Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

LG G5 SE

Дата публікації: 01.07.2016 17:43
Дата оновлення: 01.07.2016 17:43

Дизайн

Від попереднього дизайну у LG G5 SE не залишилося і сліду – замість легкого вигину корпусу і потрійний Rear Key на спинці – тепер ми бачимо досить стандартний округлений по кутах прямокутник. Кнопка ззаду залишилася, але тільки одна – увімкнення, вона ж – сканер відбитка пальця. Кнопки керування гучністю перекочували на ліву грань. Динаміки і порт USB – на нижній межі, а навушники підключаються зверху.

Справа збоку в корпус втоплений лоток з двома слотами: один тільки для Nano-SIM-карт, а ось інший можна використовувати або під сімку, або під карту пам'яті – дивлячись що вам важливіше.

Не всіх порадували зміни в дизайні – смартфон став більш стандартним і втратив унікальність. А дві опуклості на спинці – камера і кнопка увімкнення – виглядають трохи дивними. Але напевно комусь такий дизайн здасться найкрутішим – НЕ дарма ж дизайнери LG їдять свій хліб!

ДО того ж на дотик смартфон здається дуже приємним і зручно лежить в руці.

Фішкою LG G5 стали" друзі" – додаткові аксесуари і модулі. І якщо з першими все просто – камера 360, VR-шолом і забавний робот працюють по бездротовому з'єднанню, то з модулями все складніше. Нижня панель смартфона знімається і замінюється або блоком Cam Plus або модулем з Hi-Fi динаміком.

І хоча в теорії це здається" вау як круто", на практиці багато користувачів кажуть про незручність такої конструкції. Для перестановки модуля потрібно включити-вимкнути смартфон, що займає багато часу, а постійно носити один з модулів незручно через істотного приросту габаритів, особливо з модулем для керування камерою. Та й взагалі з-за розбірної конструкції смартфон не здається монолітним і надійним.

Дисплей

IPS-дисплей у LG G5 SE відмінний – картинка промальовується до найменших деталей завдяки роздільною здатністю 2560 на 1440 піскелей. При цьому діагональ дисплея LG G5 SE- 5,3 дюйма, так що і в долоні лежить компактно, і місця для перегляду картинок або відео з Youtube досить. Єдине невелике зауваження до екрану – колірний обхват трохи ширше, ніж потрібно, так що кольори можуть бути перенасичені.

Є спеціальна функція" always-on display", яка дозволяє блокуючи смартфон оставялть на дисплеї віджет годин. Він неяскравий, так що багато батареї не з'їдає, зате вам не доведеться кожного разу розблокувати смартфон, щоб просто перевірити, котра година і не пропустили ви дзвінок.

Камера

LG в G5 SE вирішила продовжити дивувати камерою, тому тут не одна, а цілих дві основні камери – одна на 16 Мп, а інша трохи поменше – на 8 Мп, зате з кутом огляду лінз 135 градусів – для ефектних панорамних знімках. Зняте на другу камеру до речі, нагадує картинку з екшн-камер – через ширококутної оптики картинка трохи спотворюється по краях. Але зате в кадр поміщається набагато більше простору і об'єктів.

Для предметної зйомки, портретів і інших художніх шедеврів я рекомендую користуватися 16 Мп модулем. Так і фотографії виходять чіткіше і деталізувати, і картинка не вигинається" бочкою". Але якщо порівнювати з фотографіями на Samsung S7 або Huawei P9, обидві з яких мають сенсором на 12 Мп, то не можна сказати, що ви побачите на фото LG G5 SE кращу якість або більш чітку картинку – смартфони демонструють приблизно однаковий рівень якості. Але в умовах поганої освітленості ви ризикуєте отримати розмазані фото, так що для зйомки увечері або в приміщенні краще заздалегідь запасайтесь штативом.

Інтерфейс камери передбачає три формату використання. У першому випадку ви можете вибирати тільки точку фокусування і знімати по торкання до екрану. Це найшвидший і автоматичний режим з принципом –" НАТИСНИ На кнопку – ОТРИМАЄШ результат". Другий Варіант надає користувачеві деякі налаштування, на зразок тієї ж коригування балансу білого та експозиції – стандартний список налаштувань для більшості смартфонів. А ось про-режим – це вже грунтовний набір крутілочек, завдяки яким на камеру смартфона можна знімати феєричні фото – з довгої витримкою, збалансованими настройками і контрольованою глибиною різкості.

Фронтальна камера дуже довго налаштовується перед знімком, так що не поспішайте відразу відводити погляд від камери. І зверніть увагу, що в лайв-режимі не показуються всі ті" прикраси", які збирається виконати треба вашим фотом процесор зображення. Так що стережіться лялькових фотографій з величезними очима і затертої до пластика шкірою. Акуратніше з фільтрами, пам'ятайте, що зараз в моді природна краса!

Апаратна частина

Тільки в цьому пункті нарешті можна побачити, що ж відрізняє модифікацію LG G5 SE, яку продають на нашому ринку. Замість Qualcomm Snapdragon 820 тут варто 650. І не сказати, що це велика втрата для смартфона – восьміядерний монстр відмінно справляється з усіма завданнями. При повсякденному активності задіяні 4 ядра Cortex-A53, а при серйозних навантаженнях в гру вступають 4 ядра Cortex-A72. Adreno 510 відмінно справляється з промальовуванням графіки в іграх на високих настройках, що не подвіс навіть в самих напружених перестрілках.

А ось в синтетичних тестах показники виходять не найвищі, так що якщо ви любите побільше цифр в Antutu – подивіться інший варіант. Ну а тих, кого цікавить реальна продуктивність і готовність смартфона справлятися із завданнями, запевняю – LG G5 SE впорається з усім, чим ви тільки захочете його навантажити.

Працює LG G5 SE на Android 6.0 – тільки найсвіжіші операційки дають можливість відчути весь кайф плавності і потужності сучасних сматфонів. Ніякого зависання, ні затримки завантаження більше двох секунд – LG UX 5.0 відмінно оптимізована під потрібні користувачів. Правда своїх додатків LG поставила просто під зав'язку, а половину з них я навіть не відкривала.

Автономність

У гонитві за тонкість корпусу як завжди пожертвували автономністю і встановили батарею ємністю 2800 мАг. І це на QHD-дисплей і потужний процесор! Так що більше ніж на день роботи від однієї зарядки можете не розраховувати. При цьому у смартфона є хороший скилл по заощадженню батареї і швидкої зарядки, так що не думаю, що питання автономності буде стояти перед вами так гостро.

Підсумки

З огляду на високу конкуренцію в ніші флагманів, компанії LG довелося серйозно задуматися над своєю новинкою. Фішка з двома камерами дійсно унікальна, хоча дизайн від такої двокамерні явно постраждав. Мене трохи збентежив алгоритм роботи фронтальної камери, але все програмні баги зазвичай лікуються новою прошивкою, але поява якої я покладаю великі надійні.

Щодо роботи і якості картинки на екрані можна сказати тільки позитивні слова – цими пунктами дійсно приділили багато уваги і довели до відмінного рівня. Так що LG G5 SE відмінно підійде мобільним геймерам, любителям високої продуктивності смартфона, а також тим, хто любить дивитися на смартфоні фото і відео.

Плюси

  • дуже чіткий QHD-дисплей
  • потужний восьміядерний процесор Qualcomm
  • дві основні камери – для предметної і панорамної зйомки

Мінуси

  • дивні алгоритми роботи фронтальної камери
  • не надто ємний акумулятор
Коментарі
Залиште коментар