Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати шкільне приладдя: корисні поради

Дата публікації: 24.05.2016 09:19
Дата оновлення: 24.05.2016 09:19

Підготовка до школи – вирішення актуальних питань, у тому числі головного: як правильно вибрати шкільне приладдя. Тут важливо не помилитися з якістю товарів, вибрати практичний, зручний інвентар і недорогий для навчання.

школьные принадлежности

Асортимент канцтоварів радує око різноманітністю. Різновиди дизайнів закрутять голову при виборі шкільного приладдя будь-кому, тому часто батьки губляться, не знаючи, що вибрати. Але орієнтуючись на нескладні правила, виявити те, що потрібно, буде зовсім нескладно.

Рюкзаки та сумки – як вибрати, що проігнорувати


Почнемо з вибору головного обмундирування молодого бійця – рюкзаків та сумок для школи. Не пропустіть важливий момент – рюкзак служить не тільки місцем зберігання особистих речей. Він впливає на поставу дитини – як на кращий, так і на гірший бік – чи жарт, він носить вантаж 175 днів на рік.

Перша особливість, яку враховують – жорстка ортопедична спинка рюкзака. Вона адекватно розподіляє масу поклажі, звільняючи тендітний хребет дитини від точкового тиску. За висновками ортопедів, така спинка захистить хребет від викривлень та полегшить ношу.

Зручні С-подібні лямки з регуляторами довжини та фіксаторами: учневі дається можливість вибору довжини під себе. Цінується наявність міцної ручки-петлі у верхній частині рюкзака для підвішування його біля столу та перенесення на короткі відстані. Ще важливі розміри.

  • Ширина рюкзака повинна знаходитися в межах спини школяра.
  • Крайня точки висоти обмежується нижньою планкою попереку дитини.

Важливо! не заповнюйте поклажу учня більш ніж на 15% його ваги! Контролюйте масу заповненого рюкзака.

Мають значення великі кишені і відділення в ранці – це допоможе школяру швидко знайти потрібний предмет. Хороший приклад такого – Рюкзак Monster High-2.

Укріплене дно, щільний каркас та водозахисна тканина убережуть сумку від пошкоджень під час активного шкільного життя.

На зносостійкість впливає якісна прошивка та фурнітура рюкзака, тому придивіться навіть до таких дрібниць.

школьные рюкзаки и сумки для детей

Керуючись при виборі шкільної сумки цими критеріями, ви легко знайдете відповідну модель, яка служитиме кілька насичених шкільних років.

Пеналы


Асортимент сучасних пеналів настільки великий, що дорослому складно визначитися з їх вибором, – не те, що дитині! Головною при виборі цієї шкільної власності залишається та сама риса – якість. На що ж звертати увагу при покупці? По-перше, міцний матеріал виготовлення та прошивка пеналу, оптимальний розмір та щільний корпус. Деякі пенали для учнів початкової школи продаються відразу з наповненням, що дуже вигідно та заощадить гроші батькам.

Читайте також: Збираємо дитину до школи: як підібрати шкільне приладдя

Крім цього, звертайте увагу на фірму виробника пеналу. За відгуками покупців, планку гарної якості тримають пенали фірми Herlitz вони мають антибактеріальне просочення та захист від вологи.

Порада: на пеналі дуже зручна. Відкривши його, власник побачить весь вміст одразу, що полегшить пошук потрібного предмета.

Текстильні пенали пластиковою основою дозволяють власнику прати їх і зберігають колишній вигляд, без деформацій, чого не сказати про пенали з картонною підкладкою.

пеналы для школьников

Враховуючи ці правила, різноманітність дизайнів та забарвлень пеналів тільки порадує вас при покупці та подарує позитивні емоції школяру при його використанні довгі роки.

Ручки


Вибір саме цієї дрібниці вкрай важливий. Вважають, що ручка – універсальний інструмент, тому користуємося приблизно однаковими моделями, і дарма, адже кожну ручку можна підібрати під особливі індивідуальні потреби.

Всі ручки діляться на 3 типи:
1. кулькові;
2. капілярні;
3. пір'яні.

Увага! Не всі моделі підійдуть першокласнику. Щоб навчитися красиво писати, знадобиться звичайна кулькова ручка, але обов'язково з силіконовою насадкою в зоні обхвату – так пальчики дитини не ковзатимуть і виводитимуть літери простіше. Ручка повинна зручно поміщатися в долоні школяра і бути спокійних тонів, щоб не відволікати увагу від навчання на малюнки та прикраси на корпусі.

Кольорові гелеві ручки можуть бути у арсеналі школяра, але переважно середньої та старшої школи: ними зручно підкреслювати і виділяти фрагменти тексту при навчальному процесі. Підбираючи ручки для старших дітей, варто врахувати, що якісна ручка буває дуже важкою. Але не варто перегинати із солідністю пишучого засобу – це позначається на втомі руки при листі.

Порада: Вибирайте середню або ближче до тонкого тонку ширину стрижня. Для школяра така ручка буде найзручнішою.

выбор ручки для школы

Щоденники


У цій галузі розгулялися з дизайнами, формами і малюнками. Тут широкий діапазон різних зображень для дівчаток та хлопчиків, дітей та підлітків. Вибираючи відповідний варіант щоденника для учня молодшої школи, варто орієнтуватися на смак самої дитини, переважно вибирати щоденники із зображенням добрих персонажів або просто миловидних картинок.

Читайте також: 5 причин купити новий ноутбук

Поділяючи по обкладинках, є щоденники кількох типів:

  • з м'якою палітуркою на скобі, представлені картонною крейдованою обкладинкою – це самий легкий варіант щоденника;
  • в інтегральній обкладинці, міцніший і надійніший через ламінацію картону;
  • у твердій обкладинці, що служать довго за рахунок міцної конструкції;
  • тверді з поролоном приємні на дотик за рахунок м'якості поролонової обкладинки та мають яскравий дизайн.

выбрать школьные дневники

Вибирати головний шкільний документ потрібно залежно від темпераменту дитини. Знаючи, що щоденник у м'якому обкладинці швидко пам'ятається в ранці школяра, вибирайте щоденник з твердою обкладинкою, яка прослужить довше. Зазвичай перші сторінки починаються зі стандартного оформлення, іноді щоденники класифікують для початкових та старших класів – у таких випадках трохи різниться дизайн. Все ж таки перед покупкою варто перевірити ще раз сторінку щоденника і співвіднести це з вимогами вашої школи, якщо такі є.

Щодо оригінальних обкладинок, існують навіть щоденники з місцем для фотографії учня. Звертайте увагу на якість паперу і сміливо вибирайте модель щоденника на ваш смак.

Зошити


Немає нічого примітивнішого за шкільний Зошит? Але тут кілька правил.

  • Обкладинка має бути щільна і бажано із закругленими куточками – такий зошит прослужить довше.
  • Листи повинні бути з полями, а папір – досить білий, гладкий і щільний, інакше написане на одній сторінці відобразитися на наступній. Лінії та клітини не повинні бути сильно яскравими, щоб не бриніло в очах, але й не повинні бути навряд чи читабельними.
  • Линівка на листах зошита має збігатися, вкраплення відсутні.

Якщо зошит збігається з цими критеріями, значить, вона підходяща, купуйте її.

Щоб зовні зошит сподобався учню, при виборі візьміть дитину із собою. У кожного свої смакові переваги, хоча зошити для першокласників все ж таки повинні бути веселіше. Допускаються непомітні малюнки.

Звертайте увагу на інформацію на звороті зошита – знадобиться! Так, наприклад, на зошитах в клітинку є відмінна шпаргалка – там часто мають таблицю множення." Секретик" зошитів в лінійку – алфавіт, розташований у тому самому місці, на задній обкладинці зошита.

У зошитах для першокласників часто спочатку або ззаду знаходяться поради, як правильно писати, тримати ручку, під яким кутом нахилятися над зошитом. Залежно від вимог на кожному предметі у школі, можна вибрати зошити на 12, 18, 24, 36, 48, 72 аркушів, кому що потрібно.

тетрадки для школы

Фломастери


Цей предмет скрасить перебування у шкільництві будь-якому учневі. Найкращі фломастери – з довгими, великими і вентильованими ковпачками. Важливо, щоб на упаковці була позначка відповідності системи вентиляції ковпачка прийнятими стандартам виготовлення. Відповідно, навіть якщо ковпачок опиниться в дихальних шляхах дитини, він не задихнеться, поки йому буде надано допомогу. Ну і просто, фломастери не зіпсуються.

выбор фломастеров для школьников

Чорнила у фломастерах повинні бути безпечними. Не полінуйтеся відкрити їх перед покупкою та понюхати. Ігноруйте товари З агресивним ароматом, вибирайте ті, що виготовлені на водній основі (не на спиртовій).

Варто звертати увагу на виробників фломастерів – часто маловідомі фірми не дуже дбають про якість продукції. Фломастери Centropen з тригранним збігом, особливо зручне для руки дитини, славляться довголіттям та якістю виготовлення.

Чи діти люблять постукати фломастерами по столу, і після таких ударів стрижень часто забивається в корпус. Тому на упаковках якісних фломастерів зображують значок у формі спіднички, що означає запобігання забиванню стрижня.

Альбоми для малювання


До вибору альбому для малювання варто підходити перш за все з огляду на якість паперу в ньому. Існує безліч видів паперу для малювання, і вибирати між ними непросто. Якщо ж мова про приладдя для звичайної школи, то можна придбати альбом для малювання з акварельним папером. Вона підійде для малювання під час уроків праці, на такому папері малюють олівцями.

выбор альбома для рисования школьнику

У всіх альбомах для малювання фактура паперу більш щільна, але якщо ви знаєте, що альбом призначається тільки для малюнків олівцями та фломастерами, вибирайте більш тонкий варіант паперу. Розрізняються альбоми за кількістю аркушів у них, тут уже скільки кому потрібно. Рекомендується вибирати середні варіанти кількості листів, щоб не обтяжувати дитині ранець.

Читайте також: Як вибрати планшет: вичерпна покрокова інструкція з описом основних критеріїв

Обкладинки для зошитів і книг


Вибір обкладинок для зошитів та підручників вважають дрібницею справою, але це не зовсім так. Зі зошитами все більш-менш просто: зазвичай розмір їх стандартний, і ви легко можете підібрати класичні обкладинки, щоб уберегти зошит учня від механічних пошкоджень. Розрізняються обкладинки товщиною, і за бажанням можливий варіант покупки більш тонких: у них малюнок зошита виглядає виразніше, і загальний вигляд більш витончений. Для веселого зовнішнього вигляду шкільного приладдя, можна підібрати кольорові обкладинки для зошитів, якщо в школі дозволяють, або принаймні з колірним оформленням по краях.

обложки цветные для тетрадей

З книгами справа непроста: шкільні підручники часто не відповідають обкладинкам за розміром або завтовшки. У таких випадках доводиться обрізати їх і заклювати по-новому. Щоб уникнути цього, уважно дивіться на параметри підручників і вказані на упаковках обкладинок для книг. Обкладинки для підручників теж є різних кольорів та щільності, але для зручності рекомендується брати стандартні прозорі, щоб дитина бачила обкладинку книги та легше орієнтувалася.

Ланчбокси


Контейнери для їжі (або ланчбокси) набрали нечуваної популярності за останні роки. Вони зручні, і тепер можна сміливо відправляти дитину до школи з домашньою їжею, а не розраховувати на неблагонадійний шкільний обід. Через шалену популярність стало випускатися багато контейнерів не кращої якості, хоча й привабливих за ціною, що можуть зашкодити здоров'ю дитини.

Щоб це запобігти, звертайте увагу на матеріал ланчбоксу.

Для багаторазового використання підійдуть контейнери із пластику, зі значком трикутника зі стрілочками та написом PP, що означають класифікацію пластику, і є безпечним.

Якісні виробники випускають ланчбокси саме з якісного пластику, що не завдає шкоди здоров'ю, але зайвий раз це перевірити ще раз не завадить.

Щодо дизайнів та форм ланчбоксів, тут повна різноманітність. Залежно від того, скільки хотілося б мати відсіки, ви легко виберете щось, що підходить в інтернет-магазинах. Щоб не помилитися малюнком, підключіть до вибору дитини, можливо, їй захочеться мати ланчбокс з аксесуаром у вигляді ремінця для носіння.

ланчбоксы для школьников

Красивое і практичне шкільне приладдя стимулюють дитину до навчання. Батькам також резонно купити саме якісні товари, які прослужать не один рік. Вибрати та купити якісне шкільне приладдя у Києві та інших містах можна у MOYO.UA. Тут Ви знайдете чим порадувати школяра, і подаруйте йому можливість вчитися із задоволенням!

Дивіться відео на тему Як вибрати канцтовари для школи. ТОП товарів

Коментарі
Залиште коментар