Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як самому прошити GPS навігатор: керівництво для початківців з 3 пунктів

Дата публікації: 11.09.2017 15:12
Дата оновлення: 11.09.2017 15:12

Після періоду активної експлуатації навігатора часто виникають проблеми зі зв'язком, а також відображенням карт. Частина пристроїв чутливо ставиться до умов використання, в тому числі вібрацій, тряска і не акуратному обігу. Тому кожен раптово може виявитися один на один з непрацюючим навігатором.

Причини прошивки очевидні: некоректне відображення маршрутів, карти з" білими плямами", екран з заставкою (пристрій просто не запускається), періодично самостійно відбувається перезавантаження. І тоді на вибір існує два варіанти: нести гаджет в сервіс і платити відчутну суму, або намагатися справлятися з проблемою власними силами.

Прошивка також при потребі розширює функціонал навігатора. Постає питання: як прошити gps навігатор?

Модели навигаторов

Читайте також: Як встановити і оновити карти в GPS-навігаторі: 5 популярних навігаційних систем

Чи складно прошити навігатор самостійно?


Сам процес прошивки не має на увазі наявність знань з навігаційного обладнання. Справитися з такою операцією зможе кожен, хто стикався з електронними приладами. Але необхідно дотримуватися деяких правил, щоб в подальшому навігатор продовжив допомагати в поїздках.

Слід бути гранично уважним і акуратним з такою операцією як прошивка, головне тут – сумісність пристрою і програм.

Готуємося до прошивці


Якщо оновлення встановлюються швидко за пару кліків, то прошивка – процес серйозний і вимагає багато часу.

Забезпечте ефективну зарядку. Якщо по ходу операції акумулятор розрядиться, то відновити прилад буде важко. Тоді звернення в сервісний центр не уникнути.

1. Перед прошивкою слід повністю зарядити акумулятор, а під час самого процесу підключити прилад до мережі.
2." Універсальність" – це не про навігатори та їх прошивки. Слід ретельно підбирати її під пристрій.
3. Операційна система інтегрована з прошивками. Саме тому при бажанні провести апгрейд навігатора, можна його зробити остаточно непрацездатним.

Далі слід підготуватися безпосередньо до процесу прошивки. Для цього необхідно зайти на сайт виробника пристрою, після чого у вкладці" Техпідтримка" знайти необхідну модель навігатора (ніякі інші прошивки не підходять), а потім завантажити відповідні файли. Треба враховувати всі символи в найменуванні пристрої, наприклад, GARMIN DriveAssist 50 EU LMT і Prestigio GeoVision 5056.

Офіційна прошивка дає гарантію на подальше функціонування приладу. Але не завжди компанія-виробник гаджета надає ліцензійні програми. У таких випадках доводиться займатися їх пошуками на інших інтернет-майданчиках. Вкрай не бажано використовувати прошивку без ліцензії. Як показує практика, завжди є можливість знайти офіційні програми для навігатора.

Программы навигаторов

Правильним буде також зайти в профільні спільноти. Там можна не тільки детально ознайомитися з алгоритмами прошивки, але і подивитися відгуки щодо необхідної тематики, самому поставити запитання. Іноді зустрічаються навіть повні інструкції від професіоналів за правилами установки. Окремі розділи присвячені моделям навігаторів, і там вистачає корисних матеріалів для ознайомлення. Якщо на сайтах виробників важлива інформація відсутня, то краще відразу шукати профільні спільноти. Багато часу це не займе.

Спроби прошивати пристрій з метою апгрейда можуть обернутися повним зльотом системи. Тоді навігатор навіть не включатиметься. З таким" мертвим вантажем" не варто возитися. Вихід тільки один – відносити в сервіс, де прилад можливо пожвавлять. Але в такому випадку доведеться повозитися з мовою: часто пристрій видає меню рідною китайському.

Корисно буде дізнатися: Які проблеми бувають з навігаторами? 11 видів несправностей

Як підготувати карту пам'яті?


Підготовка SD-карти – важливий етап у всій процедурі прошивки. Установка програм на пристрій вимагає використання флеш-пам'яті. Для виконання прошивки треба створити її копію на SD-карті, для таких цілей вистачить і 2 GB пам'яті. Швидкість передачі для процесу не так важлива, а місця повинно вистачити тільки для самої прошивки.

Карта памяти micro-SD

До того як скопіювати файли, необхідно піддати карту форматування. Також треба перемкнути систему з FAT32 (є навігатори, яким не підходить такий формат, і можливі помилки) на FAT, а після створити копію прошивки без створення окремих папок. Всі файли і програми повинні бути в кореневому каталозі.

Процес установки прошивки


Тепер настала черга установки прошивки gps навігатора. Для початку вставляємо флеш-пам'ять в роз'єм навігатора. Після того як картка поміщена всередину, натискаємо кнопку увімкнення і перезавантажуємо пристрій. Трапляється, що пристрої автоматично запускають установчі процеси, і ніякі маніпуляції користувача не потрібні. В інших випадках необхідно натискати спеціальні комбінації кнопок (алгоритм описаний в інструкції до прошивці).

Після запуску процесу всі моделі навігаторів поводяться по-різному. Можливий варіант, коли екран буде проектувати показник прогресу прошивки, який поступово заповнюється. На нових пристроях з хорошим оснащенням, наприклад GARMIN NuviCam НавЛюкс і Prestigio GeoVision 5056, користувач спостерігає хід процесу установки. В окремих моделях така опція відсутня, і максимум, що спостерігається після запуску – світло від лампочок (вони можуть горіти, а можуть блимати). Екран в такому випадку буде порожній. Подібні деталі слід дізнатися заздалегідь, щоб зайвий раз не чіпати пристрій. Від цього залежить правильна установка.

У тих, хто бачить лише індикатори і порожній екран, виникає враження, що навігатор не запустився або вимкнувся. Тоді користувач натискає кнопку перезавантаження під час прошивки. Однак таким шляхом можна зробити з приладу марне" залізо".

Загрузка файлов прошивки навигатора

Прошивка зазвичай тривати до 15 хвилин. Тут все залежить від марки і моделі навігатора, а також самого пакету програм. Як тільки процес закінчиться, не треба поспішати діставати флеш-карту. Прошивка може містити кілька етапів установки.

Читайте також: Як вибрати навігатор – 8 основних критеріїв

Якщо всі поради були дотримані, то все готово. Прилад треба завантажити, а після цього він буде готовий до роботи. Перед використанням протестуйте пристрій. Коли стане зрозуміло, що після процедури прошивки навігатор працює без збоїв, то все вийшло успішно.

Сам процес завантаження програм нескладний, але вимагає ретельної підготовки і уважності від користувача. Необхідно вивчити інструкцію з використання пристрою, а також уникати погоні за характеристиками і швидкістю здійснення прошивки.

Дивіться також: Прошивка навігатора Explay SLS7

Коментарі
Залиште коментар