Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чим відрізняється гайковерт від шуруповерта: 3 основні критерії

Дата публікації: 25.07.2017 09:59
Дата оновлення: 20.12.2022 17:15

У деяких побутових ситуаціях обійтися гайковим ключем досить складно. Тоді на допомогу приходять пристрої, які допомагають збирати і розбирати різьбові пристосування. Одними з таких є шуруповерт гайковерт. У них одне завдання – допомога при роботі з закріпними деталями – але і маса відмінностей. Пропонуємо розглянути основні відмінності пристроїв, дізнатися, яким зручніше користуватися, і як можна модернізувати старий шуруповерт на гайковерт.

Гайковерт механічний інструмент для вкручування і викручування гайок і болтів. Без нього не обійтися, коли треба відкрутити заіржавілу гайку в важкодоступних місцях, а простий гайковий ключ безсилий. Гайковерт можна переплутати з дрилем – але досвідчений господар побачить відмінність: встановлену насадку в тримач. Саме ця насадка стискає гайку і тримає, поки двигун укручує її або відкручує.

Рада: зручним варіантом гайковерта вважають DeWalt DW292- модель споживає 710 Вт потужності.

 

vneshniy vid gaikoverta 

Шуруповерт прилад для закручування і вигвинчування шурупів, гвинтів, саморізів і інших кріпильних виробів. Його особливість – робота на різній швидкості обертання – розширює коло можливостей. Пристосування загортає шурупи, свердлить, має ударну функцію.

Рада: Фірма Bosch і в цій ніші зарекомендувала себе, як лідер ринку. Особливою популярністю володіють моделі Bosch GSR 6-45 TE, Bosch GSR 14,4-2-LI Plus.

Гайковерт, на відміну від шуруповерта вважають більш професійним інструментом. За способом застосування механізм для гайок буває: бензиновий, пневматичний, гідравлічний і працювати від мережі. Він призначений для вкручування або викручування болтів або гайок. НА відміну від шуруповерта до Гайковерт НЕ прикріплюється патрон. На його місці встановлено стрижень з гайковим головкою.

Друга відмінність – в потужності закручування, тут гайковерт має перевагу. З ним можна" подужати" будь-які вироби.

Читайте також: Як вибрати електрорубанок

Ще одна різниця полягає в обсязі і масі механізмів, наприклад, підняти деякі гайковерти зможе не кожна людина. Також шурупокрути здатні регулювати свій процес роботи, в той час як інший представник механіки не має такої можливості. Зі складними завданнями гайковерт справляється не швидше, ніж шуруповерт, який в процесі роботи створює багато шуму – цей факт і є ключовою відмінністю. У такій ситуації, оснащений 3-х швидкісним редуктором, шуруповерт DeWalt DCF895M2 легких завданнях здатний замінити будь-який пристрій для загвинчування гайок.

Konstruktsiya gaikoverta u gaiki

За експлуатаційним можливостям механізм для гайок має серйозні обмеження. При здійсненні свердління добре використовувати свердла. Так, для м'якої деревини використовувати професійний механізм не обов'язково, можна обійтися інструментом для закручування шурупів Black & Decker EPC12CAB.

Також може стати цікаво: Як вибрати дриль 

Що краще гайковерт або шуруповерт?


З огляду на численність функцій шуруповерта, він виконує більш широкий спектр робіт, чим і виграє у гайковерта. У багатьох випадках він замінює пристрій для гайок, виконує нескладну роботу гайковерта. Діє шуруповерт навіть акуратніше: тангенціальний удар професійного гайковерта хоч і працює швидко, але саморізи не витримують напруги і можуть вилетіти з будівельного матеріалу.

Shurupovert Bosch

Рада: Ззовні механізм для гайок схожий на звичайну дрель, а його власник оснащений подовжує насадкою.

Гайковерт стає незамінним під час великих будівельних робіт, при роботі з автомобілями, кораблями, літаками та іншими агрегатами. А пристрій для вкручування саморезов і шурупів частіше вживається в домашніх умовах для ремонту меблів. Оскільки такий механізм вільний від електроживлення, побут використання гайковерта рази дор.

Читайте також: Як вибрати болгарку

Як переробити шуруповерт на гайковерт?


Розглянемо, як непридатний шуруповерт переробити в новий гайковерт. Для такої конструкції знадобиться:

  • Набір адаптерів.
  • Акумулятор пристрою.
  • Контрольний індикатор.
  • Кнопка для гайковерта.

Akumulator, nabor adaptera i indikator 

Рада: пристрої в кейсі, так ймовірність поломки при падінні знижується до мінімуму. Важливо пам'ятати, що насадки на механізми дуже тендітні і вимагають дбайливого догляду.

Для пристрою треба встановити звуковий сигнал для гальм. Потім слід під'єднати і пропаять всі роз'єми індикаторів. Якщо правильно під'єднати компоненти, вийде шуруповерт. Слідкуйте за напругою – акумулятора важко винести перепади. Складання деталей займе не більше 20 хвилин, переробити пристрій в первинний стан також можна. Вкручувати шурупи таке пристосування зможе, однак для цього знадобитися поставити відповідну насадку.

Підсумовуючи, можна відзначити, що не обов'язково купувати нові домашні прилади. Слушні поради фахівців допоможуть спорудити свій гайковерт. У домашніх умовах він легко замінюється шуруповертом. Для більш серйозної будівництва гайковерт незамінний. Сподіваємося, наш матеріал допоміг розібратися в головних відмінностях пристроїв для шурупів і гайок.

Дивіться наочно в відео, як зробити з старого шуруповерта новий гайковерт: Перетворюємо шуруповерт в гайковерт

Коментарі
Залиште коментар
Категорії