Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

«Сірі» телевізори LG припиняють транслювати SMART TV

Дата публікації: 30.10.2020 08:34
Дата оновлення: 16.12.2022 13:41

LG актуалізує вбудовану прошивку для своєї техніки, випущеної у двадцятому році. Не омине ця доля і телевізори. Виробник пішов на радикальні заходи, щоб удосконалити керування домашньою панеллю, раціоналізувати функціонал мовної ідентифікації та зумовити обмін інформацією з іншими гаджетами. Підключати програми LG Mobile ThinQ і LivePlus стане набагато зручніше, простіше і буквально за мить.

LG обновляет Smart TV

Ці новації також торкнуться не сертифікованих телевізорів зі Smart TV. Послуга стане недосяжною або вагомо урізаною з 16 листопада 2020 року. Тим, хто тільки планує купувати розумне ТБ, варто враховувати цей момент і придивлятися до товару у перевірених офіційних онлайн та офлайн магазинах. Якщо ж не пощастило купити «сірий» девайс, зневірятися не варто. Проблема вирішується.

5 причин, чому варто утриматися від покупки не сертифікованої техніки

Не все те золото, що блищить. Так і у випадку із «сірим» товаром, який омине процес митних процедур та стягнення платежів до скарбниці держави. Він не маркується та не сертифікується, і, як наслідок, не відповідає технічним вимогам, встановленим в Україні.

Якість продукції ніким не перевіряється, тому часто такий товар недоукомплектований, не має інструкції українською та російською мовами. На панелі керування немає перекладу іноземних слів та значень. Набір програмного забезпечення може бути фрагментарним або адаптованим для іншої країни. Такий товар не підпадає під гарантію виробника. Його не беруться ремонтувати у офіційних сервісних центрах.

Відтак, не сертифікована продукція в рази дешевша за офіційну. Але варто економити, йдучи у ва-банк із собою, як у перспективі вимальовуються п'ять проблем, від яких ніхто не застрахований?!

  1. Техніка може барахлити з перших днів роботи.
  2. Не поширюється гарантія від виробника та обслуговування в сервісних центрах.
  3. Після оновлень програмного забезпечення з'являються суттєві збої в роботі.
  4. Важко знайти оригінальні запчастини в момент ремонту.
  5. Ніхто не відшкодує витрати за пристрій, якщо його вилучили з товарообігу.

Сертифікована продукція таких проблем не має, оскільки на неї поширюється гарантія від виробника і за необхідності пристрій можна віддати в ремонт. Так що доцільно під час покупки техніки (телевізора, комп'ютера, холодильника і будь-якої іншої) вивчати техдокументацію, перевіряти ще раз гарантійний талон та брати продукцію виробника, що постійно на слуху.

До слова: Як налаштувати Смарт-ТВ самостійно: 2 способи

Як дізнатися, що телевізор сертифікований?

В Україні техніка сертифікується за стандартом УкрСЕПРО та маркується трилисником — Національним Знаком паритету нормативів та укр. стандартів. Він на тильній панелі пристрою (читай, телевізора). Трилисник означає, що девайс оцінений і перевірений. Ці вимоги також поширюються на LG, випущені у двадцятому році.

Для свого спокою дивіться на тильній стороні ТБ № моделі та шукайте суфікс «UA» відразу після цифр. Їх розділяє крапка. Вони підкажуть, чи пристрій отримав сертифікат для продажу на українському ринку.

Під блокування Смарт ТБ потрапляють «сірі» моделі двадцятого року випуску низки серій:

ТБ
Серія
OLED CX, GX, WX, ZX
NanoCell NANO806, NANO866, NANO916, NANO956, NANO996, NANO906
UHD UN8500, UN8100, UN7400, UN7390, UN7100

Якщо ваш телевізор створив привід для хвилювань:

  • не сертифікований,
  • не призначений для продажу в нашій країні,
  • заблокований.

Звертайтеся до сервісного центру LG або телефонуйте на гарячу лінію магазину, де купували товар.

Пізнавальна стаття: Які бувають телевізори: 3 види матриць, які на слуху

Коментарі
Залиште коментар