Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити похідний холодильник

Дата публікації: 29.05.2017 13:58
Дата оновлення: 29.05.2017 13:58

Похідний холодильник, виготовлений своїми руками, є дорожню сумку з щільної тканини. Всередині неї розташовані утеплювач і «акумулятори холоду». Виріб зручно перевозити в авто, коли їдете у відрядження, в автобусі, коли треба підкріпитися під час екскурсії, і навіть на багажнику улюбленого гірського велосипеда, щоб влаштувати перекус з вражаючим видом на гірські вершини.

Походный холодильник

Портативний саморобний холодильник зберігає свіжість і приємну прохолоду продуктів і напоїв протягом всієї подорожі. Серед його очевидних переваг такі «бонуси»:

  • компактність. Сумка холодильник не займе багато місця і не обтяжить ношу – її легко переносити навіть в руках (чого не скажеш про звичайному холодильнику);
  • Похідний холодильник не потребує електроенергії. Він працює повністю за рахунок утеплювача і теплоизолятора;
  • варіативність дизайну, об'єму. Дорожню сумку можна вибрати самостійно в залежності від об'єму перевезених продуктів і зручності перенесення;
  • мобільність. ЗА допомогою дорожнього холодильника ви можете відпочити на природі, не втрачаючи при цьому переваг цивілізації у вигляді холодного соку, пива і прохолодних хрустких огірочків.

І, що найважливіше – дізнавшись, як зробити похідний холодильник в домашніх умовах, можна заощадити чималу суму грошей, уникнувши покупки дорогого аналога. Тим більше, виготовити такий виріб дуже просто. Потрібно всього лише запастися найпростішими інструментами в найближчому будівельному магазині.

Набір інструментів


  • Дорожня сумка щільного матеріалу – штучної шкіри, бавовняної тканини або поліестеру.

Как сделать походный холодильник в домашних условиях

  • Утеплювач: ідеально підійде спінений поліетилен, з одного боку покритий шаром фольги. Ідеальна товщина утеплювача – 5 мм.
  • Широкий скотч для фіксації утеплювача;
  • Набір пластикових пляшок, з яких ми зробимо" акумулятор холоду»;
  • Старі газети;
  • Морозилка домашнього холодильника (її купувати не треба, просто пройдіть на кухню);
  • Застібки «блискавки» або «липучки». Кнопок варто уникати – вони не дуже герметичні. А ось блискавка або липучка добре підтримають прохолоду навіть в саму спеку!

Утеплитель для походного холодильника

Це цікаво: Як захистити свою шкіру від небезпечних сонячних променів

Вибираючи сумку для саморобного холодильника, зверніть увагу на її ручки. Пам'ятайте, що ручка є найбільш вразливим місцем сумки. Вона перша втрачає зовнішній вигляд, перша рветься, і нерідко є першопричиною для розставання з річчю. Якщо не хочете перев'язувати її теплоізоляційної стрічкою – ігноруйте сумки з тряпочние, плетеними і тонкими ручками.

Найзручніші сумки переносять на плечі. Для цього виробник оснащує їх широкої і м'якою наплечной підкладкою. Любителям носити поклажу в руках або возити на коліщатках варто звернути увагу на сумку з висувною (телескопічної) ручкою – її можна фіксувати в декількох положеннях.

Широкий скотч

Як зробити «акумулятор холоду» для термосумки


«Акумулятори холоду» підтримують в дорожньому холодильнику температуру протягом 8-24 годин. Для виготовлення такого акумулятора вам буде потрібно:

  • одна або кілька пластикових пляшок;
  • сіль;
  • вода.

У пляшку насипають кухонну сіль, щоб на дні утворився шар в 2 см, і наповнюють ємність водою на 9/10 (на 1 літр води доводиться 6 столових ложок). Якщо перевищити цей параметр, замерзла рідина може розірвати пляшку. Кришку слід закрити якомога щільніше і збовтати ємність до повного розчинення солі. Помістіть пляшку в морозильну камеру холодильника, і через 12 годин дістаньте новенький «акумулятор холоду».

Розмір пляшки підбираємо на свій розсуд. Все залежить від передбачуваного об'єму дорожнього холодильника і підсумкової маси виробу. Так, «акумулятор холоду» до 0.5 літрів швидше розтане, але не ускладнює сумку. Для поїздок на невеликі відстані – на дачу або пікнік – підійде літрова пляшка, а напередодні тривалої посиденьки на свіжому повітрі краще оснастити сумку декількома літровим пляшками, рівномірно розподіливши їх по холодильнику.

Щоб напої, якими ви приготувалися освіжитися, залишилися підбадьорливо-прохолодними, облицюйте зовнішню сторону сумки теплоотражающим екраном – фольгою, і вирушайте на літній активний відпочинок

Це цікаво: Вибираємо правильний волейбольний м'яч

Процес виготовлення похідного холодильника: покрокова інструкція


Поки розчин «акумулятори холоду» замерзає, можна приступити до виготовлення інших частин дорожнього холодильника. Для початку викроює з утеплювача внутрішню обшивку вироби. У підсумку виходить своєрідний хрест, сторони якого точно збігаються зі стінками сумки.

Изготовления походного холодильника

Одну сторону хреста залишають довшим за інші для покриття кришки, а центр повинен бути аналогічного розміру з дном. Фольгированную сторону поліетиленової плівки потрібно звертати особою до майстра. Наклеювати скотч потрібно таким чином, щоб між утеплювачем не залишалося зазорів.

Щоб конструкція утеплювача легко входила в сумку, потрібно правильно її розкроїти. Для цього форма поліетиленової плівки повинна бути на 5-7 см менше розмірів сумки.

Бічні сторони хреста плівки закріплюють широким скотчем з зовнішньої і внутрішньої сторони. Не економте на скотчі – його повинно вистачити на всі кути і сторони викрійки.

Для максимальної герметичності вироби потрібно, щоб утеплювач надійно прилягав до стінок сумки – так він не буде випускати холод назовні і пропускати тепло всередину. Це гарантує збереження продукту навіть в самий жаркий день.

Далі потрібно акуратно помістити викрійку утеплювача в сумку, ретельно укласти зазори. Скотчем склеюють місця стику внутрішньої поверхні плівки і краю утеплювача. На всю роботу піде 1-2 години.

М'яка поверхня спіненого поліетилену дозволяє перевозити в дорожньому холодильнику не тільки м'ясо, овочі, випічку, а й напої в скляній тарі. Однак їх бажано загорнути в газетний папір для більшої надійності.

Висновок


Дорожній холодильник – пристосування, завдяки якому ви можете насолоджуватися свіжими продуктами живлення, перебуваючи в тривалій поїздці. Виготовити його в домашніх умовах нескладно. Важливо обзавестися набором потрібних інструментів і умінь. Далі просто справа техніки: дістаємо сумку потрібного об'єму з щільної тканини, виготовляємо «акумулятор холоду», робимо викрійку з утеплювача і збираємо все виріб воєдино.

Щоб наочно простежити весь процес, подивіться відео

Коментарі
Залиште коментар
К
01.07.2017 12:08

Сделал по вашему совету такой чудо-холодильник без проблем из старого огромного прямоугольного чемодана! Для прочности заклеил скотчем горлышки с крышками у бутылок - чтобы не вытекли и обвернул их в фольгу.

Л
01.07.2017 12:00

Ой, спасибо. Очень актуально! И продукты есть куда сложить, когда холодильник размораживаешь и на пикник такой холодильник - ляпота! До этого я все заворачивала в фольгу. Вспененный полиэтилен не проблема купить?

Н
19.06.2017 02:43

В принципе, ничего сложного нет, главное - не забыть хорошо закрутить крышки бутылок, чтобы когда "аккумулятор холода" начнет таять, он не затопил продукты. Ну и, все-таки, я бы советовала как можно скорее употреблять скоропортящиеся продукты вроде мяса, колбасы и сыра, ведь холодильник - это хорошо, но в сильную жару лучше не рисковать.

К
14.06.2017 14:26

Я сделал походный холодильник из пенопласта 5 см. Сначала сделал из фанеры короб необходимого размера, потом внутрь на строительную пену приклеил пенопласт. Холодильник получился не хуже магазинного. Холод держит идеально до десяти часов. А если воспользоваться аккумулятором холода, то больше суток.

Категорії