Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

6 заходів, щоб квадрокоптер не загубився і що робити, якщо дрон відлетів

Дата публікації: 26.09.2018 09:29
Дата оновлення: 26.09.2018 09:29

Квадрокоптер – класна річ. І пограти можна, і відео круті познімати, і ще багато чого корисного зробити. Але що, якщо безпілотник загубився? Його можна відшукати самому. Ця стаття розповість, як захиститися від втрати квадрокоптера, а також про те, як можна знайти дрон, якщо він все ж полетів.

такие разные квадрокоптеры

Як захиститися від втрати квадрокоптера?

Якщо страшно втратити дрон, варто вжити превентивних заходів. Захист від втрати безпілотника можуть забезпечити нижченаведені дії.

 Spark Meadow Green

Дивіться також: кращих виробника дронів – рейтинг виробників квадрокоптера

Шість дій, які допоможуть уберегти квадрокоптер від втрати:

1. Спершу треба переконатися, що безпілотник успішно записав точку зльоту. Визначити це можна за допомогою індексації безпілотника. На різних моделях вона відрізняється, але інформація доступна в технічній документації. Карта і координати відображаються в мобільному ПО, що вельми зручно. Інформація відображається в реальному часі. Якщо виникли будь-які підозри, то девайс краще перезапустити.

Цікаво: Spark Meadow Green з 12-мегапіксельною камерою здатний пролетіти 4 кілометри.

2. Калібрування квадрокоптера перед кожним польотом стане в нагоді. Особливо якщо політати хочеться в незнайомій місцевості. При транспортуванні безпілотник може перебувати поблизу великих металевих предметів. Це призводить до порушення функцій компаса. Відповідно передбачити поведінку квадрокоптера буде непросто: він може полетіти. Подібних нюансів чимало, і тому краще перестрахуватися і зайвий раз відкалібрувати безпілотник.
Контроль заряду акумулятора. заряд перед вильотом – заходів, яких треба довести до автоматизму. Не завадить запастися і додатковою батареєю.
сучасних пристроях передбачені автоматичні режими, але довіряти техніці контроль на 100% не варто. Повертати безпілотник в ручному режимі вихідної точки і утримувати його на відстані зони видимості безпечніше.

Syma Storm

5. Установка GPS-трекера багато в чому спрощує процедуру спостереження за дроном, власне як і процес пошуку, якщо раптом він «зник з радарів». Скріншоти гаджета з останніми координатами місцезнаходження теж підійдуть, якщо трекера немає.

Рада: новачкам підійде Syma Storm. Завдяки режиму Headless можна не роздумувати, яка з його сторін – передня. За рахунок цього легше освоїти керування.

6. Залишити контактні дані на самому Дронь завадить. Можна вказати номер для зв'язку або адресу електронної пошти. Чи не найнадійніший спосіб, але як доповнення до зазначених вище може стати корисним.

Пригадується: вибрати квадрокоптер для дитини: 6 основних критеріїв

Як знайти втрачений квадрокоптер?

Без GPS-трекера вирішити цю задачу, на жаль, буває нелегко, але вихід Є. Звичайно, найгірший варіант, це якщо дрон полетів на далеку відстань. На його пошуки піде чимало часу.

Однією з причин зникнення може бути банальна розрядка батареї. Квадрокоптер просто впав або зробив «екстрену» посадку неподалік, і тоді потрібно лише слідувати по його маршруту. Іноді не рятує навіть трекер. Наприклад, в лісі, та ще й на пристойній відстані, він просто може перестати ловити сигнал.

Цікаво: PowerEgg з ємною батареєю рідко втрачається, тому що повертається на точку зльоту, коли забажає його господар.

Якщо все ж знайти полетів квадрокоптер не вдалося, навіть після дослідження зразкового маршруту, можна:

  • Опублікувати пост про втрату з описом девайса на тематичних форумах, на власній сторінці, в соціальних мережах.

PowerEgg

  • Відстежувати інформацію про продаж БО девайсів на популярних дошках оголошень. Можливо, вдасться знайти загублену модель.

Рада - крім виробника і назви моделі, в оголошеннях не завадить вказати особливі прикмети дрона: наліпки, подряпини та інші індивідуальні знаки, які допоможуть пізнати саме цей апарат. Добре, якщо є недавнє фото. Приклад заголовка оголошення: Загублений Cheerson CX-10C оранжевого кольору з камерою і наклейкою з людиною-павуком.

Читайте також: ТОП-5 квадрокоптера (дронів) DJI

Збільшення дальності керування квадрокоптера

Існує кілька способів збільшити дальність керування безпілотником. ПРО них розповість таблиця.

Cheerson CX-10C

Що встановити
Проміжний підсилювач сигналу Встановлюється на пульт квадрокоптера. Для більшості моделей стандарт потужності пульта ДУ – показник в 10 мВт. З додатковим посиленням показник підвищується до 1-1,5 Ватта, що дозволить управляти дроном на відстані до 8 км.
Модуль LRS Ще один компонент для апгрейда пульта дистанційного керування, який після установки забезпечує приріст показника дальності з 1 км до 3-5 км.
Акумулятор краще Автономність – важливий фактор при солідних дистанціях. Без додаткових джерел живлення або заміни батареї більш ємною альтернативою досягти бажаного результату не вдасться.
Відеопередавачі Допоможуть збільшити дальність відеосигналу.

В тему: 16 унікальних способів застосування квадрокоптера

Знайти полетів квадрокоптер – нелегке завдання, тому краще взагалі його не втрачати. Щоб не дати такій ситуації статися, можна вжити захисних заходів: проводити калібрування, вчасно заряджати акумулятор або придбати додатковий. Можна встановити GPS-трекер: якщо дрон все-таки полетів, але батарея ще не сіла, є шанс відшукати пропажу. Ще можна збільшити дальність керування, щоб уже напевно.

Коментарі
Залиште коментар
В
18.07.2019 09:08

Круто!!!

Е
22.11.2018 17:03

Подскажите какой gps трекер установить на квадрокоптер.