Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Технічні характеристики АSUS ZenFone 5

Дата публікації: 16.03.2017 12:52
Дата оновлення: 16.03.2017 12:52

Нову лінійку бюджетних смартфонів тайванська компанія представила в 2014. Цифровий індекс в назві моделі відповідає діагоналі екрану в дюймах (4, 5 і 6). Зараз в компанії розробляється 2-е покоління Zenfone.

Установки смартфонів ASUS ZenFone 4, 5 і ASUS ZenFone 6

ASUS ZenFone 4

ASUS ZenFone 5

ASUS ZenFone 6

Екран

480 x 800 TFT

720х1280 IPS

Corning Gorilla Glass 3

4 дюйма

5 дюймів

6 дюймів

Операційна система

Android 4.3

Процесор

Intel Atom Z2520

Intel Atom Z2560, 1.6 ГГц

Intel Atom Z2580, 2.0 ГГц

Графіка

PowerVR SGX544MP2

Оперативна пам'ять

1 Гб

2 Гб

Вбудована пам'ять

4 Гб

8/16 Гб

слот MicroSD до 64 Гб

Бездротові інтерфейси

Wi-Fi 802.11 b/g/n

Bluetooth V4.0 + EDR + A2DP

2G/3G

Камери

Тилова Pixel Master Camera

5

8 Mп

13 Mп

Фронтальна

0,3 Мп

Запис відео 1080p 30 кадр/c

Автофокус

Спалахи немає

2 Мп

Запис відео 1080p 30 кадр/c

Автофокус

HDR

Спалах


Датчики

Акселерометр, електронний компас,

датчики Холла, освітленості і наближення

GLONASS/GPS

-

-

A-GPS

Роз'єми

MicroUSB 2.0

Dual Micro-SIM

Акумулятор

Li-Ion 1170 мА*ч

Li-Pol

Li-Pol

Розмір, вага

124.4 x 61.4 x 6.3 мм;

115 г

148.2 x 72.8 x 5.5-10.3мм;

145 г

166.9 x 84.3 x 5.5-9.9мм;

196 г

Комплектність

У білій картонній коробці знаходиться смартфон Asus Zenfone 5 зі стандартним набором комплектуючих: мережевий зарядний пристрій (вихідний струм 1,35 А), навушники з мікрофоном, що мають тонкий штекер круглого перетину і гелів амбушюрами вакуумного типу, USB-кабель і книжка посібник з експлуатації.

Зовнішній вигляд, дизайн і зручність користування

Дизайн лінійки смартфонів має своє найменування – Zen Design. За дизайн Zenfone 5 був нагороджений Red Dot Design Award 2014. Zenfone 5 виглядає так, як ніби він і не належить до бюджетних смартфонів, хоча стильний апарат цілком зроблений з пластика. Знизу лицьовій панелі поміщена металева смужка, на яку нанесені концентричні «Zen-кола».

Торці і бічні ребра апарату закриті задньою кришкою, яка має матову поверхню. Неслизький корпус не вискакує з рук, не залишаються на ньому і відбитки пальців. Модель випущена в 5-ти кольорах: білий, чорний, пурпур і вишня, золото.

Візуально Zenfone 5 чи не здається великим, хоча габарити має досить великі і розміститься не у кожному кишені. Рамка навколо екрану також надмірно широка (до 5 мм).

Кришка корпусу – на стандартних пластикових засувках. Бічні кнопки розміщені безпосередньо на кришці і при знятої кришці скористатися смартфоном не вдасться.

Слоти для карток традиційно знаходяться під кришкою корпуса: 2 – для SIM-карт і для карти пам'яті (формат microSD).

Одну з SIM-карт потрібно буде перевести в режим 2G, т. К. Одноразова робота в режимі 3G неможлива.

Слоти SIM-карт витягнулися по вертикалі, розташовуючись один над іншим. Батарея знаходиться під слотами і зафіксована додаткової пластиковою кришкою. У одного з фіксуючих гвинтів зверху є гарантійний стікер і відкручувати його не слід в уникненні припинення гарантійних зобов'язань. Слот для карти пам'яті – В нижній частині правого бокового торця.
розміщені внизу передньої панелі, але вони не підсвічуються в темряві.

Micro-USB роз'єм стандартно розміщений в нижньому торці, роз'єм для навушників – на верхньому торці, близько додаткового мікрофона.

Роз'єми не зачиняються, Asus Zenfone 5 не має пило- та водозащити, Отвори для того, щоб протягнути ремінець немає.

Дисплей (Екран)

Лицьова поверхня до вставки закрита захисним склом від пошкоджень Gorilla Glass 3, присутність якого в бюджетному Смартфоні несподівано, зовні на скло нанесено олеофобним покриття.

Габарити екрану 62 × 110 мм, сенсорна матриця IPS. Роздільна здатність екрану – 1280 × 720, показник щільності точок на дюйм=294 ppi.

Яскравість дисплея можна відрегулювати вручну, або автоматично. Автоматичне регулювання пов'язана з датчиком освітлення. Є у смартфона і датчик наближення: при піднесенні смартфона до вуха, автоматично блокуватиметься екрану. За допомогою технології мультитач обробляється до 10 одночасних дотиків.

Починаючи з 5-ї моделі в виробництві використовуються технології GloveTouch і PenTouch, які дозволяють управляти пристроєм в рукавичках або за допомогою стилуса. Чутливість в рукавичках невисока, проте достатня для прийняття дзвінка, а на олівцем грифель екран не реагує.

Навіть коли «простий екран» виводяться іконки збільшених розмірів, що доцільно при управлінні автомобілем.

Звук

Якість звуку в смартфоні відмінне – чистота на всьому спектрі частот, Zenfone 5 може замінити плеєр і відповідає рівню звучання Dolby Mobile. Є настроюється еквалайзер, максимальна гучність могла б бути побільше. Ні спотворення звуків і телефонні розмови Комфортні.

В Zenfone 5 встановлена фірмова технологія SonicMaster – комплекс апаратних і програмних засобів для поліпшення якості звучання. Утиліта AudioWizard допоможе вибрати режими і самостійно налаштувати апарат.

Смартфон обладнаний диктофоном, кнопка запису знаходиться в правому нижньому кутку екрану. Слухати FM-радіо можна, як зазвичай, після підключення гарнітури, але записати вподобану музику або передачу не вийде – такої функції немає.

Навушники комфортно розташовуються в вухах – практично повністю приховані в них, що виключає випадання. Кнопка відповіді на виклик і мікрофон знаходяться в звичному місці з'єднання проводів, що відходять до лівого і правого навушників.

Динамік розміщений на задній кришці, тому, поклавши апарат екраном вгору на будь-яку поверхню, ви знижуєте гучність і якість звуку, частково перекривши динамік.

Камера

Asus Zenfone 5 обладнаний 2-ма модулями цифрових камер. Фронтальна камера апарату оснащена 2-мегапіксельним модулем, максимальний роздільна здатність зйомки 1600 × 900.

Основна, тилова камера обладнана 8-мегапіксельним модулем, макс.разрешеніе – 3264 × 2448. Використовується фірмова технологія Asus PixelMaster – вона розроблена для нових смартфонів Zenfone, Padfone.

Заявлені можливості Asus PixelMaster: режим «зворотне перемотування», керування глибиною різкістю, режим низького освітлення Low-light Mode, в якому сусідні пікселі об'єднуються, що збільшує чутливість до 4-х разів, а контрастність – до 2-х раз. Включення режиму відбувається автоматично.

При активованому режимі «Зворотній перемотування» камера автоматично знімає 2-3 кадру до і після натискання кнопки спуску, кадр згодом можна буде вибрати.

Фронтальні 2-х мегапіксельні камери – для зручного інтернет-спілкування.

Знімки камери: режим HDR і режим низької освітленості працюють відмінно; виходять гарні великі плани, загальні плани мають свої дефекти – фото виходять темними, кульгає передача кольору.

Відео

Відеозапис проводиться в форматі MPEG4 з роздільною здатністю 1920x1080. Якість відео хороше. Зйомка відео – 1080р (30 fps). При перегляді відеофайлів з роздільною здатністю 1280 на 720 пікселів зображення відеофайлу виводиться максимально точно по межі екрану.

Телефонна частина

Обидві SIM-карти – формату «Micro», з поперемінної роботою. Одномоментно активна може бути одна SIM-карта, т. К. Радіомодуль тільки один.

Основна SIM-карта призначається в настройках, з неї відбуваються і на неї надходять дзвінки та СМС. При наборі можна вибрати будь-яку SIM-карту. З 3G може працювати одна SIM-карта в будь-якому слоті, друга буде працювати тільки в 2G, Слоти для них рівноцінні.

Програмне забезпечення

Asus Zenfone 5 працює на програмній платформі Android 4.3" Jelly Bean". Типовий інтерфейс замінили фірмовим ZenUI, в результаті чого відбулися наступні зміни: покращено екран блокування, заміна іконок, налаштування системи. Панель повідомлень має іншу промальовування і доповнена меню швидкого доступу. Меню програм можна стало впорядкувати, в налаштуваннях є меню керування 2-ма SIM-картами і додалася підтримка Miracast. Налаштування були доповнені розділом «Індивідуальні налаштування Asus».

Час роботи акумулятора

Ємність літій-іонної батареї в Asus Zenfone 5 – 2110 мА*год, що для сучасного смартфона явно недостатньо. Читання (FBReader) при яскравості=100 кд/м²) розрядила акумулятор за 9:05 годин. Перегляд відео без перерв (з таким же рівнем яскравості) через Wi-Fi тривав близько 5-6 годин, а режим 3D-ігор розрядив батарею швидше за все – 3:05 години. Зате слухати музику можна більш 30 годин.

Висновок

Про виробника ASUSTeK Computer склалася хороша думка. ASUS Zenfone 5 порадував покупців доступним інтерфейсом, якістю звуку, 16 ГБ вбудованої і 2 ГБ оперативної пам'яті, гідною камерою зі зручними режимами зйомки та HD-екраном. Переваги трохи «змащують» недоліки: не найновіша апаратна платформа, невисока потужність акумулятора і великі габарити (товщина> 10 мм).

ASUS Zenfone 5 відноситься до бюджетного цінового сегменту смартфонів і викликає жвавий інтерес у кардинально протилежних груп потенційних споживачів обох статей. За вдале поєднання хороших тех. параметрів і доступної ціни ASUS Zenfone 5 можна назвати оптимальним придбанням.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії