Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Розвиваючі планшети для дітей: 5 дивних фактів

Дата публікації: 22.12.2020 10:51
Дата оновлення: 22.12.2020 10:51

Технології міцно освоїлися в повсякденності. Діти в будь-якому віці з задоволенням заглядають в екран гаджетів своїми цікавими оченятами.

 Досуг ребенка за планшетом

А ось дозволити спадкоємцям безглуздо дивитися мультфільми або ж розвивати логічне мислення, уважність та – вирішувати батькам.

Дитячі планшети

  • Розвиваючий планшет для малюка – зовсім не обов'язково дорослий апарат в руках півторарічного малюка. Для самих маленьких існують власні гаджети, які будуть задовольняти саме їх потреби. Дитяче іграшкове пристрій покликаний познайомити дитину з такою новою інформацією, як:
  • звуки, що видаються звірятами;
  • назви різних тварин;
  • кольору;
  • частини обличчя, тіла;
  • звучання музичних інструментів і багато іншого.

Крім цих функцій, на дитячому планшеті можна слухати пісеньки з улюблених мультфільмів, звуки природи, якщо малюка потрібно відвернути і розвеселити музичної паузою.

Игрушечные планшеты

Діткам також сподобаються планшети для ігор, на яких зображені букви або цифри. При натисканні пальцем на букву, пристрій промовляє її, допомагаючи малюку запам'ятати. І ось крихітка, граючи, вже вчить свій перший алфавіт.

Ще один цікавий варіант іграшкової заміни дорослому апарату – так званий, планшет «малюй-стирай». Ідеї цієї іграшки багато років, вона не втрачає актуальності для розвитку маленьких дослідників. В основі планшета знаходиться дошка з магнітною пилом, а в комплекті йде стилус з металевим наконечником. Коли малюк проводить стилусом по екрану, магнітна пил, слідуючи за металом, утворює малюнок. А провівши по планшету спеціальною ручкою, малюк легко зітре все намальоване і може почати заново.

Цікава стаття: Який планшет купити дитині: 5 параметрів вибору

Більш складні дитячі планшети

Для старших діток існують «просунуті» пристрою. Тут вже можна використовувати апарати з LCD-екраном і більш «прокачати» функціями. Наприклад, модель Xiaomi Wicue Writing tablet.

 Планшет для рисования Xiaomi Wicue Writing tablet

Цей планшет створений спеціально для малювання. Він нагадує іграшковий апарат «малюй-стирай», тільки в сучасному втіленні. Пристрій планшета зовсім нескладна. Його міцний пластиковий корпус не боїться ударів, падінь і впливу вологи. Це якраз те, що потрібно маленьким користувачам. Найтонший корпус, товщиною всього 0,5 см, без праці поміститься в невеликій дитячий рюкзачок або сумку. Екран розміром 8,5 дюйма дозволяє створювати малюкові свої перші шедеври.

В корпусі передбачені два отвори, в які можна протягнути шнурок і носити гаджет на шиї або прив'язати до рюкзака. Апарат невеликий і легкий, розміри складають 6x23,5 см. В комплекті є ручка-стилус, яка стане помічником в малюванні. Лінії виходять яскравими і тонкими. Маленькому художнику точно сподобається.

П'ять характеристик Xiaomi Wicue Writing tablet в таблиці:

Стилус в комплекті
Є
Розмір екрана 8,5"
Розмір корпусу 16x23,5 см
Водонепроникність Так
Ударостойкость Так

Такий гаджет не принесе шкоди дитині, а тільки допоможе розвинути посидючість і уважність.

На замітку: Як вибрати планшет: корисні рекомендації

Будильник планшет і корисні для дітей додатки

Дорослий планшет - далеко не завжди шкідливий для дитини. Для того щоб дозвілля малюка приносив йому користь, розроблені розвиваючі програми для дітей, які можна скачати на планшет. Ці ігри сприяють розвитку у дитини певних навичок і отримання нових знань.

 Детские приложения для планшета

Нижче наведені варіанти корисних «пріложух» для дитячого дозвілля.

1. «Рисовалка» від Bini Bambini Academy
Гра користується популярністю у дітей. Маленькі користувачі в захваті від того, що намальовані на екрані зображення оживають, видають звуки, рухаються. У додатку можна малювати пальчиками, розфарбовувати картинки і зберігати отримані «шедеври».
2. «Вчимо фігури і кольору» від Elka games
Додаток допомагає дитині запам'ятати фігури і кольору. Для навчання є картки, сортери, завдання для розвитку логіки і багато іншого. Занімашка підійде для віку 2-4 роки.
3. «Фіксікі» від DEVGAME KIDS
Гра підходить для старшого дошкільного віку. У додатку улюблені герої з мультика навчать тому, як влаштована і працює техніка в будинку, правилам безпеки та багатьом іншим корисним речам.
4. «Азбука для дітей» від Bini Bambini
Гарне додаток для дітей від трьох років. Ознайомлює з російським і англійським алфавітом. Допомагає зрозуміти, як утворюються склади. Сприяє освоєння азів читання.
5. «Безпека в шляху» від BabyBus Kids Games
Познайомить дитини від 6 років з правилами поведінки на проїжджій частині. Підкаже, як вести себе в різних ситуаціях, змоделювавши їх. Така гра буде дуже до речі під час літніх канікул, коли у хлопців з'являється більше вільного часу.

Ці та багато інших додатків для розвитку дитини можна скачати безкоштовно і використовувати в будь-який час.

На замітку: Samsung Tab A: кращий доступний планшет

Педіатри про шкоду і користь планшетів для дітей

Однозначної відповіді на питання шкідливий або корисний планшет для дитини, немає. Педіатри виділяють чотири плюса гаджетів:

  • можливість отримувати нову інформацію;
  • вчитися читати і рахувати, граючи;
  • розвивати здатність логічно мислити;
  • аналізувати ситуації і вчитися знаходити вихід з них.

Плюси очевидні. Однак педіатри в усьому світі озвучують також і можливу шкоду, який може принести підростаючому поколінню регулярне використання девайсів. З мінусів.

  • Відповідно до досліджень, діти, які проводять багато часу перед екраном, гірше засвоюють і аналізують інформацію з зовнішнього світу.
  • Менш активно розвивається дрібна моторика пальців.
  • Якщо планшет дають дитині, щоб його заспокоїти, то в майбутньому малюк не зможе навчитися справлятися зі своїми емоціями, а буде лише хотіти відволіктися від них.
  • Знижуються навички комунікації з людьми в зовнішньому світі.
  • Дитині стає цікавіше грати з електронною грою, ніж з однолітками і своїми іграшками.

Первые развивающие планшеты для малыша

Світова спільнота педіатрів наполягає, щоб час за гаджетами у дитини проходило під наглядом батьків. А також мало чітко обумовлені часові рамки і чередовалось з іншими заняттями і захопленнями. Батьки в силах мінімізувати шкоду планшета для дитини, якщо будуть давати девайс в якості розвиваючого заняття, а не заміни зовнішнього світу і реального спілкування.

Пізнавальна стаття: Огляд планшета Sony Xperia Tablet Z4: створений для розваг

Поширені міфи про шкоду планшетів для дітей

Суспільство любить нав'язувати батькам міфи про шкоду для дітей тих чи інших занять. Нижче розглянемо міфи про шкоду планшетів, що зустрічаються частіше інших.

1. Час, проведений перед дисплеєм планшета, не повинно перевищувати 2 годин на добу
Це правило було застосовано до дітей 90-х, коли з можливих екранів перед дитиною був тільки телевізор. В еру електроніки захистити дитя від екранів вийде не у багатьох. Асоціація педіатрів пообіцяла, що розгляне це питання і до кінця року оголосить про новий допустимому часу перед екраном гаджетів. Батьки впевнені, що цей час буде збільшено.
2. Спілкуючись в Інтернеті, дитина втратить навички спілкування в реальному житті
Ця теорія сильно перебільшена, адже якщо хлопці активно спілкуються в саду, школі, на секціях, то ніякі порушення в комунікації їм не загрожують.
3. Малюк зіпсує очі
Самий частий міф, який давно спростований. Максимальний шкоди при тривалому часу, проведеному перед екраном, – це синдром «сухого ока». Коли слизова очей пересушується і з'являється дискомфорт: свербіж, сльозоточивість, втома. Однак для цього дитина повинна провести перед гаджетом весь день тижнями поспіль.
4. «Сидіння в планшеті» викликає залежність
Цей міф теж занадто роздутий. Дитина довго проводить час з гаджетами швидше від нудьги, і якщо захопити його цікавим заняттям, він швидко переключиться.

Для того щоб час, проведений з планшетом, приносило дитині користь, батькам слід встановити рамки і правила використання гаджетів. Розвиваючі програми та ігри з перервами на інші види діяльності або активні заняття підуть чаду тільки на користь. Як і в будь-яких питаннях гармонійного розвитку дітей, важливий розумний підхід.

В тему: 6 дієвих способів, як підключити планшет до інтернету

Коментарі
Залиште коментар
Категорії