Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити коптильню з холодильника і заощадити кілька тисяч гривень

Дата публікації: 21.06.2017 15:48
Дата оновлення: 19.04.2023 12:54

Якщо не знаєте, куди подіти віджили свій холодильник, зробіть з нього коптильню і поласуйте улюбленими делікатесами. Так ви заощадите на сумнівних магазинних копченостях і не розтратите здоров'я. На відміну від покупних делікатесів, які тільки шкодять здоров'ю, копченості, зроблені своїми руками, абсолютно нешкідливі і підходять для" ніжного" шлунка, включаючи дитячий.

Визначтеся, що вам більше подобається: соковита рибка гарячого копчення або ароматні, що зберегли корисні властивості делікатеси холодного копчення, і приступайте до створення саморобної коптильні.

Коптильня для гарячого копчення


Девайс для гарячого копчення – безпрограшний варіант для вимогливих гурманів. Завдяки головній відмінності від інших методів приготування – температурі, яка може бути ДОХОДИТИ 150 градусів, він надає продуктам красивий золотистий відтінок, від одного виду якого починають текти Слинки. Гаряче копчення покращує смакові якості закуски, робить її м'якшою і соковитішою.

Читайте також: Як вибрати якісну морозильну камеру

Перед тим, як приступити до процесу, потрібно підготувати холодильник. Видаліть з агрегату, що чесно прослужив, неметалеві деталі, не забувши утеплювач на двері. Нагріваючись, ці елементи можуть принести неприємний сюрприз, віддавши при нагріванні порцію шкідливих речовин.

Рада: забезпечити герметизацію, залиште гумовий ущільнювач – він зіграє свою роль!

Як би акуратно ви не працювали, після видалення непотрібних комплектуючих залишаться отвори. Їх потрібно заклеїти за допомогою лейкопластиру або скотчу.

За Можливості встановіть вгорі холодильника вентилятор, який відводитиме дим, і проробіть збоку отвори – майбутнє місцезнаходження решіток для продуктів.

Особливості коптильні для гарячого копчення


Всі девайси своїми руками такого типу бувають:

1. вуличними (переносними)

2. стаціонарними (статичні)

Вулична версія вимагатиме не тільки холодильника, а й димогенератора. Не хвилюйтеся – його може зробити навіть підліток. Звісно, якщо попросить у мами сковорідку з товстим дном та кришкою.

Samodelniy viglyadit dimogenerator dlya ulichnoy koptilni

Щоб зробити димогенератор, у дні сковорідки роблять отвори, а кришку врізають метровий шланг. Його другий кінець з'єднують із камерою холодильника у місцезнаходження компресора.

Читайте також: Чим небезпечний ремонт холодильника No Frost

На днище холодильника встановіть електротени 1200 Вт. Вони підтримуватимуть температуру близько 80 градусів, доки готуватиметься ваша страва.

Рада: старого нагрівача з успіхом замінить конфорка електропечі.

У саморобний димогенератор потрібно помістити сировину для приготування: фруктова тирса, яка розміщується на розпечений лист на багатті, електропіч, або ж тени. Самі делікатеси красиво підвішують на гачки або обережно розміщують на поличках холодильника. Щоб скуштувати смакоти, потрібно почекати кілька годин.

Ustanovka nagrevatelnogo tena v holodilnik

Домашня версія коптильні не дасть засмутитися, якщо у вас немає дачі або прибудинкової території.

Для її виготовлення беремо холодильник, звільнений від непотрібного, і встановлюємо в одному з таких місць:

  • на лоджії, балконі, терасі;
  • у столовому приміщенні або кухні, у безпосередньому розміщенні від витяжки;
  • в зимовому саду або в будь-якому приміщенні з відкритим доступом до повітря.

Крім холодильника, беремо електропіч і ставимо на відкриті пальники сковорідку (аркуш металу). Якщо плита має закриті пальники, буде ще простіше.

Порада: Перед встановленням продуктів переконайтеся, що електроплитка не заважає двері зачинитися! Якщо для неї не вистачило місця – поставте вгору ногами холодильник.

process kopcheniya produktov d domashney koptilne

Тепер переходимо до найголовнішого. На плитку поміщають сковороду чи деко, куди розкладають фруктову стружку. Деякі умільці розводять багаття і чекають, коли з'явиться вугілля.

На розпечену сковорідку або вугілля кладуть тирсу ароматних дерев, щільно закривають топку кришкою. З цього моменту починається копчення – стружка надає копченим стравам аромат, а ви готуєтеся до незабутнього пікніка.

Розташувати майбутні делікатеси можна на поличках, або на гачках. Увага! При такому типі копчення велика риба може" зірватися з гачка". Щоб цього не сталося, добре обв'яжіть її шпагатом.

Копчености в самодельной коптильне

Коптильня для холодного копчення


При холодному копченні їжа зберігає корисні властивості – у цьому його головна перевага. Коптильня з холодильника для холодного копчення готує продукти при температурі 30 градусів – і нехай це займе трохи більше часу, але делікатес, що володіє ароматом вогнища, надасть страві особливий смак і пікантність і закохає вас у такий спосіб приготування.

Читайте також: Що важливо знати перед покупкою холодильника

Щоб зробити коптильню, підготуйте холодильник, як було зазначено вище – вилучити неметалеві елементи та забезпечити герметизацію, заклавши отвори.

Далі виберіть місце розташування майбутньої коптильні. Вважайте, що вам пощастило, якщо на дачі є горбок, що йде під нахилом – інакше його доведеться зробити самостійно.

Pravila razmisheniya samodelnoy koptilni holodnogo kopcheniya

Особливості створення коптильні холодного копчення


Вдала підготовка – вже половина справи. Запасіться терпінням – ще кілька кроків, і можна святкувати!

  • Встановіть апарат з виконаним у днище отвором на вершині пагорба. Перед встановленням не забудьте вставити в отвір трубу такого самого діаметра. Як показує практика, оптимальна довжина труби – не менше двох і не більше трьох метрів.
  • Виведіть з днища трубу під нахилом. Краще трохи прикопати її в землю, зробивши траншею, щоб посилити нахил.
  • У місці закінчення труби треба викопати яму – в ній буде багаття з матеріалом для копчення. У верхню частину ямки встановлюють край труби, сам же котлован щільно закривають металевим листом. На дно ями укладають цеглу або сталевий лист – так жар підтримуватиметься природним чином.
  • У ямі потрібно розвести багаття і дочекатися, поки з'явиться вугілля, зверху яких треба встановити піддон із закладеною фруктовою тирсою.

Рада: Тирирка з вишні і вільхи дають хороший колір, а яблуня, груша, злива – шикарний аромат.

  • Продукти, звіряючись із рецептом, треба укласти у холодильнику на “рідні” полиці (гачки). Знову ж таки, відповідно до рецепту, вам потрібно буде підтримувати жар у ямі.

Samodelnaya koptilnya holodnogo kopcheniya

Холодне копчення триває довше гарячого. Воно займає 5-6 годин, протягом яких потрібно підтримувати тління матеріалу. Запасіться терпінням – ваші праці винагородяться, як тільки ви спробуєте ароматну закуску. Воно того варте, повірте, адже ви заощаджуєте на покупці коптильні – раз, і назавжди зменшите витрати на покупні смаколики – два!

Незвичайний ролик на тему Створення коптильні з холодильника

Коментарі
Залиште коментар
С
26.06.2017 02:33

Шикарная установка, аппетитное вступление. Однако не закоптит ли это "чудо техники" на моей лоджии пластиковые белоснежные рамы и французский потолок, пардон и сильвупле? :) Короче, я против такой "экономии"!

А
26.06.2017 02:20

Не всё понятно, но попытаться стоит. Вопрос: алюминиевую сковородку можно использовать? На сайте много полезных советов про холодильники, однако есть и плиты. Из электроплиты что сварганить можно? )))

П
26.06.2017 02:09

Холм, яма... Целое пособие для лагеря партизанов или для желающих уйти жить в лес! На самом деле необычно, впечатляет. Нужно сделать ТАКОЕ тестю, он ездит торговать на рынок, отбоя не будет от клиентов)

Я
24.06.2017 00:49

Создать настоящую коптильню прямо на балконе? Это просто искушение, учитывая, что дачи у меня нет. Необходимо лишь предусмотреть все нюансы по безопасности работы на столь ограниченном пространстве, ведь подключена будет электропечь.

А
23.06.2017 19:24

Идея понравилась, поскольку не доверяю качеству магазинных и базарных копченых продуктов. Хорошо, что на даче завалялся старый холодильник, поэтому создать собственную коптильню будет несложно. В первую очередь займусь холодным копчением, ведь такие продукты полезны.

С
23.06.2017 14:32

Интересный, вполне рабочий вариант для домашнего копчения. Пожалуй, специально для этой цели приобрету старый холодильник, воплощу данную идею в жизнь, так как являюсь огромным сторонником копченых продуктов.

Я
21.06.2017 17:36

В квартире на балконе такую бандуру точно не поставить, все соседи прокоптятся, пока будет закуска готовиться. Вот в частном доме, это другое дело. А что насчет внутреннего материала холодильника. Там нержавейка вроде?

Категорії