Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити педикюр вдома: 3 техніки та покрокові поради

Дата публікації: 18.05.2022 13:29
Дата оновлення: 18.05.2022 13:29

Педикюр в домашніх умовах цікавить багатьох, адже це безальтернативний спосіб зберегти ніжки ніжними й гладенькими. Самостійно зробити педикюр у домашніх умовах можна так само якісно, ​​як у майстра. Важливо дотримуватися основних правил, не поспішати та не забувати дивитися підказки. Основа будь-якого навчання — досвід та поступове набуття нових знань.

Правильно зробити педикюр

Обговоримо нюанси, які можуть бути актуальними під час виконання цієї процедури. І переконаємось, що самостійно зробити педикюр цілком реально.

Корисно про манікюр: Як робити манікюр гель лаком вдома: 5 правил, які не варто ігнорувати 

Який інструментарій знадобиться для домашнього педикюру

Щоб зробити педикюр у домашніх умовах, необхідно вибрати хороші інструменти. Це важливий елемент у ланцюжку дій по догляду за нігтиками та шкірою ступнів. Робити педикюр самостійно легше, якщо інструмент підібраний грамотно, виконаний із хороших матеріалів. Також необхідно правильно його використовувати. 

Інструмент ділиться на кілька груп. Для догляду за кутикулою, шкірою, нігтями та для видалення натоптишів та огрубілої шкіри. Коли виникає питання, як зробити педикюр вдома, з інструментів стануть у пригоді щипці, кусачки, ножиці, роздільник для пальців, пушер, пилка, терка для ніг (як альтернатива — станок або пемза), поліроль.

Важливо: всі інструменти мають бути якісними. Бажано вибирати набір від одного виробника. Щипці та ножиці, кусачки повинні бути добре заточені — це виключає поранення, допомагає зберігати ніжки в охайному стані надовго після процедури. 

Етапи педикюру в домашніх умовах 

Педикюр вдома потребує трохи більше часу, ніж салонний, тому краще запланувати процедуру на вечір або вихідний день. Самостійно зробити педикюр вперше — цікава пригода, тому треба пам'ятати про правило: не поспішати та не перестаратися. Це допоможе запобігти мікротравмам, вивчити особливості шкіри.   

Перший етап домашнього педикюру — підготовка ніжок до процедури. Необхідно змити лак (якщо він є), використовуючи ватні диски, тому що вата або бинт можуть залишати дрібні ворсинки. Якщо планується нанесення лаку, ворсинки створять дискомфорт.

Підготовка до педикюру залежить від того, який тип процедури вибрано. Відсутність досвіду — не перешкода. Але починати краще з обрізного педикюру, адже апаратний потребує навчання. В інтернеті є багато відеооглядів використання фрезерів. Ознайомтеся хоча б з декількома, щоб орієнтуватися на особливості роботи апарата.

Важливо пам'ятати про етап постдогляду: використовувати живильний крем для тіла після процедури, а краще олійку. Якщо під рукою немає косметичної, можна користуватися оливковою.

Оливкова олія забезпечує результативний догляд після педикюру

Якщо потрібна лампа для манікюру та педикюру: Як правильно вибрати лампу для манікюру — 7 нюансів в аспекті «яка краще»

Як зробити класичний педикюр

Як правильно зробити педикюр, не проґавивши жодного нюансу —  про це далі покроково. Щоб не нашкодити, потрібно дотримуватися правильної послідовності дій. Обрізний тип передбачає розмочування шкіри стоп. Тому перший етап обрізного педикюру — ванна для ніг. 

Основні рекомендації щодо її підготовки:

  1. Температура не повинна бути вищою за 40°C.
  2. Додавання солі (бажано морської) допоможе розм'якшити епідерміс.
  3. Чайна ложка соди допоможе відбілити шкіру та краще зняти натоптиші.
  4. Рідке мило, рідкий скраб також вітаються.
  5. Олії (кокос, апельсин) — буквально крапля-дві — не лише нададуть аромату, а й підживлять шкіру.

Від 10 до 15 хвилин релаксу у ванні достатньо, щоб привести шкіру в необхідний стан.

Самостійно зробити педикюр нескладно

Потім потрібно обполоснути ноги від залишків косметики та обтерти рушником. Скористатися роздільником для пальців, змастити кутикулу пом'якшувальною олією. Можна починати знімати огрубілу шкіру з нігтів дерев'яною паличкою або пушером.Шматочками потрібно зрізати кутикулу, намагаючись не зачепити капіляри й не нашкодити нігтьовій пластині. Тож не треба захоплювати надто глибоко. Після видалення кутикули рекомендується нанести на нігті оливкову олію, до якої

можна додати краплю ефірної (підійде олія чайного дерева або з виноградних кісточок). Олія має заспокійливу дію. Коли пальчики готові, настав час переходити до шкіри стоп.

Потрібно обробити гострою теркою для ніг сильно огрубілі ділянки. Після скористатися іншою стороною терки, дрібнішою. Коли мозолистий епідерміс буде видалено, настав час використовувати ніжний пілінг. Завершальний етап — легкий масаж, який поліпшить кровообіг.  

Визначити довжину, вибрати форму нігтів — останній етап. Час приступати до їх підпилювання. Допускається вкорочування кусачками чи ножицями. Але надати нігтям певну форму пилочкою все ж таки доведеться. 

Важливо: пилити рекомендується прямо, щоб не вростали нігті. 

Бажано робити округлення краю: не надто різкий перехід, не дуже глибоке обпилення. Після обпилювання відполіруйте нігті пилочкою, призначеною для цього.

Самостійно зробити педикюр не тільки можливо, але й досить просто. І це стосується не лише обрізного типу, а й інших.

Зробити зачіску самостійно: Як зробити локони праскою для волосся: 6 корисних секретів

Робимо апаратний манікюр вдома 

П'ять причин, через які апаратний манікюр — хороша ідея:

  • знижує ймовірність грибкових захворювань до мінімуму,
  • береже шкіру від травм,
  • допомагає прибрати мозолі без дискомфорту та хворобливих відчуттів,
  • не передає інфекції,
  • масажує стопи.

Зробити апаратний педикюр вдома можна за допомогою фрейзера

У професійних салонах є фрезерний верстат. Цей пристрій призначений для видалення ороговілого епідермісу. «Фрезу» використовують, щоб досягти гладкості та ніжності шкіри. Цей тип процедури ліквідує мозолі (навіть старі), тріщини, допомагає з нігтем: насадка апарату прибирає проблему, а систематичне використання фрезера профілактує її.

Процес догляду реалізується завдяки різним насадкам для дбайливого видалення мертвих клітин. Обладнання рекомендується вибирати лише аматорського типу. Найменша потужність дає можливість комфортного використання на початкових етапах знайомства з апаратом.

Підготовка до процедури — пом'якшення шкіри. Але цей тип педикюру не передбачає запарювання ніг у теплій ванночці. Для досягнення цієї мети призначені спеціальні засоби, які можна придбати в магазинах косметичних товарів для салонів.

Ці препарати містять речовини, що впливають лише на змертвілі клітини шкіри. Вони пом'якшують епідерміс, сприяють видаленню врослих нігтів і мозолів, мають протизапальні та дезінфекційні властивості. 

Засоби наносяться м'якими масажними рухами. Після цього можна переходити до процедури педикюру в домашніх умовах. Для початку навчіться користуватися пристроєм на малій швидкості, інакше педикюр у домашніх умовах призведе до травм шкіри та нігтів.

Для роботи з мозолями та натоптишами призначені великі насадки. Найменші використовуються при обробці шкіри навколо нігтя. З їх допомогою можна дістати навіть важкодоступні місця: між пальцями та під ними. Класично набір містить насадку, яка допоможе перемогти проблему нігтів, що вросли. 

І третім етапом домашнього педикюру має стати масаж стоп. Спочатку потрібно нанести на них трохи жирного живильного крему, потім помасажувати ступні рухами, що розминають.

Крім догляду за ногами, апаратний педикюр, що регулярно проводиться, здатний запобігти грибковому захворюванню і навіть вилікувати його на ранній стадії. Вдаватися до процедури з часом доведеться все рідше: регулярний апаратний педикюр уповільнює зростання епідермісу та появу відмерлих частинок шкіри.

Кому корисний кислотний педикюр?

Кислотний педикюр рекомендований людям, які страждають від тріщин у зоні п'ят. А також тим, кого турбує епідерміс, що швидко росте, на підошвах, людям з мозолями.

Процедура безпечна для тих, хто має підвищений цукор у крові. Протипоказання, однак, є: псоріаз, вагітність, порізи та інші відкриті травми, грибкові захворювання нігтів.

Кислотний педикюр — це не просто чистка. Він ліквідує натоптиші та мозолі. Також під час процедури усувається проблема розтріскування п'ят. Тішить результативний відлущувальний ефект, який дозволяє дієво і швидко прибирати залишковий епідерміс (кислоти проникають глибоко і працюють ефективно).

Кислотний педикюр запобігає появі тріщин та мозолів

Кислотний педикюр закриває не тільки естетичні, а й лікувальні питання. Швидка та дбайлива процедура, що складається з 4 етапів, дозволяє зробити професійний педикюр та довгий час насолоджуватися доглянутими ногами. Головний секрет кислотної обробки в тому, що шкіра нормалізує процеси зростання, грубіє повільніше, завдяки чому ступні залишаються гладкими та м'якими тривалий період.

Процедура передбачає використання просочених кислотами шматків тканини. Якщо залишити їх на нозі на 15 хвилин, пом'якшується мозолистий епідерміс.

Кислотний коктейль включає кислоти: молочну, винну та лимонну. Він не тільки нормалізує відлущування епідермісу, але й забезпечує заспокійливий ефект, а лимонна кислота має антибактеріальні властивості.

Чи можливо зробити кислотний педикюр у домашніх умовах? Так, безперечно. І ось що для цього потрібно:

  1. Замочити ноги у ванночці — інгредієнти можна використовувати такі ж, як і для обрізного педикюру.
  2. Промокнути рушником ноги, нанести кислоти: клаптики просоченої ними тканини (вибираємо натуральну!) прикладаються до підошви так, щоб покрити п'яти та передню частину стопи.
  3. Обернути стопу фольгою та залишити на 15-20 хв.
  4. Зняти фольгу і тканину, змити теплою водою, промокнути рушником ступні.
  5. Зрізати кутикулу, підпиляти нігті.
  6. Спеціальним шпателем видалити залишки грубого епідермісу, що відшарувався під час процедури, пройтися теркою.
  7. Помасажувати стопи зі скрабом, змити його.
  8. Зволожити шкіру кремом або оливковою олією.

Після таких процедур ніжки будуть ідеально гладкими.

Як часто робити педикюр

Раз на 2-3 тижні можна і потрібно прибирати мертві клітини епідермісу, щоб уникнути появи натоптишів і відчувати під руками ніжну гладку шкіру п'ят. При регулярному педикюрі кутикула почне відростати все повільніше, а шкіра п'ят і стоп набуде гладкості.

Тип педикюру
Частота процедур
Класичний Раз на 2 тижні
Апаратний Раз на 2-3 тижні
Кислотний Раз на 3-4 тижні

Які ще подарунки сподобаються дівчатам: Що подарувати дівчині на День народження: 20 корисних презентів

Заходи безпеки

Головні правила, які допоможуть зробити ваш педикюр безпечним:

  • Зберігати інструменти потрібно в чистоті та порядку. Можна виділити окремий бокс із кришкою.
  • Не можна залишати інструмент без дезінфекції після процедури (замочування в антисептичному засобі як мінімум).
  • Заборонено користуватись брудним інструментом, деформованим, тупим.
  • Не варто докладати зусиль — усі рухи мають бути легкими.
  • Не можна проводити процедуру, якщо на стопах є відкриті рани.
  • Важливо пам'ятати про те, щоб берегти очі від кислот, частинок епідермісу: не торкайтеся очей під час процедури.

Якщо немає впевненості в тому, як зробити педикюр у домашніх умовах, краще подивитися кілька навчальних роликів. Не треба поспішати та експериментувати.

зробити педикюр якісно

До речі, якісні інструменти для манікюру та педикюру плюс бокс для зберігання — відмінний подарунок.

Самостійно зробити педикюр — завдання можливе і досить легке. Головне — дотримуватися правил безпеки та покрокових рекомендацій. Не можна упускати жодного етапу: ні підготовки, ні постдогляду, адже всі вони однаково впливають на результативність процедури.

Зробити апаратний педикюр вдома так само просто, як класичний. А якщо є необхідність прибрати мозолі, запобігти появі натоптишів, можна спробувати ще один вид процедури. Адже зробити кислотний педикюр у домашніх умовах теж цілком реально. Він запобігає тріщинам, швидко прибирає мозолі, надаючи ще й лікувальний вплив. Тому відсутність часу чи можливостей на відвідування салону — не привід залишати ніжки без догляду. 

Дбайливий догляд не закінчується педикюром: Кращі додатки для тренувань: топ 10 актуальних продуктів

Коментарі
Залиште коментар