Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати квадрокоптер для дитини: 6 основних критеріїв

Дата публікації: 03.08.2018 09:42
Дата оновлення: 03.08.2018 09:42

Квадрокоптера – одне з останніх технологічних захоплень, яке змушує перехожих вдивлятися в дзижчить в небі апаратик, а дітвору просто приводить у захват. Серйозні промислові дрони приносять чималу користь у рятувальних і транспортних операціях, у вивченні важкодоступних регіонів, в освітленні масштабних новинних подій. Але і прості люди не цураються інноваційних технологій – вони роблять за допомогою квадрокоптера приголомшливі знімки природи, спостерігають за навколишнім світом, навіть пересилають один одному маленькі посилки. Таке повальне захоплення безпілотними апаратами змусило виробників дронів розробляти моделі для зовсім юної аудиторії, звичайно, з урахуванням віку і умінь малюків.

Любимое развлечение взрослых и детей

Цікава інформація: ТОП-5 квадрокоптера (дронів) DJI

Для чого потрібен квадрокоптер дитині?

Багато батьків вважають, що чим раніше їх дитина наблизиться до прогресивних технологій, тим більше він буде пристосований до них в подальшому. Купівля квадрокоптера, нехай дитячої, спрощеної моделі, дозволить малюкові придбати не тільки захоплююче хобі, а й досить серйозні навички:

  • «Дорослий» підхід до безпеки і відповідальності. Адже дрон – це не проста іграшка, яку дитина не випускає з рук. Керуючи маленьким безпілотником, потрібно враховувати, що він здатний завдати шкоди самому малюкові, іншим людям, тваринам. Тому найголовнішим завданням для батьків стає навчання дитини правилам безпеки і виховання відповідальності. Привчаючи дітей до розуміння небезпеки, батьки закладають в них здатність оцінювати можливі ризики в подальшому – не тільки з грою в квадрокоптер.
  • Перші польоти дронів діти зазвичай виконують з дорослими. Саме тоді дитина отримує спрощені відомості про принципи польоту літальних апаратів. І це не суха теорія – він на практиці втілюватиме отримані знання, запускаючи свій квадрокоптер і керуючи ним.
  • Все літальні дрони, навіть дитячі – досить складні електронні пристрої. Їм потрібно забезпечувати регулярне обслуговування і догляд. Діти звикають піклуватися про свою іграшці, розглядати конструкцію більш уважно, вчаться помічати технічні неполадки.
  • Незважаючи на те, що дитячі квадрокоптера мають обмежений набір функцій, вони можуть додатково комплектуватися різними пристосуваннями. Змінювати параметри свого апарату стане справжньою дослідницької завданням для будь-якої дитини, захопить його, збагатить новими навичками.

Згодом інтерес до керування квадрокоптера, можливо, переросте в інтерес до його програмним продуктам, дасть направлення до профільного навчання і, не виключено, майбутньої професії.

Детские квадрокоптеры

Цікаво: ТОП-3 кращих виробників дронів – рейтинг виробників квадрокоптера

Основні критерії вибору квадрокоптера

Вирішивши купити квадрокоптер дитині, потрібно задуматися, яка модель буде для нього найбільш приваблива і відносно проста в управлінні. Виробники розробляють моделі за віковими категоріями.

Для дошкільнят роблять яскраві нарядні апаратик з мінімальними функціями. Так як малюк не вміє розраховувати силу удару при зіткненні пристрої з перешкодою, дрон повинен бути міцним, пропелер і захисний каркас – з гнучкого пластика, а доступ до електронної начинки – утруднений. Крім того, вага апарату не повинен бути більшим, адже діти можуть хапати пролітає квадрокоптер, і тут важливо не допустити травми дитини. Наприклад, відмінним вибором для дошкільника буде дрон Auldey Drone Force Morph-Zilla, який не тільки літає, а й легко трансформується в наземний транспорт.

Ще важливим параметром дитячого дрона є доступність запасних частин і легкість їх заміни. Малюкові обов'язково будуть цікаві польоти, які будуть розцінюватися дорослими як краш-тести, тоді фюзеляж і лопаті апарату можуть постраждати. ДО того ж, завжди є ризик, що пристрій просто звалиться з полиці або потрапить під ноги дитини. Розробники рекомендують вибирати для малюків не швидкісні, легкі і прості в управлінні апарати, щоб така іграшка не набридла через труднощі пілотування.

Модель Auldey Drone Force Morph-Zilla

Для молодших школярів слід вибирати більш складні в технічному плані моделі, які мають вже трохи більшими розмірами. Тут вже потрібно придивлятися до апарату з двома-трьома швидкостями і великим радіусом польоту. Наявність бортовий зйомки ще необов'язково, але виконання складних трюків і різних фігур у такого дрона має бути передбачено. Правильніше підбирати модель з подвійним керуванням, щоб дорослі могли допомогти посадити або повернути коптер. Дитину обрадує модель дрона Auldey Drone Force Angler Attack не тільки незвичайним видом, а й можливістю влаштувати справжнє шоу з яскравими вогнями.

Модель для малышей Auldey Drone Force исследователь и защитник Angler Attack

Для десятирічних школярів уже сформованою координацією рухів і хорошим окоміром більше підходять моделі з змінною швидкістю, висотою і наявністю на борту відеоапаратури. Їм стають цікаві нутрощі квадрокоптера, його приховані можливості, польоти від першої особи. Функціонал у таких дронів вже більш широкий, вони обладнані всілякими датчиками, автовозврата і декількома швидкостями. Радіус польотів у них збільшений – до 100-150 м. Хорошим варіантом може стати квадрокоптер WL Toys Q212G FPV Spaceship з барометром і FPV системою – цікава новинка з можливістю онлайн-трансляції на монітор пульта керування.

Для школьников: квадрокоптер WL Toys Q212G FPV Spaceship

Підлітки 14-15 років починають всерйоз цікавитися не тільки літальними параметрами і можливостями дронів, але і їх електронним пристроєм. Управління апаратом іноді переростає в цікаве навчання. Невеликі поломки типу відірваних проводів або дрібних пошкоджень в моторі вони, можливо, захочуть усунути самостійно. У таких випадках важливо пояснити дитині, що його втручання в конструкцію квадрокоптера може «обнулити» гарантію на пристрій.

Деякі школярі так захоплюються новим хобі, що намагаються збирати з деталей власні коптери і завантажувати в них простеньке ПО. Згодом навіть складніші і наворочені моделі не будуть представляти для них труднощів. Їм цілком підійде такий апарат, як квадрокоптер Syma, стабільно утримує висоту навіть при вітрі і здатний на неймовірні фігури пілотажу.

Продвинутая модель для подростков Syma 2.4 GHz 50 cм с камерой (X8HG)

Варто прочитати: 16 унікальних способів застосування квадрокоптера

Отже, які показники стають найбільш значущими при покупці дитячого дрона?

  1. Вік дитини. Яскраві, що світяться, іноді зроблені в формі забавних звіряток, апарати з простим керуванням – для малюків 5-7 років, більш складні – для молодших школярів та з практично повним «дорослим» функціоналом – для підлітків;
  2. Захисні елементи квадрокоптера. Для малюків підійдуть моделі з обов'язковим захистом лопатей, оптимально купувати апарати, в якій гвинти поміщаються в спеціальний корпус – тоді вони не ушкодяться при падінні або ударі об стіну;
  3. Потужність мотора. Від цього показника залежить, чи зможе дрон протистояти вітру або слід запускати його в безвітряну погоду, щоб не втратити його при сильних шквали;
  4. Акумулятор. Він визначає, скільки часу квадрокоптер може утримуватися в польоті. Зовсім дитячі апарати можуть літати всього 15 хвилин, так як в них не поміщають великі ємнісні батареї. Для підлітків правильніше доглянути модель, яка здатна протриматися в небі не менше 40 хвилин;
  5. Розмір квадрокоптера. Малюкам більше до душі моделі нано або міні – їх можна запускати навіть в кімнаті. Для вулиці потрібні апарати побільше – у них більше радіус польоту, та й стежити за великими моделями простіше. ДО того ж, у великого дрона має бути досить сил, щоб підняти на собі камеру та іншу апаратуру;
  6. Наявність бортовий відеосистеми. Якщо дитина захоплюється фотографією або хоче спостерігати навколишній світ, варто придивитися до пристроїв з вбудованою фотоапаратурою або можливістю її кріплення.

В будь-якому випадку, квадрокоптер для дитини повинен мати зрозуміле, нескладне керування, мати міцну конструкцію і володіти оптимальним функціоналом для певної вікової категорії.

Тут представлені порівняльні дані квадрокоптера для підлітків:

Ключові показники

Cheerson (CX-10Wg)

Syma 2.4 GHz 50 cм з камерою (X8HG)

WL Toys Q212G FPV Spaceship

Час польоту

5-7 хв

5-7 хв

8-10 хв

Час зарядки

30 хв

200 хв

60-80 хв

Фото

є

є

є

Відео

є

є

є

Радіус, м

30-50

70

150

Підсвічування

є

є

є

Іграшка або серйозне хобі?

Купуючи маляті дитячий дрон, смішно говорити, що батьки готують дитину до роботи на літаках або ракетах. Але і оцінювати квадрокоптера, як просту забаву, невірно. Він вчить дитину не тільки керувати апаратом, але і розраховувати безпечну траєкторію, прокладати складний шлях, швидко реагувати на нештатні ситуації.

У більш старшому віці діти прагнуть впливати на льотні параметри коптера, намагаються удосконалити конструкцію. Для деяких підлітків захоплення аеродинамічними пристроями переростає в справжню, захоплюючу роботу, стає професійною справою, що приносить задоволення і гроші.

Коментарі
Залиште коментар