Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як перевести письмовий текст в друкарський: 5 кращих способів

Дата публікації: 12.04.2021 14:55
Дата оновлення: 20.02.2023 11:26

Іноді доводиться робити конспекти від руки, а потім передруковувати. Але технології вигадали вихід навіть із такої ситуації. Достатньо лише мати почерк середньої читальності, смартфон і одну з п'яти програм для рукописного тексту з нашого списку. Що робити далі – навчимо.

ЗА допомогою Windows 10 (рукописне введення)

Власникам акуратного почерку необов'язково завантажувати сторонні програми. Все що потрібно – включити введення від руки на своєму Windows 10.

перевод письменного текста в печатный с помощью Windows 10

Слід тільки мати девайс з сенсорним введенням на Win10 – це може бути як той же ASUS VT229H () або планшет. Далі варто дотримуватись інструкції.

1. Додати іконку режиму введення пера – тоді можна писати в будь-якому місці екрана
Для цього потрібно клацнути правою кнопкою мишки (ПКМ) на стрілку в меню значків. Далі вибрати пункт" Показати кнопку Windows Ink Workspace".

2. Знайти програми для введення тексту
Відкрити завантажені заздалегідь Word або OneNote і торкнутися стилусом поля для введення. Тепер можна написати.

3. Конвертувати текст у друкований
Перейти в меню потрібної програми (перебуває зверху), натиснути на «Набір інструментів» та вибрати «Текст».

Також є альтернативний засіб введення рукописного тексту через режим планшета. Щоб його увімкнути, потрібно натиснути на іконку клавіатури в меню значків. Далі потрібно зробити вибір між екранною клавіатурою та рукописним введенням. Вибравши «ручний режим», доведеться вводити текст у спеціальне вікно, зате воно одразу переводитиме до друкованого.

Завжди на зв'язку: Програми для відеодзвінків – топ 5 за функціональними можливостямим

MetaMoJi Note

Програма для нотаток для iOS і Android. Крім перекладу написаного тексту до друкованого, в MetaMoji можна створювати примітки. Крім того, додаток також додає голосові нотатки: не потрібно прописувати інформацію вручну.

 перевод письменного текста в печатный через MetaMoJi Note

Для цього потрібно зробити наступне:

  1. Включити вбудований диктофон, який записуватиме важливу лекцію
  2. При необхідності, робити письмові нотатки – вони будуть синхронізуватися за часом з аудіозаписом.

Після цього, включаючи кнопку" Програти" інструкції будуть підтягуватися до потрібного моменту запису.

Режим ручного введення доступний за замовчуванням. Для цього потрібно:

  1. Відкрити документ.
  2. Тапнути на віртуальний лист, тим самим сховавши клавіатуру.
  3. Можна писати, вводячи текст вручну або копіюючи зображення.
  4. У ПК-версії MetaMoji Note Lite для запуску конвертації ручного введення потрібно натиснути кнопку «Текст» і почати прописувати текст у вікні, що з'явилося.

Можна обмінюватися файлами через три хмарні сервіси:

  • Dropbox, який синхронізується зі Slack, Trello, Photoshop і лінійкою Office.
  • Evernote – додатком для нотаток.
  • Google Диск – хмарним сховищем для власників Google-пошти.

За бажанням, можна синхронізувати всі папки з вбудованою хмарою MetaMoJi. Щоправда, тут безкоштовні лише перші 2 Гб. Далі доведеться платити за онлайн-сховище.

Важлива інформація:ЩО Таке глибоке сну в ноутбуці або комп'ютері: 4 «за» і «проти»

GoodNotes 5

Просунута версія оригінального додатка «Нотатки» на iPad. Завантажити її можна в AppStore, заплативши $7,99 – це додаток тільки для Apple-екосистеми. Власникам андроїд-телефонів цією програмою не скористатися.

Безперервна вертикальна прокручування дозволяє швидко записувати будь-який об'єм інформації. Програма миттєво перетворює письмовий текст на друкований і змінює шрифт — потім його можна скопіювати будь-куди.

перевод письменного текста в печатный с помощью GoodNotes 5

Також програма сподобається тим, кому потрібно регулярно креслити прості фігури. Включивши розпізнавання форми, прога «зчитує», що хотів намалювати людина і переводить малюнок у правильну геометричну форму: від кола з квадратом до сердець та зірок.

Можна знайти будь-яку замітку через вбудований пошук, тому потрібні думки не загубляться, навіть якщо писати по 10 текстів на день. А завдяки коннекту з iCloud дані синхронізуються з «яблучною» хмарою, тому можна почати працювати з планшета, а закінчити з телефону, і навпаки.

Для живучості: Як не вбити батарею ноутбука і продовжити термін її служби: 8 цінних порад

Pen to Print для Android і iOS

Підійде тим, хто звик працювати з папером, щоб потім перевести письмовий текст до друкованого. Завантажити можна в Google Play та App Store. Щоправда, потрібно бути готовим до обмеженої кількості функцій у безкоштовній версії — вдасться лише сканувати текст і копіювати його рядково в інші програми.

Цей сканер тексту вміє працювати з книгами та рукописами. Достатньо навести фокус на аркуш з інформацією та сфотографувати його всередині програми.

перевод письменного текста в печатный через Pen to Print для Android и iOS

Важливо, щоб при фотографуванні в приміщенні було світло, а текст – розбірливий. Інакше доведеться самому виправляти помилки, яких припустився штучний інтелект.

В безкоштовній версії вийде лише сканувати і редагувати текст. Зберігати готовий результат прямо в додатку та відправляти його поштою можна лише після оформлення передплати.

Кращі браузери: Який браузер вибрати: 5 кращих програм

Google Handwriting Input

Андроїд-додаток, який майстерно розшифровує рукописний текст середньої та поганої читальності. Знайти його можна лише в Google Play – на iOS не встановити. Далі потрібно запустити програму і тоді вона з'явиться як окрема клавіатура, яку можна змінювати в налаштуваннях. Знаходять програму наступним шляхом: Налаштування → «Мова та введення» → «Налаштування рукописного введення». Або можна затиснути кнопку з глобусом і вибрати потрібну клавіатуру.

Далі можна починати записувати свої думки стілусом чи пальцями. Програма розпізнає знаки пунктуації, символи та деякі емодзи.

перевод письменного текста в печатный благодаря Google Handwriting Input

Назвати його окремою програмою складно – швидше, це розширення до традиційної Android-клавіатура. Тому подібна програма не підійде власникам телефонів Huawei, на них не можна встановити гугл-додатки.

При звичайній портретної рекомендації вийде писати лише окремі слова. Якщо хочеться записувати відразу пропозиції, доведеться включити альбомну орієнтацію екрану і перевернути пристрій. Тоді панель введення підлаштується під екран і з'явиться ще більше місце для рукописів.

Щоб зрозуміти, яка аппка краща у разі, слід порівняти їх пліч-о-пліч у фінальній таблиці:

Особливості
Програма
Рішення Windows 10 MetaMoJi Note GoodNotes 5 Google Handwriting Input Pen to Print
Система Win 10 iOS, Android, Win 10, Kindle iOS Android Android, iOS
Перетворення тексту, яке вводять Так Ні
Перетворення сканів Ні, але можна вставляти фото в Word і Onenote Ні, але можна вставляти фото і скани, роблячи позначки Ні Так
Аудіозамітки Так, в Word і Onenote Так Ні
Додавання стороннього медіа до нотаток
Ціна Частина системи $7,99 Безкоштовно

Враховуючи те, що папірці постійно губляться, електронний документ залишається на хмарі доки його не видалять. Ці програми з перекладу рукописного тексту до друкованого заощадять час та нерви. Користуйтеся і не дякуйте!

Для розваг: Як зробити Gif анімацію за 5 хвилин: онлайн-сервіси, Фотошоп, програми для телефонів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії