будь-якому процесі очищення. Для миття волосся, під час роботи пральної машинки, в прибиранні квартири – для кожної операції пропонується свій засіб-кондиціонер, що пом'якшує жорстку дію мильних засобів. Не обійшлася без нього і посудомийка. Тут кондиціонер входить у роботу на стадії полоскання.

Нові покоління кондиціонерів цінуються споживачами за їх екологічність та безпеку для дитячого посуду. Після основного процесу миття посуду в потік води для полоскання надходить кондиціонер, залитий в спеціальний диспенсер. Зазвичай до його складу виробники додають аромати з ніжним свіжим запахом.

Застосування кондиціонера для посуду цілком виправдане:

  • Він робить скло прозорим, блискучим і бездоганно чистим;
  • Повністю змиває залишки мильних засобів і солі з посуду;
  • Не вимагає окремого циклу полоскання;
  • Не завдає шкоди екології, його біорозкладність практично повна.

Кондиционер для посудомойки — блестящий результат

Важлива інформація: Посудомийна машина – що можна мити, а що не можна? 20 корисних порад

Мийні засоби для посудомийок

Перші посудомийки використовували для миття спеціально розроблені порошки. Від них на посуді могли залишатися каламутні сліди та плями. Зараз вибір набагато ширший – крім порошків з удосконаленою формулою, користувачам пропонуються й інші форми – гелі та таблетки. Розглянемо всі види мийних речовин:

Порошки. Звичний засіб, для дозування якого потрібна мірна ємність. Цінується користувачами за невисоку вартість, хороші мийні якості, економні витрати. Лінійка порошків досить широка, тому вибрати засіб до смаку нескладно – з добавками у вигляді солі або ополіскувача. Якщо порошок продається в чистому вигляді, слід все-таки підкупити ці додаткові засоби, інакше на посуді можуть залишитися сліди порошку, та й посуд може виглядати каламутним. Тому краще завжди уточнити в інструкції, як і в яких дозах користуватись порошком для посудомийної машини.

Гелі. Багато господарок обирають для посуду саме гелі. І це зрозуміло – вони чудово відмивають бруд з посуду, витрата їх невисока, повністю відсутні абразивні властивості. Гелі підійдуть  для дорогого і тонкого скла, тендітних келихів, ніжної порцеляни. У режимі короткого миття гель найкраще справляється із завданням – і відмиває добре, і слідів не залишає.

Капсули. Ефективний і багатокомпонентний засіб – не тільки ідеально чистий посуд, але і відмінний догляд за самою машинкою. А ось як і для чого використовувати капсули в посудомийній машині – описано в рекомендаціях виробника. Їх застосування запобігає вапнуванню, розмноженню плісняви та прибирає наліт із внутрішніх частин посудомийки. Але й вартість капсул досить висока, не кожна сім'я може купувати їх постійно.

Таблетки. Найпопулярніша форма мийних речовин. До складу виробник зазвичай додає компоненти ополіскувача та солі. Дбайливо очищає посуд і доглядає машину. Тут навіть не треба думати, як використовувати та в якому дозуванні — закинув пігулку для посудомийної машини та закрив кришку. Не можна тільки застосовувати їх для швидкого миття – таблетка розчиняється за триваліший час. Мінусом може вважатися наявність у них фосфатів, що може завдати шкоди алергікам. Та й ціна у таблеток не низька, хоча тут нічого додатково не потрібно.

Засіб
Порошок Гель Таблетки
наявність гіпоалергенних видів є є є
наявність у складі солі не у всіх є є
легкість дозування потрібна мірна склянка мірна склянка випускається в необхідних дозах
економність витрачання економічна економічна витрата не регулюється самостійно
ціна недорогий засіб середній ціновий діапазон дорогий засіб

Разнообразие средств для посудомоечной машины

Це цікаво: Як почистити посудомийну машину: 7 етапів

Кілька порад

Посудомийна машина – недешевий агрегат і доглядати за ним краще систематично. Тому і задаються багато користувачів запитанням, які з мийних засобів, що мають попит, краще підійдуть для посудомийної машини? Ось деякі правила, які збережуть ваш агрегат:

  1. Стандартні гелі, з якими ми миємо посуд руками, абсолютно не підходять посудомийці;
  2. Найкращі з рекомендованих засобів – з ензимами. Прекрасно відмивають будь-яку металеву каструлю, скло або кераміку навіть за невисокої температури. Це стосується і кисневих засобів;
  3. Краще купувати препарати без хлорних інгредієнтів та інших агресивних речовин – фосфатних та відбілювачів;
  4. Ніколи не забувати про обов'язкове зменшення жорсткості води – стежити за достатньою кількістю солі для забезпечення іонних процесів;
  5. Не слід купувати сумнівні засоби з низькою вартістю.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії