Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як приготувати шашлик в духовці: 2 рецепта для свинини і курятини

Дата публікації: 09.01.2018 17:32
Дата оновлення: 19.04.2023 12:48

Ситуація, коли м'ясо куплено та замариновано, родина та друзі готові їхати на пікнік, а погода раптово порушила плани, траплялася з багатьма. У цьому випадку головне завдання – врятувати 2-3 кілограми шашлику, який маринується в холодильнику. Можна, звичайно, засмутитися, залишитися вдома і сховати смакоту в морозильну камеру роздати друзям. А можна – не скасовувати плани, а трохи їх видозмінити.

Домашній «пікнік» з шашликом не потребує особливої підготовки. Досить смачно приготувати блюдо в духовці. Як і «версія» на вугіллі, воно вийде соковитим і дуже смачним. У статті описано, як слід приготувати шашлик з курячого або свинячого м'яса в духовці, щоб насолодитися бездоганним смаком.

шашлык в духовке

Читайте також: Як вибрати електродуховку

Шашлик в духовці зі свинини – м'ясо в

Особливо м'якою і пропеченою можна приготувати свинину, запікаючи її в рукаві. Цей спосіб простий і зручний для кулінарів-початківців. Адже не доведеться поратися з ґратами, електрогрилем та фольгою.

Підготовка

Щоб готувати шашлик зі свинини, підійти до вибору м'яса потрібно уважно. Це важливо для запікання як на вугіллі, так і в духовці.

  • Найкраще підходить нашийок. Ця частина туші коштує недешево, але в ній зустрічаються невеликі жирові прошарки, завдяки яким шматочки вийдуть соковитими під час приготування.
  • Можна купити вирізку або биток. Їх зручно нарізати, це м'ясо нежирне. Але щоб шашлик не вийшов сухим, важливо правильно розрахувати час його приготування в духовці (добрий вибір – Zanussi ZOG511211B).
  • Дешевше обійдеться «гуляш» – заздалегідь нарізані в магазині шматочки. Але на шматочках може бути занадто багато жиру. Прийде заплатити за те, що потрібно буде зрізати. Та й частини м'яса трапляються різномасні – за розміром, якістю, свіжістю. І тоді, щоб страва вийшла саме такою, якою хочеться, потрібно буде попрацювати.

Важливо: Готове мариноване м'ясо з магазину може бути залежалим, тому без крайньої необхідності його краще не купувати.

свиной ошеек на шашлык

Що підготувати:

  1. кіло свинини;
  2. цибуля – 1,2 кг;
  3. 4 столові ложки оцту та 2 – цукру;
  4. сік половинки лимона;
  5. сіль, перець, а також будь-які прянощі за смаком.

Читайте також: Український борщ у духовці – 3 смачні рецепти

Маринування

Спеці-шашличники часто не хочуть розкривати свій секрет, як замаринувати м'ясо для духовки. Кожен кулінар має власну рецептуру, інгредієнти якої часом дивують. Але є універсальний спосіб маринівки. Використовуючи метод, можна залишити м'ясо у маринаді на всю ніч – і тоді воно буде найніжнішим. Але якщо час підтискає, то мінімальний термін маринування – година в холодильнику. Ароматний та м'який шашлик вийде і в цьому випадку.

  1. Усю цибулю почистити і нарізати. Якщо є час маринувати 8 годин – півкільцями чи тонкими кільцями. Якщо ніколи – дрібними кубиками.
  2. М'ясо нарізати на потрібні шматочки, прибрати зайве. Посипати їх сіллю, запашними травами, додати перець.
  3. Всипати цибульку, долити суміш оцту, цукру та лимонного соку. Змішати знову. Накрити тарілкою або кришкою, підійде харчова плівка.

маринование шашлыка из свинины

Приготування
Духовку (можна використовувати Zanussi OPZB4230X) нагріти до 250°. У рукав, зав'язаний з одного боку, скласти всю мариновану цибулю, а на неї – м'ясні шматочки. Рукав зав'язати і зробити у верхній частині пару-трійку маленьких дірочок. Перекласти на лист, застелений пергаментом, і відправити запікатися на півтори години.

Хвилин за 10-15 до закінчення готування можна обережно розрізати і розгорнути целофан зверху, щоб на шашлику з'явилася скоринка.

шашлык из свинины в духовке

Шашлик з курятини в духовці – м'ясо на шпажках

Зробити шашлик з курки в духовці (такий, як VENTOLUX HELSINKI) так само просто, як зі свинини, при цьому набагато швидший. Тим, хто на дієті краще приготувати його з філе. А любителям страви сочніше слід взяти курячі стегна. У духовці і те, й інше готується недовго.

Читайте також: Гусак у духовці: 4 етапи приготування ідеальної святкової страви

Підготовка

Для початку потрібно вибрати свіжу курятину. Не варто використовувати морозиво, краще залишити його для супу. Стегна не повинні бути маленькими – їх доведеться нарізати на шматочки. Шпажки перед приготуванням замочити у воді на 25-30 хвилин – щоб не загорілися в духовці.

куриное мясо на шашлык

Продукти:

  • курятина – 1 кг;
  • часник – два зубчики (можна три);
  • масло соняшникове – ¼ склянки;
  • цукор – півтори столові ложки;
  • коріандр – 3 чайні ложки;
  • соєвий соус – 1,5 – 2 ст. ложки;
  • сіль, суміш перців.

Маринування

Щоб замаринувати шашлик для його приготування в духовці, в піалі потрібно змішати всі складові, за винятком м'яса. Сіль додавати не потрібно, оскільки соєвий соус сам собою вже солоний. Необхідно нарізати смужками філе. Різати треба поперек волокон. Товщина – не менше 15 мм. Якщо використовуються стегна – прибрати шкіру і якомога акуратніше відокремити від кісточок м'ясо. Після – нарізати його кубиками. У каструльку скласти курятину і залити маринадом, після чого на годину-півтори залишити в холодильнику.

Потрібно пам'ятати: Найкраще з курячим м'ясом гармоніюють прянощі. Особливо добре поєднуються куркума, червоний перець, імбир (але зовсім трішки), паприка, суміш каррі.

Приготування

Розігріти духовку, наприклад, Electrolux EOB93434AW, до 200°. Нанизати на шпажки м'ясо: смужки – гармошкою, а шматочки з стегенця – як завжди. Викласти на покритий пергаментом лист. Запікати по 10 хвилин із двох сторін.

куриный шашлык в духовке

Готування шашлику в духовці позбавляє багатьох проблем. Наприклад, не потрібно постійно перевертати шампура або гасити вугілля, що надто розгорілося. Дим не виїдатиме очі. Після того, як м'ясо буде поставлене в духовку, воно практично не потребує уваги. Головне – вчасно вийняти, розгорнути і красиво розкласти на блюді.

Використовувати для прикраси можна свіжі та консервовані овочі, фрукти та зелень, доступні за сезоном.

А якщо запекти на решітці 1-2 баклажани, пару-трійку томатів, прибрати з них шкірку, і подрібнити очищені овочі блендером (якщо його немає – можна натерти на звичайній тертці: м'які овочі швидко перетворяться на кашку), додати 2-3 зубчики часнику, сіль та пекучий перець – вийде чудовий соус.

Дивіться, як приготувати шашлик у рукаві в духовці

Коментарі
Залиште коментар
Категорії