Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Samsung Galaxy Tab S8 — огляд характеристик планшета в 10 розділах

Дата публікації: 14.09.2023 10:35
Дата оновлення: 14.09.2023 12:02

Samsung встановлює стандарти на ринку планшетних ПК. Брендові девайси — зразок якості та продуктивності. Особливо — моделі з гнучкими можливостями підключення та широким арсеналом мультимедійних функцій, як Samsung Galaxy Tab S8.

Samsung Galaxy Tab S8

Він красунчик та універсальний — підходить для тих, хто любить малювати, розфарбовувати, грати, дивитися мультимедійний контент та серфити в інтернеті. Перед вами огляд основних фішок планшета без прикрас. 

Позиціювання: чого очікувати від планшета?

Галаксі Таб С8 наймолодший у лінійці, але не обмежений у продуктивності. Водночас доступніший за своїх «братів» С8 Плюс і С8 Ультра. Виробник називає планшет майстром багатозадачності. Зручний і неодмінно стабільний багатовіконний режим — тому підтвердження. Можна поєднувати складні професійні завдання із розвагами. Оперативної памʼяті вистачає на все. Робота та відпочинок переплітаються воєдино.

Важливо знати: Що робити, якщо не включається планшет — 2 можливі проблеми та 3 способи їх вирішення

Технічні характеристики планшета Samsung Tab S8

Апаратне забезпечення Galaxy Tab S8 збалансоване. Усі компоненти поєднуються без натяку на найменший «конфлікт». Оптимізоване енергоспоживання дозволяє говорити про планшет, як про оптимальне рішення для використання якомога далі від джерел живлення. Набір портів — слушний для експлуатації в режимі ноутбука (з клавіатурою та мишкою), перегляду мультимедіа та прослуховування аудіо через навушники, без дискомфорту для оточення

Основні параметри пристрою — у таблиці:

Різновид матриці
LTPS
Діагональ 11”
Покриття антивідблиск Ні
Ядра процесора 8
Модель процесора Snapdragon 8 Gen 1
Тип задньої камери Подвійна
Місткість батареї 8 Аг
Електронне перо S Pen
Бездротова передача даних Bluetooth
Wi-Fi
Призначення планшета
Навчання
Робота
Творчість
Розваги

Візуальні характеристики

У огляді Samsung Tab S8 не залишають поза увагою дизайн. Тим паче він у планшета гідний. Корпус — акуратна алюмінієва «плитка» з плоскими бічними гранями. Задня панель гладка, приємна на дотик, без відчутного рельєфу та з лаконічним оформленням. Логотип виробника мініатюрний, не привертає увагу.

Дизайн планшета Samsung Galaxy Tab S8

Впадати в око вузький «майданчик» для підзарядки фірмового стилуса. Ліва грань (при горизонтальній орієнтації вона опиняється внизу) обладнана фіксаторами для клави. Можна миттєво перетворити планшет на ноут-трансформер. Права — з кнопками для керування живленням та звуком. Слот для SIM-карти ледь помітний. Його видає хіба що невеликий отвір під скріпку для зручного виймання.

Лінійка кольорів неширока, але різноманітна: знайдеться варіант для любителів немазких темніших гаджетів і для шанувальників елегантних світлих кольорів. Виграшний вигляд у рожевої версії. Завдяки золотому відливу вона унісекс, як і дві інші — графітова та срібляста.

Інструкція: Оновити Андроїд на планшеті — 3 способи

Екран: ігровий і не лише

За всіма критеріями 11-дюймовий дисплей — саме для ігор і роботи з графікою. Діагональ велика, але в міру — можна утримувати планшет однією рукою. Навіть під кутом картинка не спотворюється, а кольори залишаються реалістичними, оскільки матриця з широким оглядом і таким же охопленням кольорів. Дозвіл крутіший, ніж Full HD — 2560x1600 пікселів.

Щільність пікселів чудова, ні про яку «зернистість» навіть мова не йде. Частота оновлення для динамічного контенту досягає 120 Гц. Головний козир — адаптивність, тобто розумна система визначення оптимальної герцівки. Планшет сам знає, коли потрібна максимально плавна прокрутка, а коли достатньо базового показника 60 Гц. Оскільки функція споживає багато енергії, в екстрених випадках її можна вимкнути в налаштуваннях для підвищення автономності.

Захист матриці забезпечує скло Gorilla Glass. Воно глянсове, але це не перешкоджає роботі просто неба — на сонці.

Огляд до теми: Samsung Galaxy Tab A7: огляд 8 характеристик

Обсяг памʼяті

Samsung Galaxy Tab S8 з огляду доступний у двох конфігураціях: з меншим та більшим обсягом накопичувача. При цьому кількість оперативки ідентична — 8 Гб. Це вже компʼютерний обʼєм, який рекомендують для роботи, а іноді — і ігор.

  • Модель на 128 Гб краща, якщо працювати доводиться переважно з онлайн-ресурсами та програмами.
  • На 256 Гб — чудовий варіант, щоб завантажувати корисні програми та завести бібліотеку мультимедіа: ескізів, музики, фотознімків та відео.

Планшет Samsung Галаксі С8

Розширити можливості зберігання дозволяє карта памʼяті. Для неї передбачено слот стандарту microSD. Максимальний обсяг, що підтримується, — 1 Терабайт.

Характеристики акумулятора

Енергомісткість складає 8000 мАг. Це майже вдвічі більше, ніж у середнього смартфона. Значна кількість енергії потрібна для функціонування великого дисплея та продуктивного «заліза». При цьому процесор та графічна складова максимально оптимізовані та енергоефективні. Повного заряду вистачає на цілий день змішаного режиму експлуатації: з дзвінками, використанням браузера, запуском творчих додатків, спілкуванням у соціальних мережах та іншими завданнями. Ігри розряджають девайс швидше — за 5-6 годин, якщо не переривати процес.

Якщо економити й не запускати ресурсомісткі задачі, можна досягти кількох днів роботи без підзарядки.

Галаксі заряджається через Type-C — швидко, оскільки підтримує відповідну технологію.

Показники продуктивності

Планшети з процесорами Куалком потужні та витривалі, навантажуй — не хочу. Samsung Galaxy Tab S8 із огляду — не виняток. Його «серце» — восьмиядерний Снепдрегон 8, тактова частота якого 3 ГГц у режимі турбо. Цього достатньо для відмінної швидкості виконання обчислювальних операцій.

Продуктивний планшет Samsung

У списку переваги чіпа:

  • топова пропускна здатність;
  • приріст частоти графічного прискорювача;
  • удосконалена ISA (архітектура набору команд).

Ми писали про це: ТОП 10 способів, як прискорити роботу планшета

Особливості камери

Ультраширококутна передня камера врізана у рамку над екраном. Вона на 12 мегапікселів, тому знімає краще, ніж можна припустити. Відмінно фокусується, дозволяє робити не тільки якісні аматорські селфі, але й відео для соціальних мереж та навчальних платформ.

Тильна система камер включає 2 сенсори: основний на 13 Мегапікселів і ширококутний на 6. Цей тандем здатний багато на що. У списку корисних технічних фішок: знімання панорам, розпізнавання обʼєктів у кадрі, цифрова стабілізація та автофокус безперервного типу.

Інтерфейс

Android у виконанні Samsung — справжнє задоволення. Ідеально комфортний і зрозумілий інтерфейс користувача, до якого можна швидко звикнути навіть при переході з іншої операційної системи. Версія стартує від Android 12, підтримуються оновлення. Планшет легко адаптується до будь-якої діяльності, миттєво реагує на команди, не лагає навіть коли завантажений.

Ергономіка

Вага Самсунга — всього 507 грамів, і це великий плюс для активних користувачів. Девайс зручно носити із собою. На відміну від громіздких і важких рішень, не обтяжує сумку або рюкзак. Сумісність з аксесуарами поширюється не тільки на клавіатури та мишки, також є вибір чохлів з естетичними та захисними функціями. Стилус складно втратити, він добре магнітиться, міцно тримається, тому завжди перед очима.

Планшети із серії Galaxy Tab S8

6 плюсів та 2 мінуси Галаксі Таб С8

Екран чіткий та деталізований, можна без зміни масштабу розглядати навіть дрібні обʼєкти. Співвідношення сторін — як у широкоформатних моніторів, тому під час відтворення контенту залучено весь корисний простір.

Також у списку переваг:

  1. Продумане розташування чотирьох динаміків. Прорізи для виходу звуку розташовані зверху та знизу, відповідно, при відтворенні аудіо створюється ефект обʼєму.
  2. Універсальний розʼєм живлення. Симетричний Type-C сумісний практично з усіма пристроями, які можна використовувати в тандемі з планшетом. І навіть якщо він не підійде, завжди можна скористатися перехідником.
  3. Довговічність. Девайс налаштований на довгострокову експлуатацію. Він не боїться ударів та падінь, оскільки запакований у посилений армований корпус.
  4. Захист персональної інформації. Вкрасти дані неможливо: на варті конфіденційності — сканер відбитка пальця. Він вбудований в кнопку блокування, пристосовуватись до використання не доведеться.
  5. Розширений функціонал. Електронне перо суттєво збільшує список доступних функцій та надає простір для різних напрямків творчості.
  6. Іміджевий дизайн. Планшет чудово вписується в будь-який стиль та підкреслює естетичність аутфітів. Плюс 100 до впевненості на ділових зустрічах та переговорах.

Мінусів набагато менше, і вони не такі значні. Перший недолік — мазкий екран. Потрібно часто протирати, щоб не залишалися сліди від пальців. Другий — ціна зависока. Хоча S8 і найдоступніший у серії, його купівля все ж таки обходиться в кругленьку суму. Щоправда, після тест-драйву стає зрозуміло, що кожну витрачену гривню виправдано.

Tab S8 — робочий інструмент, який у потрібний момент стає переносним розважальним центром. З ним і у вогонь, і у воду, а точніше — і до університету, і на роботу, і на прогулянку, і в тривалу подорож. Вік користувачів — без обмежень. Що робити з планшетом — за належних інструкцій зрозуміє навіть дитина і літня людина. А вже розвинений користувач мобільної техніки —  і поготів.

Порівнюємо бренди: Який планшет краще — Lenovo і Samsung: порівняння 9 характеристик

Коментарі
Залиште коментар
Категорії