Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Презентація Play Station 5, Або 9 фішок на подив від Sony

Дата публікації: 30.10.2020 08:13
Дата оновлення: 29.11.2023 15:07

Нова консоль від Sony зачаровує! Вона таїть у собі купу нововведень: від адаптивних тригерів на контролері до 4К-відео.

PlayStation 5

Зібрали в цю статтю всі дані про ігрову приставку Playstation 5: про дату виходу, характеристіки, новини, ігри і т.д. Сідайте зручніше і дізнавайтеся, чим оснащений світ нової консолі від Соні!

Зовнішній вигляд консолі

Футуристична зовнішність приставки впадає у вічі. Чорний корпус з білими «крильцями» та пастельно-блакитне підсвічування обідків так і привертають увагу. А незвичайна форма крил, що утворює букву «V» (що римськими цифрами означає «п`ять»), вражає своєю оригінальністю. Так! Власники цієї приставки виділятимуться серед консольної братії. Тут уже нічого не вдієш.

 внешний вид PlayStation 5

Деякі користувачі вважають, що дизайнери Соні перемудрили з конструктивом ПС5. Компанію тролили безліччю жартів про нове дітище. Його вже встигли порівняти з роутером, колонками домашнього кінотеатру та навіть кондиціонером! Втім, якщо Xbox X встигли обізвати «холодильником» і підставкою для столу, то в цьому вже не побачити чогось «за рамки», що виходить.

Незвичайна форма приставки дозволяє розташувати вертикально та горизонтально. А щоб підгадати, куди краще ставити, ловіть її зовнішні параметри:

  • габарити моделі з дисководом: 39 х 10,4 х 26 см;
  • розміри PS5 без Blu-Ray: 39 х 9,2 х 26 см;
  • вага: 4,5 кг стандартна, 3,9 кг – без приводу.

В тему: Який телевізор вибрати для ps4 та 4 кращих моделі ТБ

Характеристіки консолі

Цю приставку вже встигли назвати найпотужнішою в історії! І не заради червоного слівця, а в ім`я справедливості. Основна Плейстейшен та PS 5 Digital Edition відрізняються лише наявністю дисководу та габаритами, решта параметрів у них ідентичні. Щоб простіше зрозуміти масштаби Sony PlayStation 5, ходові характеристіки зібрані в одну таблицю:

Параметр
Значення
Процесор AMD Ryzen Zen 2, 8 ядер, 16 потоків із частотою до 3,5 ГГц
Відеокарта AMD Radeon RDNA-2 з підтримкою трасування променів та частотою до 2,23 ГГц
Оперативка 16 Гб
Об`єм жорсткого диска 825 Гб
Оптичний привід Так, аж до Ultra HD Blu-ray
Якість відео Підтримка 8К та 4К зі швидкістю до 120 ГГц
Інтерфейси USB-A, USB-C, Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth 5.1

Комплектація

У цій консолі є лише 2 версії: цифрова та стандартна. За характеристиками однакові. Навіть за розміром повністю ідентичні. Особливості кожної комплектації – нижче.

Базова комплектація: повний digital

Соні надасть дві модуляції – з дисководом і без нього. І оскільки діджитал-модель буде дешевшим на $100, ігрове співтовариство вважає базовою саме її.

Відрізняється від звичайної "плойки" лише відсутністю дисководу. В усьому іншому буде такою, як і «сестра»: ті самі параметри і комплект поставки.

Розширена комплектація: любителям фізичних дисків

Розширена версія нового покоління відрізняється від бази лише наявністю дисководу. Якщо ви не є фанатом колекціонування «болванок» з іграми, можете вибирати будь-яку версію. Особливої різниці не відчується.

 комплектация PlayStation 5

Єдина суттєва перевага «дискової» моделі в тому, що можна компанією скинутися на диск з грою у рітейлера, і потім встановити її з одного диска хоч на 10 консолей. Цифрова версія наглухо прив`язана до заліза — поділитися грою з другом не вийде.

Комплектація обох версій ідентична:

  1. Сама консоль.
  2. Бездротовий маніпулятор.
  3. SSD на 825 Гб.
  4. Шнур підключення до мережі.
  5. USB кабель.
  6. Інструкції.
  7. ASTO`s PLAYROOM (передвстановлена гра).

Інсайдери кажуть, що цей комплект постачання ПС 5 розрахований для Гонконгу. Але з огляду на те, як компанії продають однакові «коробки» по всьому світу, ймовірно, українська версія буде такою самою.

Буде конект: Інструкція у 3 розділах, як під`єднати PS4 до монітора – всі способи

Основні ігри ексклюзиви на PS 5

эксклюзивы PlayStation 5

Будь-яка презентація консолі знаменується появою ексклюзивів. У випадку з Плейстейшен 5, ми виділили найяскравіших 5 ігор.

Astro`s PlayRoom

Саме з цієї гри розпочнеться знайомство з консоллю нового покоління. Просте аркада, яка, по суті, буде демонстрацією можливостей приставки. Геймплей розділений на 4 світу, кожен із яких натхненний якимсь компонентом консолі.

игра Astro’s PlayRoom

Як такого сюжету у PlayRoom немає. Гра має на меті показати ексклюзивні фішки консолі за типом зворотного тактильного зв`язку або адаптивних тригерів контролера. Ну а в локаціях з водоймищами особливо добре видно пророблене трасування променів — вода виглядає «як жива».

На замітку: Розвиток консолей Microsoft Xbox: 4 етапи становлення ігрової приставки

Gran Turismo 7 з підтримкою VR

Продовження однієї з найулюбленіших перегонів «плойщиків». Гран Турисмо – користувальницький автосимулятор, де гравець керує спортивними авто та спостерігає за процесом із салону як водій.

игра Gran Turismo 7 с поддержкой VR

Фішка на Sony Playstation 5 – повне занурення. Це стало реальністю завдяки VR-складовій, яку вже пробували реалізувати в Gran Turismo Sport. Приблизна дата виходу — кінець 2020-го — початок 2021 року.

God of War: Ragnarok

Продовження культової історії 2018 року. Сюжет сіквела GoW розгортається після подій першої частини – а значить гравці побачать подальший шлях Кратоса на замерзлій півночі. Чи вдасться йому подолати всі негаразди, як минулого разу, залежатиме тільки від гравця. Станом на момент написання статті більше про саму гру невідомо.

God of War: Ragnarok

Але фанати вже знають, що God of War 2 з`явиться на Соні Плейстейшен 5 десь 2021 року. Саме ця дата світиться у короткому, але ємному трейлері.

Цікава стаття: ТОП-15 ігор на Nintendo Switch

Ratchet & Clank: Rift Apart

І знову сіквел! Продовження популярної пригодницької гри для антропоморфних звірят. Тут Ретчет та Кланк зіткнулись з новими незвіданими небезпеками по типу розривів між світами.

 Ratchet & Clank: Rift Apart

А це означає, що вони зможуть «на ізо» переміщатися між планетами. Також у гру додасться нова героїня, яка своєю силою та розумом ще дасть фору чоловічим персам.

Spider-Man: Miles Morales

Продовження однієї з найкрутіших супергеройських історій на PlayStation. Перші чутки про появу сиквела з`явилися ще на початку 2020-го. Судячи зі слів інсайдерів, відкритий світ стане ще більше і включить боро (райони Нью Йорка) Квінс і Бруклін.

игра Spider-Man: Miles Morales

Ну, а по трейлеру видно, що тепер геймерам буде доступне зимове місто, динамічна зміна погоди і навіть зміна часу доби. Усього цього не було в оригінальній частині.

Можливо, з`явиться нова механіка підземель «Diablo esque», де гравці матимуть справу із випадковими злочинами.

Відомо, що новинка увійде в «стартовий пакет» консолі. Вона буде доступна до покупки з моменту випуску пристрою. І якщо детально вивчити трейлер, видно, що в новій історії буде динамічна зміна погоди.

Також Sony проапгрейтит поточну версію (першу серію) гри про людину-павук - графіка стане ще живішою, підтримуватиме трасування променів, а керування покаже фішки нового контролера.

Інші ігри

Нова консоль не обмежиться тільки вищеописаними тайтлами. Шанувальникам Sony Playstation 5 слід чекати наступних ігор:

  • Sackboy: A Big Adventure - тривимірний платформер, де гравцям доведеться грати за в`язаного хлопчика;
  • Destruction AllStars - геймери будуть битися у мультиплеєрних змаганнях з руйнування авто;
  • Returnal - екшн від 3-ї особи, де героїня потрапила у тимчасову петлю на іншій планеті;
  • Horizon: Forbidden West - сіквел «Хорайзона», чия дія розгорнеться на західному узбережжі США;
  • Deathloop – гра про найманця, який потрапив у тимчасову петлю. Тепер його завдання – звільнитися;
  • GhostWire: Tokyo — місто стало жертвою паранормальної активності, через яку зникло 99% населення. Герою доведеться боротися з магічними ворогами, щоб звільнити рідне місто;
  • ГТА 5 Remastered – поліпшена версія найпопулярнішого тайтла десятиліття. Судячи зі слів інсайдерів, геймерам слід очікувати покращеної графіки аж до 8К, трасування променів, більш опрацьовану роботу штучного інтелекту (для ще більшої реалістичності поведінки неграбних персонажів), сервери, що базуються на рівні гравця та багато іншого.

І це лише найбільші імена! Скільки ігор буде від менших розробників — навіть складно собі уявити.

Топові варіанти: Кращі ігри для Xbox One 2020: 17 топових ігор

Основні відмінності від попередніх поколінь консолей

Перша відмінність Соні Плейстейшен 5 – розмір! Станом на 2020 рік, нова «плойка» – найбільша консоль в історії. Її габарити у лежачому положенні 39 х 10,4 х 26 см.

PlayStation 5 

Також компанія одразу продумала, як класичну, так і діджитал-версію приставки Плейстейшен 5. При цьому геймерам потрібно бути готовими до того, що компанія популяризуватиме другу. Причина проста: на роботі з дисками компанія практично не заробляє.

Також PS5 відрізняється потужними характеристиками та можливістю трасування променів – тобто, промінь світла буде переломлюватись залежно від того, на який «матеріал» спрямований. Якщо в грі знаходиться водоймище, освітлення буде переломлюватися так само, як це було б у реалі.
Чесна робота з 4К – на відміну від тієї ж PS4 Pro, це буде реальна Ultra HD роздільна здатність, а не хитре розтягування картинки.

Пам`ять стала крутіше. Тепер оперативники не 8, а 16 Гб. Пропускна спроможність збільшилася майже в 2,5 рази: зі 176.0 Гб/с до 448 Гб/с.

також в приставці з`явився SSD накопичувач на 825 Гб. Висока швидкість завантаження дозволить зменшити тривалість завантажувальних екранів до частки секунд, а кількість «пляшкових шийок» (вузьких та довгих місць, через які гравець повинен проходити, доки не завантажиться наступна велика локація) стане ще меншою.

 контроллер DualSense

Новий контролер DualSense – з покращеною тактильною віддачею. Тепер гравець зможе ще більше поринути в атмосферу, оскільки контролер передаватиме відчуття дотику до різних об`єктів. До того розробники зможуть програмувати будь-які властивості курків на власне бажання.

Тобто гравець зможе відчути максимальну симуляцію натягу тятиви чи перестрілки з різнокаліберної зброї. Контролер підтримує багатофункціональний USB-C замість старого micro-USB.

Ціна на Соні Плейстейшен 5 така сама, як у минулого покоління: $499 за основну версію. Діджитал-консоль коштуватиме $399. Враховуючи курс валют, моментом на реліз статті, їх продають за 15 999 та 12 999 грн відповідно.

Отже, оновлення буде почесним. Тому гравцям варто готуватися до виходу нової приставки PS 5 та доглянути місце на комоді біля телевізора.

Привіт, інтернет: У що пограти на карантині: 18 класних онлайн ігор для ПК

 
Коментарі
Залиште коментар
Категорії