Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Вибираємо велосипед. Поради від експерта Сергія Павлишина

Дата публікації: 24.05.2016 11:03
Дата оновлення: 24.05.2016 11:03

Давайте трохи розглянемо, які ж є види велосипедів: міські, гірські, шосейні, трекові і т.д.

Міські, розраховані на повсякденне життя і пересування по покриттю або більш менш по торованим дорогах.

Гірські, призначені для пересування по пересіченій місцевості.

Велосипедні, на них пересуватися по асфальтовому покриттю.

Трекові, на таких велосипедах пересуваються тільки по треку, так як на них немає і гальм.

Отже, ми розібрали деякі види велосипедів, і з цього робимо висновок, для якої мети він нам потрібен. Якщо ми хочемо просто покататися то нам підійде і міський, якщо ми будемо їздити по пересіченій місцевості, тоді вибір очевидний тільки гірський, на сьогодні, це найпоширеніший вид велосипеда.

Так ми підійшли до наступного пункту вибору – рама. Рами бувають жіночі і чоловічі (відкриті і закриті). Далі матеріал рами алюмінієва або сталева.

Алюмінієва легша, сталева – важче. Тут трохи розглянемо чому закриті і відкриті. Вважається, що дівчатам простіше перевести ногу, ніж перекидати через раму. Конструкція рами трохи змінена поперечне ребро жорсткості зміщено більше до нижньої частини рами, для зручності. Закрита – ребро жорсткості знаходиться високо, і відповідно ногу треба перекидати через раму, це може і не подобатися.

Останнім часом для полегшення, рами використовують алюмінієві сплави, які значно полегшують саму раму і в той же час досить надійні і міцні, і вага велосипеда значно легше, ніж сталева рама. Рами зі сталі дуже міцні, але в той же час досить важче ніж алюмінієві.

Розмір рами: відповідно від зростання підбираємо і раму так, щоб було комфортно їздити 18" , 19", 20" . Ви запитаєте: яка різниця, а різниця тобто, людині ростом 170 см, думаю буде не зовсім комфортно їздити на рамі призначеної для зростання 190 см, і припускаю навпаки, при зростанні в 190 або 200 см сісти на 18" раму, буде нерозумно виглядати і незручно зовсім.

Наступний пункт, це підвіска. Є тільки з переднім амортизатором і є з переднім і заднім, для більш комфортної їзди. Не забуваємо, що є велосипеди і без амортизаторів. Тільки передні це амортизаційна вилка. Передні і задні – це і вилка, і задній амортизатор. Відповідно і рама складається з двох частин, для кращої амортизації. До того ж задній амортизатор це пружина, яку можна, в разі, недостатньою жорсткості підтягти або послабити, для більш комфортної їзди.

Далі дивимося на кількість швидкостей, їх буває 18 – 30. Найпоширеніше це 18, 21, 24 цього цілком достатньо для комфортного пересування, як по асфальтовому покриттю так і по лісі. Ми вільно зможемо переключитися на потрібну швидкість і рухатися по асфальту, або ж перейти на більш знижену і їхати, долаючи перешкоди і нерівності дороги, як в лісі.

Гальма їх буває кілька видів, найбільш поширені дискові і V-Brake, і ті і дгугіе надійні і не підведуть в потрібну хвилину. Дискові кріпляться на колесі і рамі, а V-Brake тільки на рамі і затискають обід колеса в момент гальмування.

Ось і ми підійшли до останнього пункту, це діаметр коліс 26" , 28", 29" дюймів. Діаметр коліс теж грає важливу роль при виборі велосипеда, так як на раму з 20 розміром 26" можна поставити, але вони НЕ призначені для цієї рами. Від розміру рами залежить і розмір коліс.

Шини вони є різних видів. Одні призначені для їзди по пересіченій місцевості, а інші тільки для покриття. Якщо ви заїдемо в пісок на шинах дорожніх, то природно ви забуксуете або просто сядете. І звичайно ж шини для пересіченій місцевості будуть гучними на асфальті, але вибір за вами, і вам вирішувати де і як їздити.

Всім бажаю вдалого вибору і насолоджуйтеся їздою на такому незамінний транспорті, як велосипед. Рухайтеся, що не валятися на дивані, рух це – життя. Навіть рекомендую у кого артрити або проблеми з серцево судинною системою, тренуйте серце і воно скаже вам спасибі і продовжить життя.

З повагою ваш консультант. Відповім на всі ваші запитання. Всім удачі і до нових питань.

Сергій Павлишин

Експерт MOYO

Тренер категорії" Майстер тренер"

Коментарі
Залиште коментар