Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати водонагрівач

Дата публікації: 06.09.2015 00:00
Дата оновлення: 18.10.2022 12:27

Просидівши хоча б кілька днів без гарячої води з крана, рішення купити пристрій для підігріву води, як правило, напрошується само собою, але потім відразу виникає закономірне питання про те, як вибрати водонагрівач.

Розмаїття видів і моделей сучасного нагрівального обладнання вражає і змушує відчути легку розгубленість, особливо якщо раніше вам ніколи не доводилося стикатися з подібним обладнанням. На що потрібно звертати увагу, обираючи водонагрівальний пристрій.

 ___1_12

Накопичувальний чи проточний?

Перше, з чим необхідно визначитися, вибираючи водонагрівач, це який вид обладнання вам потрібен, газовий або електричний:

  • проточний;
  • накопичувальний;
  • проточно-накопичувальний.

Завдяки відносно невисокій вартості газу найбільш дешевими в експлуатації є саме колонки. В основі конструкції газового нагрівача лежить пальник, що нагріває воду, яка проходить через теплообмінник. Залежно від моделі пристрою продукти горіння видаляються через димар або через спеціальний (металевий або коаксіальний) рукав. Ці моделі практичні та зручні, але характеризуються досить складною документальною процедурою встановлення та можуть використовуватися лише в зоні доступу до газопроводу.

Проточна модель здатна моментально нагрівати необмежену кількість води, проганяючи її через колбу з вбудованим ТЕНом (навіть найпотужніші пристрої нагрівають 2-6 л води за хвилину). Цей прилад відрізняється високою потужністю та ефективністю, але зручний лише коли йдеться про одну водорозбірну точку, оскільки для декількох кранів пристрій не встигатиме нагрівати воду до потрібної температури.

 ___2_20

Енергоекономічніші, ніж проточні аналоги, накопичувальні водонагрівачі широко використовуються в будинках з автономною системою водопостачання та опалення і є ідеальним рішенням для житла, не підключеного до центральних комунікацій. Найбільш популярний об'єм таких баків становить 10-150 л, хоча сучасні виробники пропонують моделі до 500 л. Звичайно, цей вид водонагрівачів більш габаритний і може займати багато місця, проте працює від звичайної розетки й забезпечує гарячою водою всі наявні водорозбірні точки. За допомогою ТЕНу вода нагрівається в баку до заданої температури, яка підтримується регулярним підігрівом.

Проточно-накопичувальні нагрівачі увібрали в себе все переваги обох видів. Вони здатні працювати у двох режимах, як правило, відрізняються компактністю та невеликою вагою. Бак таких моделей зазвичай не перевищує 30 л. Це чудовий варіант для літнього заміського будинку.

Технічні «хитрощі», які варто знати

Вибираючи пристрій для підігріву води, варто мати на увазі, що:

1. Проточні нагрівачі потужністю 3-8 кВт можуть включатися у звичайну розетку, але потужніші зразки вимагають три фази.
2. Бойлери, розраховані на нагрівання 5-15 л, придатні для миття рук, для дачного душу підходять 30-50-літрові моделі, а ось пристрої місткістю 200 л вистачить для автономного гарячого водопостачання цілого будинку;
3. Позначення IP24 на водонагрівачі говорить про те, що виріб не боїться бризок (тобто його можна монтувати у ванній, але бажано не біля душу), а маркування IP25 показує, що обладнанню не страшні навіть водяні струмені;
4. Нагрівальний прилад з верхнім підключенням категорично забороняється вмонтовувати під раковиною.

Коментарі
Залиште коментар