Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як приготувати майонез в блендері: 4 простих рецепти і 6 секретів

Дата публікації: 30.09.2018 10:05
Дата оновлення: 30.09.2018 10:05

І в салати, і в м'ясо по-французьки, і до закусок – всюди потрібен майонез. Але що робити, якщо в магазин бігти пізно, а він потрібен терміново? Або якість і смак магазинних заправок не задовольняють? Звичайно ж, сфабрикувати свій власний соус за допомогою блендера! Так можна і смакові якості підправити, і в свіжості, натуральності продуктів переконатися. Кожен з 4 рецептів в статті – по-своєму особливий. А маленькі секрети кулінарного мистецтва допоможуть отримати бездоганну заправку.

Как приготовить майонез в блендере

Майонезний соус на жовтках

Рецепт майонеза из яичных желтков в блендере

Щоб приготувати апетитний поживний майонез на жовтках в блендері на КШТАЛТHR2642/40, потрібно:

  • три желточка, якщо є домашні – краще їх;
  • 10 грам улюбленої горчічкі;
  • третину склянки соняшникової олії – без виражених смакових і ароматичних якостей;
  • 2,5 столових ложки соку лимона;
  • сіль і цукор – по 5 грам.

Приготування

Дбайливо відокремивши желточкі, їх перекладають в мірний стаканчик або мисочку для збивання. Туди ж відправляються гірчиця з цукром і сіллю, і все гарненько перемішується.

Якщо є сумніви: Який блендер краще купити – занурювальний або стаціонарний: вибираємо з 2 варіантів

Чи не зупиняючи роботу насадки, по чуть-чуть доливають масло, домагаючись однорідності суміші. Тоді вже можна без побоювань влити весь потрібний об'єм масла і гарненько збити.

В кінці вливається сік лимона. І вся маса ретельно перемішується.

Майонез з цілих яєць

Майонез из целых яиц блендером

Домашній майонез таким блендером, як DD653832, можна зробити за цією технологією швидко і не турбуватися про використання решти білків. Для цього знадобляться:

  • 50 грам яєць (зазвичай 1 середнє);
  • третину чашки масла;
  • столова ложка свіжовичавленого лимонного соку;
  • по половинці чайної ложки гірчиці, цукру і солі.

Приготування

Компоненти закладають в будь-яку відповідну посуд і змішують з допомогою основної насадки блендера. Заправка досягає готовності, коли маса утворює однорідну консистенцію. Цей спосіб зручний мінімальними витратами часу і зусиль з продуктів, які завжди є в холодильнику.

Молочний майонез

Молочный майонез в блендере

Ніжний соус з густою консистенцією можна приготувати в домашніх умовах, навіть якщо ні яєчка в будинку немає. Головне – щоб було трохи молочка. Пропорції для цього майонезу будуть такими:

  • молоко – ⅗ склянки;
  • рослинне масло – 1¼ склянки;
  • 20-25 грам гірчиці;
  • по половині чайної ложки цукру і солі.

Приготування

Блендером, наприклад HB643138, збивають олійно-молочну суміш. Робити це слід до утворення однорідної маси, за консистенцією схожою з жирною сметаною. Після чого вводять інші компоненти і ще недовго збивають – секунд 5-7. Соус вийде нітрохи не гірше яєчних аналогів, до того ж, він буде мати більш ніжним і м'яким смаком.

Для майонезу і не тільки: ТОП-10 кращих заглибних блендерів

Майонез з перепелиних яєць

Майонез из перепелиных яиц

Якщо хочеться зробити вдома не тільки смачний, але і корисний соус, який містить більше вітамінів та інших необхідних організму речовин, є сенс замінити курячі яйця перепелиними. Використання такого блендера, як SHB4364RD, прискорить підготовку, і кожен член сім'ї зможе поласувати вишуканим і здоровим майонезом.

  • півдюжиною перепелиних яєць;
  • ⅓ чашки рослинного масла;
  • столовою ложкою лимонного соку;
  • по половині чайної ложки гірчиці, цукру і солі;
  • чвертю чайної ложки меленого чорного перцю;
  • зеленню – за бажанням.

Приготування

У відповідному склянці або прямо в баночці змішують всі компоненти, крім масла. Отримана маса збивається на протязі 60 сек.

Купити краще: ТОП-12 кращих виробників блендерів

Продовжуючи змішувати, потроху вводять масло. Мета – домогтися згущене суміші. У загуслий соус вводять лимонний сік, після чого знову включають режим збивання

Після при бажанні акуратно втручаються зелень. Після закінчення приготування соусу потрібно деякий час побути в холодильнику, щоб придбати потрібну густоту.

Рекомендації для ідеального соусу

Секреты домашнего майонеза

Щоб майонез, зроблений власноруч, по смаковим якостям дорівнював на соуси французьких шефів і був корисним для здоров'я, слід дотримуватись таких правил:

1. Готувати тільки зі свіжих інгредієнтів кімнатної температури.

2. Щоб отримати насичений жовтий колір, доведеться використовувати яйця домашніх курочок. Звичайні магазинні не дадуть бажаний відтінок – результат буде світліше.

3. Якщо маса не загусає при збиванні, можна долити трохи більше рослинної олії. До речі, так вийде згустити соус в процесі приготування.

4. При всіх позитивних якостях оливкового масла збивати майонезний соус виключно на ньому – не найкраща ідея: готову страву буде гірчити. Професіонали рекомендують змішати його з звичайним соняшниковим навпіл. А краще взяти більшу частину соняшникової та меншу – оливкового.

Для здорового живлення: ТОП-10 стаціонарних блендерів

5. Термін придатності майонезу, приготованого своїми руками, не перевищує чотирьох днів. І це за умови, що ємність, в якій він зберігається, герметично закрита і зберігається в холодильнику.

6. Якщо хочеться нового, незвичного смаку, можна додати в соус щіпку меленого чорного перцю або дрібно нарізаного часнику. Прянощі і трави начебто паприки і кропу також надають пікантність.

Продукт
Калорій на 100 г
яйце куряче 155,1
перепелине яйце 158,5
жовток курячого яйця 321,7
соняшникову олію 884,1
молоко 42,3
лимонний сік 21,7

Домашнє – завжди смачніше і безпечніше магазинних аналогів. І навіть якщо з першого разу результат не блискучий – це не привід впадати у відчай. Трохи тренувань і свіжі компоненти допоможуть підкорити кулінарні висоти і радувати родину соусами, створеними власними руками. Головне – не зупинятися, експериментувати і на повну використовувати можливості улюбленого блендера!

Коментарі
Залиште коментар
Категорії