Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Android 6.0: нове лого і безліч фіч

Дата публікації: 19.10.2015 09:52
Дата оновлення: 19.10.2015 09:52

Дизайн і новий лончер
Android 5.0 Lollipop приніс безліч поліпшень і головне з них - оновлений зовнішній вигляд, який отримав назву Material Design. Система стала більш згладженої, яскравою, сучасною і продуманою. А новий Android 6.0 доповнює концепцію безліччю дрібних деталей, які повністю змінюють сприйняття операційної системи.

Зміни в першу чергу торкнулися новий лаунчер, який обзавівся новими анімаціями, а також новим логотипом Google в рядку пошуку. Крім цього, меню додатків тепер перегортається вертикально, а зверху прикріплені рекомендовані програми. Система аналізується використання різних програм по часу і пропонує додатки, які можуть знадобитися в даний момент.

Крім цього, система забезпечує більш швидкий доступ до повідомлень з можливістю зміни розташування швидких налаштувань. А пункт Пам'ять в меню налаштувань тепер показує кількість використовуваної оперативної пам'яті в даний момент і навіть подивитися як додатки використовували ОЗУ за останні 24 години.

Now On Tap


Google Now з помічника перетворився на частину системи. Особливо з появою нової функції Now On Tap, яка забезпечує доступність асистента буквально з будь-якої частини системи. По суті, це розумний пошук, який допоможе швидкої знайти інформацію про фільм, який ви з друзями обговорюєте в месенджері, адреси, біографії та багато іншого.

Дозволи додатків і захист


Ще одне важливе нововведення Android 6.0 - можливість самостійного контролю дозволів для різних програм. Так що якщо потрібно заборонити певною програмою доступ до камери, мікрофона, сховища даних і т.д, це легко зробити з пункту меню налаштувань. Правда, для цього додаток повинно оновитися і підтримуватися нової ОС.
Крім цього, в код системи внесена підтримка сканерів відбитків пальців, так що це захисний засіб незабаром може з'явитися на безлічі пристроїв різного цінового сегмента.

Продуктивність та енергозбереження


Для підвищення швидкодії системи, Android отримала можливість використовувати microSD-карти і зовнішні накопичувачі OTG як основне сховище пам'яті для розміщення важливих даних, якщо основна пам'ять вже зайнята.
Крім цього, Google додали можливість автоматичного збереження копій важливих даних різних додатків на Google Drive. Так що при зміні пристрою, всі програми автоматично відновлять ваші настройки і дані для подальшої роботи.

До всього іншого, розробники Android 6.0 подбали про автономність смартфонів і планшетів. По-перше, система сама розуміє, коли додаток тривалий час не використовується і обмежує його роботу і доступ до мережі, так що програми використовують значно менше ресурсів пристрою. Також є функція Doze, яка ще більше обмежує роботу додатків, коли смартфон або планшет тривалий час не використовується. Всі частини системи, крім найважливіших, відключаються, забезпечуючи неймовірний час роботи в режимі простою.

Висновки
Якщо говорити в цілому, то Google провела відмінну роботу, зробивши безліч дрібних, але корисних поліпшень, які покращують сприйняття системи і забезпечують найкращий користувальницький досвід. Нововведення системи вже можуть оцінити користувачі Google Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 і Nexus Player. А всім іншим доведеться чекати офіційного релізу оновлення від виробника свого смартфона.

 

Коментарі
Залиште коментар