Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як додати українську мову на комп'ютер: 2 покрокові інструкції

Дата публікації: 26.08.2022 13:11
Дата оновлення: 26.08.2022 13:11

Мовні налаштування Windows 10 поділяються на дві категорії:

  1. Додати мову для створення та редагування документів не складає труднощів. Це можна зробити в будь-якій версії операційної системи.
  2. З перекладом інтерфейсу українською — ситуація складніша. Для одномовної версії завдання вирішується шляхом перевстановлення операційної системи. На початковому етапі інсталяції необхідно вибрати мову. Для мультимовної Windows перевстановлення не потрібне, потрібно лише трохи почаклувати над налаштуваннями.

Як українізувати комп'ютер

Як змінити мову інтерфейсу Windows 10: покрокова інструкція з українізації комп'ютера

Багатомовна «Десятка» хороша тим, що зміна мови системних написів прив'язана до облікових записів. Це зручно для комп'ютерів, на яких працюють користувачі з різними мовними уподобаннями. Для зміни налаштувань потрібно лише заходити до облікового запису з правами адміністратора. Розбираємось, як зробити на комп'ютері під Віндовсом українську мову системною, як поставити її на перше місце, включивши в інтерфейс операційної системи.

Вправляємося зі шрифтами: Як змінити шрифт на комп'ютері Windows 10 без хитрого ПЗ та за допомогою 3 утиліт

Крок 1

Якщо раптом у вас не встановлена ​​українська клавіатура — почніть з цього. Технологію додавання на ПК описано у третьому розділі статті.

Крок 2

  1. Готуємося до завантаження мовного пакета з українською.
  2. Клацаємо: «Пуск» — «Параметри».
  3. Переходимо на папку «Час та мова».
  4. Вибираємо зліва «Мова» чи «Регіон й мова» (залежить від версії «десятки»). Скролимо вниз праву частину вікна та знаходимо українську. Клацаємо по неї та активуємо невелике меню.
  5. Заходимо до «Параметри».

як змінити мову інтерфейсу Windows 10

Крок 3

Тиснемо по кнопці отримання мовного пакета. Поки Windows його встановлює, нічого не чіпаємо. Потрібно дати їй завершити процес. Зависання операційної системи на етапі завантаження доповнень може стати причиною неможливості його інсталяції.

як встановити українську мову на windows

Крок 4

Після завершення інсталяції доповнень повертаємось у попереднє віконце. Відкриваємо меню мов інтерфейсу та обираємо українську. Після перезавантаження Windows стане україномовною.

Розбираємося зі Скайпом: Як змінити логін у Скайп, чи можливо це: 3 реальні варіанти для ПК, Android та iOS

Випадки із застарілими ОС

У Windows 7 зробити це складніше. Потрібно завантажувати мовний пакет вручну, встановлювати його, а потім підключати через панель управління. Цей інструмент також знадобиться у разі застарілої версії Windows 10. Йдеться про модифікації ОС, що вийшли до травня 2020 року. Розбираємося, як встановити українську мову на застарілій Windows 10. Алгоритм наступний:

  • бадьоро відкриваємо «Панель управління»;
  • заходимо в папку «Мова»;
  • клацаємо на додавання мови;
  • обираємо у переліку українську та тиснемо «Додати»;
  • клацаємо «Параметри»;
  • завантажуємо та встановлюємо мовний пакет;
  • повертаємося до папки «Мови», натискаємо на опції поряд з українською та робимо її основною;
  • перезавантажуємо комп'ютер і насолоджуємося результатом.

Цікава стаття: Як встановити живі шпалери на ПК: 6 популярних програм

Як поставити українську мову на комп'ютері

Без української нині нікуди. Освіта в країні від дитсадків до інститутів йде державною мовою. З документообігом така сама історія. Тому питання, як додати українську мову на свій комп'ютер, завжди актуальне. Зробити це можна в кілька клаців.

Крок 1

Клацаємо мишею по мові в системному треї та переходимо в налаштування.

Крок 2

Тиснемо на додавання мови. З'являється довгий список більшості мов, які використовуються у наш час.

як додати українську мову в windows 10

У рядку пошуку пишемо «укр».

як поставити українську мову на комп'ютері

Пізнавальна стаття: Помилка MEMORY MANAGEMENT: 8 способів лікування

Крок 3

Обираємо «українську». Тиснемо «Далі». У наступному вікні є два параметри: перший для інсталяції мовного пакета, а другий для інтеграції мови до інтерфейсу операційної системи. Якщо українська потрібна лише для використання при роботі з документами — залиште чек бокси порожніми. За такого вибору інтерфейс не зміниться.

як встановити українську мову на комп'ютер

Якщо хочете перекласти інтерфейс українською — активуйте обидва чек бокси. Варіант за замовчуванням, що передбачає встановлення локалізації без нових літер в інтерфейсі, не дуже логічний, оскільки українські символи в текстових редакторах з'являться і без цього. Для використання української у документах достатньо додати її без жодних галочок. Після цього навіть перезавантаження не потрібне. Windows встановить українську мову на ПК як належить, без жодних зволікань.

Можете перевірити перемикання алфавітів швидкими клавішами та вибрати інше поєднання. Для зміни комбінації в віконці мовних налаштувань, яке відкривається одразу після натискання відповідної кнопки в треї Windows, клацніть по значку клавіші. Клацніть на посилання з поєднанням клавіш. Відкриється невелике віконце, внизу якого буде кнопка зміни мови.

Після цього можна віддати перевагу замість діагонально розташованих Alt і Shift — розташованим паралельно Ctrl і Shift. Багатьом користувачам зручніше перемикати мову двома крайніми клавішами.Українізована клавіатура — ​​це нові символи:

Українська літера
Розташування на англійській клаві
і s
ї } ]
є ‘ “
апостроф ` ~
ґ Правий Alt+u

Трохи незручно набирати велику «ґ». Для цього затискаємо не пущених в дію пару кнопок, призначену для зміни алфавітів, у правій частині клавіатури та давимо пальцем «г». Тобто це може бути, наприклад, Alt+Shift+р. Всі літери у вашому розпорядженні, як тільки додасте на комп’ютер українську мову.

Встановлюємо Вайбер без телефону: Як встановити Viber на комп'ютер без смартфона: інструкція в 3 розділах

Коментарі
Залиште коментар
Категорії