Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

10 гаджетів, які змінили світ

Дата публікації: 15.05.2015 16:00
Дата оновлення: 15.05.2015 16:00

Вони були самими бажаними гаджетами свого часу, вони створювали сенсації, викликали бурю різних емоцій, і вражень, їх хотіли всі, від малого, до великого, завдяки їм сучасний світ може користуватися смартфонами, ноутбуками, планшетами та телевізорами в повсякденному житті. Вони - пристрої, які вплинули на історію і створили майбутнє. 

 Що ж це за пристрої і з чим їх, так би мовити, їдять, читайте далі. 

1. Першим, який підірвав свого часу гаджетом, став радіоприймач . Потрапивши в широке користування споживачі масово скуповували радтопріемнікі для будинку, роботи, державних установ, заміських будиночків та ін. Багато збиралися сім'ями і в колах друзів, слухаючи трансляції та новинні передачі. Важливість пристрою складно недооцінити, в першу чергу з тієї причини, що його поява дало поштовх до подальших винаходів.

 clip_image0064_thumb2
2. Не менш значущим, і таким же популярним девайсом був телевізор, - невелика коробка з дерев'яною обшивкою і ламповим екраном, вагою 45 кг, вона була особливо бажаною покупкою для всіх споживачів 20го століття. Масові продажі для широкого споживання почалися в післявоєнний період, коли найдоступніша модель телевізора коштувала всього лише $ 350 (близько $ 3600. на сьогоднішні гроші).

 rcacolor
3. Другим бумом, що викликав гучні вигуки захоплення, став настільний телефон, який до середини 50-х років став також популярний, як Елвіс. Кожен поважаючий себе громадянин вважав своїм обов'язком обзавестися телефонним апаратом, а популярної моделлю того часу був Western Electric 500 з круглим диском для набору номера, за його образом і подобою створювалися інші моделі, якими, до речі, також користувалися наші предки.

 57494085
4. Випадкове винахід, який став сенсацією і користується величезною популярністю в наш час - мікрохвильова піч . Такий, якою ми її знаємо зараз вона стала далеко не відразу, спочатку СВЧ піч на продаж важила близько ста кілограмів і коштувала кілька тисяч доларів. Саме тому вона була доступна тільки певному колу людей ставши найбільш заповітною мрією всіх домогосподарок.

 q7ckoyfgsr59lhr19zi7m1opd21c6z
5. Фотокамера , так звана «мильниця», від компанії Kodak, стала практично другим божеством або новим винаходом від «лукавого». До виходу фотоапарата «в люди» фотомистецтво було розкішшю багатих та обраних, отримавши масову популярність пристрій стало одним з найбільш продаваних товарів того часу. Буквально за кілька років кількість продажів перевалило за мільйон, тим самим привчивши споживачів брати фотоапарат з собою на відпочинок і свята.

 6
6. Перша відеокамера, що надійшла в продаж для споживача, була дуже громіздкою і дорогою, дозволити собі її могли не всі. До середини 50х виробництво освоїло відразу кілька компаній, що дозволило зробити продукцію компактніше і дешевше. Саме в цей час стався бум аматорського відео, що триває і по сьогоднішній день.

 _627207_orig
7. Касетний плеєр Walkman, аналогом якого є сучасний MP3 плеєр, як і сьогоднішній був розрахований на молодь і закликав підтримувати дух свободи. На думку фахівців цей гаджет став найпопулярнішим девайсом всіх часів, число його продажів становило понад 350 мільйонів копій по всьому світу.

 tt10_01


8. Безумовно, одним з найважливіших винаходів людства по праву можна назвати персональний комп'ютер, який змусив світ затримати дихання на довгі роки. Він був оснащений процесором Intel 8088, що працював на тактовій частоті 4,77 МГц, 64 КБ оперативної пам'яті і дисководом для п'ятидюймових дискет, жорсткого диска не було. Ось і уявіть собі, як можна було працювати на такому пристрої.

 ibm-pc-xt-502_01

9. Не варто забувати про розваги, адже завдяки цьому гаджету мільйони геймерів по всьому світу дізналися, що вони геймери :). Перша доступна широкій аудиторії  ігрова приставка, Atari 2600 вийшла в продаж в 1977 році і принесла ігровий світ в будинку. До цього існували лише ігрові автомати, які стали цілим культом, створювалися спеціальні кафе, бари, ігрові кімнати, де можна було збиратися «на пограти».

 atari2600a
10. Останнім в списку, але не останнім за важливістю, розмістився мобільний телефон, заслуга в створенні якого належить компанії Motorola, що зробила на світло телефон-розкладачку для персонального користування. До цього схожим девайсом були телефони для автомобілів, вагою і формою більше нагадують цеглини. Апарат важив 88 грам, а батарея витримувала близько 90 хвилин в режимі розмови.

 1391074720_0072.620x456.

 

Сучасні гаджети становлять величезний список всіляких крутих штук і пристосувань. Від важливих корисних речей до цікавих розважають девайсів.

Коментарі
Залиште коментар
С
16.02.2017 01:11

Немного удивил пост. Зашла на сайт за покупками, а тут такая ностальгическая страничка. Многие вещи уже и незнакомы детям и подросткам, некоторые полностью изменили свой внешний вид и функционал. Мир такой быстрый. Иногда хочется, чтобы прогресс ненамного замедлился. Но не надолго, техника - это хорошо, так много всего удобного и полезного появляется.

Категорії