Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що подарувати айтівцю — 10 цікавих ідей, які оцінить початківець і досвідчений програміст

Дата публікації: 08.05.2023 10:58
Дата оновлення: 06.06.2023 11:00

Якщо не розумієтеся на комп'ютерних технологіях, буде складно підібрати подарунок для фахівця в IT-сфері. Інтереси програміста можуть відрізнятись від ваших захоплень. Тому пошук ідей подарунка айтівцю на свято іноді стає стресовим завданням.

Не варто передчасно переживати, адже існує безліч відмінних ідей, за допомогою яких можна порадувати друга айтівця. Якщо бажаєте зробити гарний подарунок, не обов'язково вивчати комп'ютерні науки. Ознайомтеся з інформацією про те, що можна подарувати програмісту (айтівцю) в цій статті. Ми включили товари з різних цінових діапазонів, щоб підібрати щось відповідне у рамках доступного бюджету.

Миша

Якісна комп'ютерна миша покращує комфорт та підвищує зручність роботи за комп'ютером. Сучасні миші мають скролінг у будь-якому напрямку, з кнопками, що налаштовуються для прискореної реакції на рухи та клаци. Це корисний подарунок програмісту, що подовгу сидить за комп'ютером.

Комп'ютерна миша в руці

Читайте: Що таке DPI миші та як його налаштувати: 10 прикладів вдалих сенсорів

Смартгодинник

Смартгодинник — це гаджет, завдяки якому користувачі отримують повідомлення, керують смартфоном, а також використовують інші функції. За допомогою розумного девайса набагато легше відстежувати час, що важливо для айтівців, яким доводиться працювати за графіком. Власник смартгодинника може скористатися крокоміром, пульсометром, GPS, підрахунком калорій.

смартгодинник на чоловічій руці

Такий цікавий подарунок програмісту практичний для людей, які цінують функціональність та комфорт.

Корисна інформація: Як налаштувати смартгодинник: покрокова інструкція у 4 розділах

Зволожувач

Люди з IT-сфери працюють у приміщеннях з кондиціонерами чи обігрівачами, які пересушують повітря. Такі умови можуть негативно впливати на організм: викликати проблеми зі шкірою, головний біль або подразнення очей. Тому зволожувач незамінний, щоб зберігати здоров'я. Створивши комфортні умови роботи, програміст підвищує працездатність.

зволожувач повітря на столі

Перед тим як дарувати зволожувач повітря, варто переконатися, що одержувач не має протипоказань до використання. Адже люди, які страждають на астму або хронічні хвороби легень, відчувають утруднення дихання при використанні такого девайса.

Бездротове зарядне

Безконтактна зарядка — новомодний гаджет для фахівця ІТ-сфери. Коли часу немає на пошук шнура для підзарядки смартфона або іншого девайсу, бездротове зарядне — ідеальний варіант. Телефон лягає на спеціальну базу, підключену до мережі. Приєднувати шнур до роз'єму гаджета не потрібно — достатньо, щоб пристрій контактував із зарядною базою.

бездротове зарядне для смартфона та інших гаджетів

Цікаво знати: Як правильно вибрати бездротову зарядку: 6 ознак, яка краще для ненажерливого смартфона

Рюкзак для ноутбука

Програмісти часто носять із собою робочі гаджети. Що можна подарувати айтівцю? Полегшить життя, зробивши йому подарунок у вигляді сумки для портативного комп'ютера

При виборі рюкзака для ноутбука враховують низку критеріїв:

  • Розмір. Щоб пристрій не пошкодилося, сумка має бути відповідного розміру. Рюкзаки для ноутбуків маркуються розміром, що відповідає діагоналі екрана.
  • Захист. Бажано, щоб у відділенні ноутбука була прокладка з м'якого матеріалу. Також рекомендується вибирати рюкзаки із додатковими захисними функціями.
  • Якість матеріалів. Краще вибирати сумки з водовідштовхувальними властивостями із міцних матеріалів, таких як поліестер та нейлон.

рюкзак для ноутбука чорного кольору

Масажна накидка на крісло

Масажна накидка на крісло — це пристрій для повноцінного масажу попереку, шиї та інших частин тіла. Через те, що програмісти працюють багато часу за комп'ютером, виникає напруга м'язів, біль у шиї та спині. Масажна насадка на крісло покращує кровообіг, а також розслаблює тіло та знижує стрес. Адже коли почуваєшся краще, віддача у рази більша.

масажна накидка на крісло на пульті керування

Такий презент корисний не лише для програмістів, а й для людей, які багато часу проводять за комп'ютером.

Бездротові навушники з мікрофоном

Як подарунок програмісту, ідея з бездротовими навушниками досить вдала. Такі «вуха» утворюють буфер від шуму та відвертальних факторів, дозволяючи працювати продуктивніше. Вони із зарядом, необхідним протягом дня. Навушники повинні бути міцними та зручними. Це чудова ідея для подарунка айтівцю — їх можна використовувати для роботи чи відпочинку.

хлопець у білих бездротових навушниках

При виборі девайса варто звернути увагу на такі фактори:

  • Якість звуку. Хороший пристрій має забезпечувати чистий та збалансований звук.
  • Частотний діапазон. Визначає, які звуки можуть відтворювати навушники. Чим ширша смуга частот, тим вище детальність у звуку, що відтворюється.
  • Зручність носіння. Аксесуар має бути зручним, особливо якщо одержувач збирається носити їх протягом тривалого часу. Звертають увагу на вагу та матеріали, що використовуються для виготовлення навушників.

Портативний жорсткий диск

Зберігання великих обсягів даних — важливе значення, якщо ІТ-сфера є основним джерелом доходу вашого друга. Портативний жорсткий диск забезпечує одну з найкращих стратегій резервного копіювання, а також може використовуватися як додаткове сховище. Такі пристрої зазвичай легкі та маленькі, що робить їх зручними у використанні.

портативний жорсткий диск

До речі: Як увімкнути додатковий жорсткий диск: 2 способи конекту

Онлайн-курс

Коли не знаєте, що подарувати айтівцю, згадайте, що розробники можуть і люблять вивчати онлайн нові навички та мови. Подумайте про те, щоб подарувати вашому другу одну з цих передплат:

  1. Основи програмування: курси, які допомагають новачкам опанувати базові концепції та навички написання програмного коду.
  2. Web-розробка: завдяки таким курсам навчаються створювати та розробляти вебдодатки, включаючи HTML, CSS, JavaScript, PHP та інші мови.
  3. Бази даних: курси, що дозволяють опанувати навички роботи з базами даних, такими як MySQL, MongoDB, PostgreSQL і т.д.
  4. Машинне навчання та штучний інтелект: розробка та реалізація алгоритмів машинного навчання, нейронних мереж, глибокого навчання та інших аспектів штучного інтелекту.

розширення знань за допомогою онлайн-курсу

Комп'ютерне крісло

У більшості комп'ютерних крісел вбудована функція регулювання висоти, кута нахилу, підголівника та підлокітників, щоб відповідати персональним потребам. Такі професійні меблі можуть служити айтівцю багато років, забезпечуючи довготривалий комфорт. Крім того, комп'ютерні крісла мають стильний дизайн, що додасть трохи естетики місцю роботи програміста.

комп'ютерне крісло з підголівником

Коли справа доходить до подарунків для айтівців, технічно ви обмежені лише в ідеях. Краще дарувати продумані та функціональні подарунки, хоча через брак часу підбір може виявитися складним завданням. ТОП 10 ідей, що подарувати програмісту, представлені у таблиці:

Назва подарунка
Короткий опис Середня вартість
Миша Комп'ютерний пристрій, який використовується для виконання різних функцій Від 500 до 3000 грн
Смартгодинник Розумний наручний годинник, який може виконувати безліч функцій Від 1000 до 7000 грн
Зволожувач Електронний пристрій, що зволожує повітря в приміщенні Від 500 до 3000 грн
Бездротове зарядне Зарядний пристрій, що не вимагає підключення по дротовим каналам Від 200 до 1000 грн
Рюкзак для ноутбука Спеціальний рюкзак, призначений для перенесення ноутбука Від 500 до 3000 грн
Масажна накидка на крісло Пристрій для масажу, який можна розмістити на кріслі, дивані або на іншій поверхні сидіння Від 2000 до 10000 грн
Бездротові навушники з мікрофоном

Навушники, які можуть підключатися до пристроїв без використання дротів.

Мають вбудований мікрофон, що дозволяє використовувати для дзвінків, запису голосових нотаток

Від 1500 до 8000 грн
Портативний жорсткий диск Переносний пристрій зберігання даних, який підключають до комп'ютера через порт USB Від 1000 до 5000 грн
Онлайн-курс Навчальний курс для покращення навичок та вивчення нових мов програмування Від 2000 до 15000 грн
Комп'ютерне крісло Предмет меблів, що забезпечує комфорт айтівцю під час перебування за ПК Від 4000 до 30000 грн

Сподіваємося, ідеї про те, що можна подарувати програмісту, виявилися корисними. Сподіваємося, з перерахованих товарів зможете знайти відповідний девайс, який протягом багатьох років радуватиме вашого друга, хлопця чи іншого члена сім'ї.

В тему: Як вибрати геймерське крісло: 5 показників якостей та «примочок»

Коментарі
Залиште коментар
Категорії