Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Порівняння Samsung Galaxy S9 і Apple iPhone 8 Plus у 6 параметрах

Дата публікації: 27.02.2019 14:41
Дата оновлення: 27.02.2019 14:41

Самсунг С9 надійшов у продаж не так давно, навесні 2018 року, при цьому iPhone 8 Plus вже можна було купити в Києві, Харкові будь-якому іншому місті нашої країни ще в 2017-м (за винятком версії в червоному відтінку, яка з'явилася лише недавно). Затьмарила новинка від бренду Самсунг" яблучний" смарт? Порівняння 2-х смартфонів покаже, які відмінності є між ними за зовнішнім виглядом і характеристиками.

Читайте також: Як користуватися смартфоном: короткий мануал з 5 пунктів для новачків

Сравнение Samsung Galaxy S9 и Apple iPhone 8 Plus

Зовнішній вигляд флагманів

Обидва смарта одягнені в оболонку зі скла і неіржавіючої сталі. Як і належить флагманів, вони наділені пило- та вологозахистом. І ось тут уже починаються відмінності: Samsung Galaxy S9 (наприклад, Gold) має ступінь захисту IP68, Айфон 8 Плюс – IP67. На практиці це означає, що обидва смарта надійно захищені від проникнення пилу всередину корпусу, а ось занурення в воду витримають трохи по-різному: перший покаже себе трохи краще.

 Самсунг С9 и Айфон 8 Плюс

Що ще тут спільного? Корпуси обох «змагаються» смартов мають закруглені кути, обтічні форми. Габарити наступні:

  • пристрій від бренду Samsung – 158.1х73.8х8.5 мм, по вазі – 189 г.
  • представник сімейства Айфонів - 158.4х78.1х7 .5 мм, маса – 202 г.

Задня і передня панель 2-х телефонів – скляні, по периметру йде міцна металева рамка. С9 можна придбати в відтінках: чорний, ліловий, сірий, золотий, червоний. Айфон випущений в кольорах: сріблястому, золотом, сірому космосі і, трохи пізніше – червоному.

До відома: Чому смартфон швидко розряджається: 6 причин, поради та рішення

Екрани

Смарт обладнані сенсорними дисплеями, покритими 2.5D склом. С9 відноситься до безрамковий Смарт, і його лицьова панель виглядає як один суцільний екран. Співвідношення дисплей/корпус тут становить 84%. У 8 Plus даний показник дорівнює 67%. Олеофобное покриття є у обох.

Экраны Samsung Galaxy S9 и Apple iPhone 8 Plus

Порівняння екранів 2-х телефонів:

Установки
Samsung Galaxy S9 Apple iPhone 8 Plus
Розмір 5,8 дюймів 5,5 дюймів
Дозвіл 2960х1440 пікс 1920х1080 пікс
Щільність пікселів 570 ppi 401 ppi
Тип матриці Super Amoled Retina HD

Додатковий плюс С9 (наприклад, Red) – скло Gorilla Glass 5. Відмінний захист екрану вбереже його від пошкодження навіть при падінні з висоти до 1,6 метра. А чим натомість може «похвалитися» екран 8 Плюс від Епл? Підтримкою технології True Tone. При якому б світлі користувач не дивився на дисплей – екран завжди налаштований ідеально, зменшуючи навантаження на зір.

Може зацікавити: Огляд Apple iPhone 8 і айфон 10 – порівняння 2 флагманів

Фото- і відеоможливості

Основна камера Galaxy S9 має роздільну ЗДАТНІСТЬ 12 Мегапікселів. Що ж стосується IPHONE 8 Plus, то В айФоні, НАПРИКЛАД,Space Grey, ще й здвоєна (12 + 12). Фронталки теж трохи відрізняються: в дев'ятці вона – 8 Мпікс, в вісімці – 7 Мпікс. Фотомодуль С9 має «розумний» зрушення апертури – від f/2.4 до f/1.5 (контрастність змінюється в залежності від погоди, освітлення). У камері 8 Плюс тільки одне значення – f/1.8.

 Смартфоны Samsung Galaxy S9 и Apple iPhone 8 Plus

Ще небагато спільного з основним фотомодуля флагманів:

  1. Можуть знімати відео 4К (3840 на 2160 пікс, 60 кадрів в секунду).
  2. Функція оптичної стабілізації присутній в обох.

Тепер – по розбіжностям: що новенького в тиловому фотомодуля смарта від Apple? У нього вбудований спеціальний чіп для обробки фото. Він розпізнає і проаналізує освітленість, об'єкти в кадрі ще до того, як буде зроблений знімок. Таким чином кольору в результаті виглядають дуже реалістично. Також в смарте є режим «Портрет», в якому можна виставити різне освітлення, наприклад, денний або студійне.

Також пройдемося по цікавих функцій камери С9:

  • нічна зйомка – відмінні кадри виходять навіть у темряві;
  • сверхзамедленним зйомка – 960 fps при дозволі HD (8 Плюс також може знімати slo-mo ролики в здатністю 1080 р);
  • AR-емодзі – створення віртуального образу власника смарта для використання в повідомленнях.

Для відомості: в Айфон теж є подібна кумедна функція, тільки під назвою мемодзі. Діє вона не у всіх смартах, але, наприклад, в iPhone X Silver

Може зацікавити: Як вибрати смартфон з хорошою камерою + 4 кращих камерофон

Залізо

В С9 встановлений чіпсет Exynos 9810 +4 гіга оперативки і користувачеві цього вистачить з головою на онлайн-іграшки, відео, ресурсомісткі проги і т.д. 8 Плюс (наприклад, Red) обладнаний фірмовим чіпом А 11 Bionic – енергоефективний процесор, працює на 25% швидше, ніж А10. Оперативки тут 3 гіга. Смарт відмінно справляється зі складними завданнями і ресурсоємними додатками.

Порівняльна табличка з параметрами процесорів 2-х флагманів:

Характеристики
Samsung Galaxy S9 iPhone 8 Plus
Частота 2, 8 ГГц 2,4 ГГц
Кількість ядер 8 6
Графічний процесор ARM Heimdall MP18 (572MHz) -

Технологія з використанням 10-нм техпроцесу присутній в обох чіпсетах і на практиці означає зниження енергоспоживання.

Програмне забезпечення

S9 (наприклад, Samsung Galaxy S9 Black) поставляється з операционкой Android версії 8.0, Айфон 8 Плюс – з фірмової iOS 11.

ОS Android 8.0. и iOS 11

Невеликий рада: ОС Айфона цілком можна оновити до останньої версії iOS 12, скориставшись інструкціями, які перебувають на офіційному сайті бренду.

Завдяки режиму PiP в Андроїд Орео реалізована багатозадачність, т. Е. Юзери зможуть одночасно дивитися відео і користуватися іншими додатками (наприклад, електронкою). Ще один плюс цієї операційки: швидкість завантаження підвищилася в 2 рази в порівнянні з попередньою версією ОС.

У iOS 11 можна здійснювати відеодзвінки між власниками гаджетів від Епл, а також спілкуватися і навіть переводити гроші в iMessage.

Обидва телефони обладнані голосовими помічниками: Bixby у дітища Самсунг і Siri у моделі від Епл (їх можна відключити за непотрібністю). Вони дозволяють керувати програмами за допомогою голосу, також можна давати «помічникам» різні команди, наприклад, відкрити потрібне фото або включити улюблений трек, запустити камеру і багато чого ще. Причому Bixby і Siri наділені здібностями до машинного навчання.

За безпеку в смартах відповідають сканери: відбитка пальця, особи і сітківки ока (останні 2 є тільки в S9). Крім того, гаджети мають чіп NFC (для оплати смартом).

Корисна стаття: Як платити смартфоном: 3 системи оплати

Також варто відзначити, що обидва девайса підтримують опцію бездротової зарядки, для чого використовується док-станція.

Технічні характеристики

Найкращі рекомендації до вибору одного або іншого смарта – це відмінні характеристики. Що всередині у флагманів? Розглядаємо основні параметри:

Характеристики
Samsung Galaxy S9 iPhone 8 Plus
Дисплей 5,8 дюймів 2960х1440 пікселів на дюйм 5,5 дюймів 1920х1080 пікселів на дюйм
Вбудована пам'ять 64 Гб 64 Гб
Оперативна пам'ять 4 Гб 3 Гб
Підтримка карти пам'яті є, до 400 Гб немає
Sim-карти 2 nano-sim 1 nano -sim
Процесор Samsung Exynos, 8 ядер Apple A11, 6 ядер
Основна камера 12 пікселів 12 + 12 пікселів
Фронтальна камера 8 пікселів 7 пікселів
Місткість акумулятора 3000 мАг 2765 мАг
Пиле- , вологозахист є, IP68 є, IP67
Комунікації

Wi-Fi
802.11 ac Bluetooth v 5.0



Wi-Fi
802.11 ac
5.0

Однозначно: кожен з 2-х девайсів гідний звання флагмана. Позитивні відгуки користувачів і мільйонні продажі смартов по всьому світу – наочний доказ визнання і народної любові. Айфон вже за традицією не дає можливості користувачам розширити сховище пам'яті і має 1 сімку, зате має подвійну основну камеру і просто напханий різними софтом для зручності користування. Смарт від Самсунг також не поступається за кількістю впроваджених «фішок»: тут і Bixby, і AR-емодзі, і розблокування по райдужці ока.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії