Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд камери Samsung Gear 360 - знімаємо для VR-шолома

Дата публікації: 26.07.2016 09:07
Дата оновлення: 26.07.2016 09:07

Дизайн і ергономіка

Береш камеру в руки, і мимоволі виривається – ого! При уявній компактності вона досить важка. Що дивно – при всій моїй любові до легкості тут важкість виявляється безсумнівним плюсом – відчувається, що річ надійна, солідна. Під час зйомки така конструкція виходить набагато стійкіше, а значить – відзняті кадри будуть плавними і без зайвої тряски.

Матеріали корпусу і форма викликають у мене абсолютний тактильний захват – камера красива, футуристична, з гладкими напівкруглими лінзами для того самого 360-градусного охоплення.

Як і більшість екшн-камер, Gear 360 сама по собі не захищена від води, але для любителів підводної зйомки випускаються спеціальні водонепроникні кейси.

Управляти камерою можна як зі смартфона (тільки це повинен бути свіжий флагман Samsung S6 або S7), так і за допомогою трьох кнопок на корпусі – увімкнення, меню, а також кнопки запису. Зміни відображаються на мініатюрному дисплейчик у верхній частині камери – там показується рівень заряду, режим зйомки і залишився на картці місце.

Всі функціональні слоти і батарея заховані під заглушкою – видряпувала вона насилу, зате прилягає супер-щільно, і можна не побоюватися, що в корпус заб'ється пил або бризки. 

Той, хто йде в комплекті трипод робить камеру схожою на пуголовка. Дуже сподобалося, що в розкладеному стані цей міні-штатив надзвичайно стійкий – ніжки доповнені прогумованими вставками, так що камера стійко розміщується навіть на слизьких глянцевих поверхнях. З огляду на ціну камери в більш-менш нескромні 10 тисяч гривень, розбити таку іграшку було б, як мінімум, шкода.

Зйомка

Дві камери, розташовані спинками один до одного, забезпечують повне покриття по 360 градусам навколо. Кожна лінза відповідає за свої 180о. В меню керування зйомкою навіть є відповідна опція – якщо ви не хочете знімати відео 360, можна обмежитися зйомкою дуже ширококутної 180-градусної панорами на одну з камер.

Обидві камери светосильние – f/2.0, так що знімати можна навіть увечері або в приміщенні з досить гарною якістю. Проте, загальна якість зйомки я не можу назвати еталонним, але про це трохи пізніше. Максимальна роздільна здатність відео – 3840х1920, а фото – 30 Мп. Таймлепс відео записується в максимальній якості 2560х1280.

Якщо ви хочете зняти епічно панораму з собою в головній ролі, але тримати камеру або смартфон не хочете – виставляєте таймер і у вас є 2, 5 або 10 секунд для того, щоб відбігти і прийняти ефектну позу.

Встановленої батареї ємністю 1350 маг вистачає приблизно на годину зйомки. В принципі – цього достатньо для невеликого тревел-блогу. Для більш тривалих зйомок – запасайтесь або змінною батареєю, або пауербанком. Для додаткової економії заряду можна налаштувати автовимкнення камери через певний час – від 1 хвилини до півгодини.

Те, що камера знімає в 360о – це дійсно прекрасно і оригінально, але всю красу псує поганий процесор зображення – панорама склеюється неакуратно, чітко помітна лінія склеювання. З іншого боку – це всього лише дві тонкі смужки склейки, умовні 5 градусів, при цьому інші 355 виглядають дуже ефектно.

Знімати в одну камеру можна, але особисто я в цьому не бачу сенсу – ви купуєте Gear 360 саме заради магії нереальною картинки з ефектом присутності. Але якщо дуже хочеться – ви отримаєте дуже вигнуту 180-градусну панораму – приблизно, як фото та відео з звичайних екшн-камер.

Відзняти відео – це ще півсправи. Потрібно його обробити і змонтувати. І тут вас чекає перша складність – потрібно буде або конвертувати його фірмовим ПО"Gear 360 Action Director" або заливати на Facebook.

Що стосується знятого фото – то картинка найчастіше буде виглядати як два кружечка. Особисто у мене його навіть просто завантажити на Facebook для панорамного перегляду не вийшло. Так що доведеться вчитися, благо результат варто всіх докладених зусиль. 

підсумки

На даний момент Samsung Gear 360 трохи сирувата як продукт – в першу чергу це стосується склейки зображення і складнощами з конвертацією відзнятого матеріалу. Але якщо ви шукаєте гаджет, який дозволить вам виділитися оригінальним контентом або відобразити красиві види в подорож, щоб потім побродити по вподобаному місту в віртуальної реальності з окулярами Gear VR – вам однозначно потрібно брати цю камеру!

 

Коментарі
Залиште коментар
О
02.09.2018 11:39

Где можно купить камеру Wunder C1? В России найти не могу(