Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як обрати сушарку для рушників: 10 параметрів

Дата публікації: 21.12.2020 11:49
Дата оновлення: 21.12.2020 11:49

Нічого на світі краще немає, ніж надіти білизну, коли зігріте. У вогкість і в холод полотенцесушитель - маст-хев прилад для цієї справи. Він не тільки прискорює сушку нижньої білизни і рушників, а й підтримує мікроклімат у ванній, відводячи вогкість. Розбираємося, як вибрати полотенцесушитель у ванну, і в чому різниця між електричними і водяними моделями.

Які бувають рушникосушки

«Сушки» поділяють за трьома критеріями.

  • Електричні

Їх не підключають до систем водопостачання або опалення. Досить безперебійного електроживлення і місця для розташування. Приклад – Teploceramic TCМТ-450-WHITE.

  • Водяні

Виступають частиною системи опалення або гарячого водопостачання. Поки вода циркулює в системі опалення або водопостачання, сушка віддає тепло. Тільки відключається – полотенцесушка миттєво остигає.

  • Комбіновані

Поєднують в собі обидва вищеописаних варіанту. Прилад потрібно приєднувати до системи опалення/водопостачання і тримати поблизу розетки. Працює цілий рік – взимку від опалення, а влітку від електромережі.

 выбор полотенцесушителей

Вибір дизайну безмежний. Класичні рейкові і звивисті моделі підійдуть для приміщень в стилі мінімалізм і хай-тек. А для ванни в стилі арт-деко можна замовити полотенцесушитель індивідуального дизайну.

Лікнеп: Як вибрати змішувач для ванни: 4 секрету вдалої покупки

Електричний

Усередині пристрою потужний (від 50 до 2500 Вт) нагрівальний елемент, який живиться від розетки . Найекономніші моделі споживають енергію менше, ніж лампочка. Наприклад, потужність Sun Way SWТ-150 всього лише 150 Вт. Він гріє приміщення за допомогою інфрачервоної хвилі. Через скромною потужності об'єм обігріву – всього лише 10 м², що робить його відмінним вибором для маленьких ванних.

Потужні моделі «жеруть» як конвектори. Але при цьому, вони легко прогрівають великі приміщення, як Sun Way SWGТ-800-9003. Ця полотенцесушка легко прогріє 40 м².

электрические полотенцесушители

Перед тим, як підібрати електричний полотенцесушитель, правильно буде знати можливості проводки в своєму будинку, щоб система витримувала навантаження, а не безупинно відключалася від перевантажень.

Електричні девайси тим і гарні, що не потрібно підлаштовуватися під комунікації і проводити електрику поруч зі стояком. Їх можна встановлювати не тільки у ванній, в передпокої або вбиральні теж придатний варіант. На Електросушарка простіше відрегулювати потрібну температури аж до десятих градуса. Він прогрівається блискавично: фактично менше, ніж за хвилину після увімкнення. Але за бліц блага доведеться платити. Ці моделі на 20-30% дорожче аналогічних водяних.

Читайте: Як правильно встановити змішувач на кухні своїми руками – гайд в 4 розділах

Водяний

Такі сушки – частина системи опалення або гарячого водопостачання. Ті, хто вибирають сушку в свій будинок, побудований «з нуля» повинні підводити до нього відповідні комунікації. Так що, зазвичай водяна модифікація сушарки використовується там, де вже заздалегідь продумані всі «входи і виходи» гарячої води.

Принцип роботи водяного полотенцесушителя полягає в постійній циркуляції гарячої води по системі, яка прогріває пристрій. А воно передає тепло в приміщення. Виходить класична батарея, але в міні форматі. Тонкого регулювання температури досягти не вийде. У бюджетних моделях вона і зовсім не регулюється.

водяные полотенцесушители

У комплекті з водяними сушарками часто йдуть дві важливих деталі. Для чого вони?

  1. Кран Маєвського – для відведення повітря. Знадобиться, щоб позбутися від повітряних «пробок», які не дають «гранях» прогрітися.
  2. Заглушка для спуску води. Потрібна для того, щоб в кінці опалювального сезону спустити воду щоб не простоювала в системі.

Комбіновані моделі увібрали в себе кращі характеристики електро- і водяних сушок. У таблиці порівнюємо особливості трьох видів.

Тип рушникосушки
Електричний Водний Комбінований
Плюси 1. Простота монтажу: поставив, підключив, користуєшся. 1. Чи не «їсть» електроенергію. 1. В електричному режимі – тонке регулювання температури і дешевше опалення.
2. Можна включити і вимкнути, коли завгодно. 2. Дешевше електричних моделей на 20-30% 2. У режимі «водяного опалення» не залежить від електрики – буде сушити рушники, навіть якщо відключать світло.
3. Дає тепло, навіть якщо в стояку немає гарячої води.
Мінуси 1. Використовує електроенергію. 1. Можна поставити тільки поруч зі стояком гарячої води. 1. Потрібно підлаштовуватися під комунікації – щоб поруч був стояк гарячої води і продумати проводку у ванній так, щоб не «коротнуло».
2. «Прив'язаний» до мережі – якщо електрики не буде, білизна не просушити. 2. Коли відключають гарячу воду або опалення, сушка перестає працювати 2. Такі пристрої складні у виробництві, що відбивається на їх прайсі
3. Висока ціна – на 20-30% дорожче аналогічного водного

Цікава стаття: Як правильно підключити водонагрівач до водопроводу: 5 порад від експерта

На який матеріал варто звернути увагу

Хлорка, бруд, іржа із загальних труб – вороги полотенцесушителей. Вони провокують відкладення вапна, роз'їдають матеріал зсередини, забивають прохід окропу. Вибираючи водний сушитель, доведеться враховувати нюанси. З електричними моделями в цьому відношенні простіше. Коли вибирають, роблять акцент на матеріал, щоб добре передавав тепло і не перегрівався. Інакше можна обпектися або пересушити білизна.

На замітку: Бойлер чи газова колонка – що краще: вибір 50Х50

Керамічний

Такий полотенцесушитель на вигляд плита, всередині якої розташований нагрівальний елемент. Прогрівається рівномірно, працює безшумно. Наочний приклад – Teploceramic TCМТ-RA800-WHITE.

керамические полотенцесушители

Виглядають подібні моделі «дорого», зате гідно прикрашають інтер'єр. Зовнішня універсальність дозволяє розмістити прилад в лофт-ванною або в стилі прованс.

Металевий

В полотенцесушителях використовуються 5 типів металів.

1. Нержавійка AC 304
Вона найдовговічніша, не іржавіє до 50 років. У Sun Way SWТ-400 така.
2. Продаж кольорового металу (оцинкована латунь або мідь)
Служить 20-30 років і помітно дешевше нержавійки.
3. Чистий мідь або латунь
Демонструють хороші теплопередающие властивості, але через зовнішнього вигляду асоціюються зі старовиною. Підійдуть тільки для вантажних інтер'єрів, інакше будуть виглядати «старим пошарпаним життям» варіантом.
4. Алюміній
Дешевий, недорогий матеріал, який вірою і правдою відпрацює 10+ років.
5. Чермет
Самий бюджетний, при цьому «слабкий» варіант. Прослужить до 10 років, потім дасть «текти».

Читайте: Який найкращий бюджетний бойлер: огляд ТОП-5 моделей вартістю до 5 тис. Грн

Скляний

Незвичайне рішення прикрасить ванну. Принцип роботи той же, що і у керамічного девайса. У водяних моделей ззаду панелі розташовуються труби, їх підключають до системи. В електричних приладах на тильній стінці розташовані нагрівальні елементи, які передають тепло на скло. Воно й обігріває приміщення.

Збільшена поверхня, в порівнянні з ребристою, рівномірніше прогріває ванну. Загартоване скло не боїться ударів, запросто витримує пряме попадання кулаком або удар баночки кондиціонера при падінні.

Які бувають форми полотенцесушителей

Сучасні сушки для рушників не обмежені однією формою. Технології дозволяють створити сушку будь-яких конфігурацій і розмірів. Але чим більше сполук, тим вище ймовірність поломки або заводського дефекту.

формы полотенцесушителей

Найпопулярніші види полотенцесушителей.

  • Змійка

Зустрічається як «піксельний» варіант з квадратних труб, так і звична U-подібна варіація з круглих труб. Такі моделі недорогі і прості в установці.

Через особливості форми, площа обігріву вище, ніж у змійки. Прилад зручніше, але при цьому дорожче. Приклад – Sun Way SWGТ-RA450-9003. Занадто дешеві «драбинки» повинні насторожувати – значить там кульгає якість зварювання.

  • Кутова

Заощадить простір у ванній. Але незвичність конструкції збільшує ціну установки.

  • Дизайнерська

Химерна форма дивує вигинами і задумами дизайнерів. Але місця зварювання часто тріскаються і протікають – цей момент потрібно враховувати. Ціна на такі прилади захмарна.

В «змійці» мало зварних місць, такі моделі запросто прослужать 20-30 років. У комбінованих варіантах багато стиків – це їх Ахіллесова п'ята. Тому варто придивлятися до них. Ідеально пророблені стики – гладкі. Будь-яка нерівність повинна насторожити. Краще попросити продавця обміняти модель, ніж потім витрачається на постійний ремонт.

На замітку: Пристрій і принцип роботи газової колонки: 10 особливостей і правила експлуатації

Теплова потужність і нагрів

Ці параметри сушки визначають швидкість нагріву приміщення і то, як швидко висохнуть рушники.

тепловая мощность электрических полотенцесушителей

Максимальний нагрів

Водяні моделі запросто витримують окріп + 90-100 ℃. Гранична межа електросушек – 70-80 ℃. Але так як температура води, що подається не перевищує 60-70 градусів, переплачувати за максимальний нагрів не варто.

Теплова потужність

Це ключовий параметр для електричних і комбінованих сушок. Якщо «сила прогріву» водяних моделей залежить від температури води, в цьому випадку все залежить від електроживлення.

Формула для орієнтиру: 50 Вт на 1 куб.м.

Наприклад, для ванної, площею в 5 м² і висотою стель в 2,7-2.8 м, потрібна сушка потужністю близько 800 Вт. Модель слабший до спеки приміщення, а «сильна» буде працювати «в нікуди»

Особливості підключення полотенцесушителей

Монтаж рушникосушки краще довірити фахівцеві. Особливо це стосується водяних моделей. Але якщо доводиться встановлювати сушку самостійно, робиться це за загальноприйнятою інструкції.

  1. Виставити сушку за рівнем.
  2. Зробити отвори в стіні. За їх орієнтир брати розмір дюбеля кріплення.
  3. Вставити в дірки дюбель і прикрутити шурупами трубчасті стійки.
  4. Одягти «ніжки» рушникосушки до стійки і зафіксувати бічними гвинтами.
  5. Підключити пристрій до труби.
  6. Зробити затяжку гайковим ключем.

Так що, перш ніж вибрати полотенцесушитель, потрібно зрозуміти, що в пріоритеті: цілорічність роботи електроніки, звичність водяних моделей або ж комбінація цих двох станів. Після потрібно оцінити характеристики моделі, що сподобалася і тільки потім підбирати форму. Варто ретельно оглянути модель перед покупкою. Шви на стиках повинні бути непомітними.

Корисна стаття: Як почистити газову колонку: 3 кращих методу

Коментарі
Залиште коментар