Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Ігровий режим у Windows 10: як увімкнути і не посивіти

Дата публікації: 22.05.2020 11:13
Дата оновлення: 22.05.2020 11:13

У «Креаторс» для десятої Вінди фахівці Microsoft впровадили прикольні «плюшки» на радість ігроманів. А саме – геймерський режим. Розбираємося що це і чи дійсно він корисний для геймплея. А також трохи «поколдуем» з параметрами операційки компа або ноутбука, щоб запустити цей режим або, навпаки, припинити його використання.

 Игровой режим в Windows 10Читайте: Що краще, ноутбук або комп'ютер (ПК)

Читайте: Що краще, ноутбук або комп'ютер (ПК)

Що таке ігровий режим в Windows 10 і навіщо він

Це вже вбудована в систему опція під назвою Game Mode. Нічого завантажувати та встановлювати для використання не потрібно. Він впроваджений, щоб створити для геймерів суперможливості для ігрових забав на комп'ютері.

У чому суть «Гейм Мод»? Геймплей отримує максимальний пріоритет після запуску на комп'ютері. Це повинно забезпечити приголомшливе якість графіки і суперпродуктивної комп'ютерних ігор. Крім того, розробники обіцяють підняти FPS за рахунок стопа непотрібних, фонових процесів під час геймплея.

На замітку: дізнатися модель монітора на комп'ютері

Включення і відключення ігрового режиму Windows 10

Чи не займе багато часу і не вимагає від користувача спеціальних знань або навичок. Вникнути в завдання можна 2 способами, детальніше про які нижче.

Метод 1: параметри

Проста інструкція, як включити ігровий режим в Windows 10.

  1. Зайти в параметри Вінди → відкриється віконце з кількома підрозділами (шукайте гри) → натискаємо на нього і йдемо далі.
  2. В «Ігровому режимі» перевіряємо, щоб повзунок біля напису «Режим гри» був зрушений в позицію «вкл». Відразу рада, як швидко відключити ігровий режим в Windows 10 – просто перемістити повзунок на «викл».

Нюанс: У Fall Creators Update подібного перемикача не буде, тільки інфа, чи підтримується геймерський режим на даному ПК.


 Как включить игровой режим в Windows 10 через параметры

Потім йдемо в меню гри. Там – перелік «гарячих» клавіш, які допоможуть прямо під час геймплея відкрити ігровий режим, зробити знімок екрана, записати фрагмент, включити відключитимікрофон ін.

Комбінації можна міняти на свій розсуд або скористатися стандартним набором. Запам'ятовуємо комбінацію Win + G, вона знадобиться для активації ігровий опції.

Корисна стаття: Як зробити скріншот на комп'ютері і ноутбуці?

Метод 2: редактор реєстру

План дії:

  1. Запустити програму «Виконати» через «Пуск».
  2. В полі «Відкрити» написати «regedit» і жати Ок.
  3. Зробити так, як зазначено на скрині 1, щоб потрапити в GameBar.
  4. Клацнути Правка (на верхній панелі) → Нове → DWORD 32 біта → Перейменувати новостворений параметр на AllowAutoGameMode.
  5. Двічі клацнути по ньому кнопкою мишки, щоб відкрилося віконце змін.
  6. В поле «Значення» написати 1, щоб включити геймерський режим і 0, якщо потрібно деактивувати.

Підтвердити дії, клікнувши на Ок. Всі.

 Как включить игровой режим в Windows 10 через редактор реестра

Корисна стаття: Збірка системного блоку своїми руками в 10 етапів: повне керівництво

Активація режиму для ігор

Більшість віртуальних розваг працюватимуть на десятій Винда з автоматично запущеним геймерським режимом. Але в деяких випадках опцію доведеться активувати вручну.

Покроково, що для цього буде потрібно:

Початок
Основне Завершення
1. Запустити обрану ігруху 1. Клікнути на «шестерню» під сплив меню 1. Закрити налаштування
2. Затисненням Вин + G відкрити меню. Воно спливе поверх того, що відбувається на екрані 2. Відзначити пункту «Використовувати ігровий режим» 2. Вийти з gameplay і знову запустити її

Надалі гра буде завжди запускатися з активованим Game Mode, якщо його не відключити, прибравши галочку в розділі використання ігрового режиму.

 Активация игрового режима в Windows 10

Може стати нагоді:Комп'ютер не бачить жорсткий диск: у чому «корінь зла»

Отже, потрібна допомога геймерской опції під час комп'ютерного геймплея? Для ПК з «просунутими» апаратними характеристиками, дискретною відеокартою, min кількістю запущених фонових процесів приріст ФПС незначний або відсутній. Це можна перевірити, наприклад, за допомогою сторонніх прог, таких як Fraps, PlayClaw.

Важливо: Game Mode може перешкодити при запису відео з екрану і використання для цього додаткових додатків. У цьому випадку доцільно буде деактивувати.

Використовувати геймерську опцію варто для ПК:

  • з інтегрованою відеокартою (як тут S3730);
  • середніми характеристиками;
  • при запуску 3, 4 і більше фонових прог.

Саме в цих умовах можна відчутно збільшити ФПС. У будь-якому випадку, варто потестить «Гейм Мод» на своєму компі і в улюблених іграх, адже опцію «вкл/викл» можна буквально за 2-3 сек.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії