Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно заряджати смартфон. 5 простих порад, які допоможуть продовжити термін служби батареї

Дата публікації: 22.11.2017 15:26
Дата оновлення: 22.11.2017 15:26

Зарядка батареї телефону являє собою прилад, який здатний за короткий період повністю відновити працездатність гаджета. А ось джерело живлення нинішніх смартфонів належить до деталей, які потребують дбайливого ставлення, адже від функціонування батареї залежить працездатність телефону в майбутньому. Ми розповімо, як правильно заряджати смартфон і продовжити термін служби батареї.

Разнообразие современных смартфонов

Читайте також: «ТОП-10 смартфонів з потужним акумулятором».

Після заряджання – вимкнути

Часте використання смартфона протягом дня призводить до того, що батарея стрімко втрачає рівень заряду. З цієї причини користувачі роблять величезну помилку – підключають телефон до живлення на всю ніч.

Такий процес шкодить девайсу. Для приладу місткістю 2900 мАг вистачить 2,5-3 години, щоб повністю зарядитися. Після цього починається підживлення і підтримання на позначці 100%, викликаючи у батареї «стресовий стан».

Процесс зарядки телефона

Наслідками такої дії виступають:

  • зниження функціональності;
  • підвищення ймовірності перегорання контактів;
  • вихід з ладу акумулятора.

Якщо напруга в мережі нестабільна, це призводить до замикання. У кращому випадку перегорить зарядка, а в гіршому – вийде з ладу батарея. Щоб цього не допустити, слід знімати апарат відразу після досягнення показника 100%.

При можливості заряджати смартфон

Ходить думка, що 15 хвилинне «підгодовування» гаджета завдає шкоди загальному стану. Однак це припущення помилкове. Така дія дозволить швидко зарядити телефон, хоч і не на максимум. Позитивними сторонами виступає:

1. Збереження місткості батареї на довгий термін.
2. Зниження ймовірності виходу з ладу пристрою.
3. Продовження функціонування апарату.

Зарядка телефона при помощи Power Bank

Для моделі Sony Xperia XZ F8332 DS Blue підзарядка протягом 15-20 хвилин продовжує працездатність на пару годин. Якщо витратити можливості акумулятора, а потім відновити його на максимум, то телефон витримує 50 циклів, після чого працездатність знижується наполовину.

Щоб зберегти батарею, необхідно утримувати загальний рівень заряду в межах 30-75%. Така експлуатація визнана найбільш ефективною і корисною для смартфона.

Пропонуємо ознайомитися: Як вибрати смартфон: покрокова інструкція.

Не обов'язково заряджати смартфон на 100%

Якщо має бути довга дорога і потрібно залишатися на зв'язку, то девайс підключається до мережі та по максимуму живиться акумулятор. В інших же випадках таке робити з літій-іонною батареєю не рекомендовано.

Последствия неправильной зарядки смартфона

Отримання максимальної підзарядки призводить до неприємних результатів. Особливо це торкається апарати, де встановлений потужний акумулятор, наприклад місткістю 4000 мАг. Постійний вплив високої напруги приведе до зниження рівня функціонування.

Контролюйте температуру девайса

У різних умовах акумулятор поводиться неоднаково. Якщо на вулиці сильна спека, то телефон може гальмувати та не виконувати своє призначення повною мірою. Високі температури призводять до:

  • втрати місткості на 25-50%, апарат з батареєю 3600 мАг буде працювати як 1800-2000 мАг;
  • виходу гаджета з ладу;
  • зависання;
  • періодичного вимкнення.

Жара и холод – убийцы аккумулятора в смартфоне

Категорично забороняється залишати девайс в машині в сильну спеку і на підвіконні під прямими сонячними променями. Холод також негативно впливає на загальний стан смартфона, а конкретно – на блок живлення.

Розробники пристрою не рекомендують переносити телефон у зовнішніх кишенях пуховика. Низька температура може нашкодити, і телефон відмовиться працювати. Тільки після перезавантаження при кімнатній температурі він «прийде в себе».

Цікаво для прочитання:Топ-10 смартфонів LG: кращі в 2017 році.

Раз на місяць повна розрядка-зарядка

Таке тренування позитивно вплине на можливості акумулятора. Хоч батарея з міцного матеріалу літій-іонна є надійною і довговічною, все ж необхідно дотримуватися встановлених правил використання.

Як правильно заряджати новий смартфон після покупки, наприклад модель Samsung Galaxy A7 2017 DS A720F Gold, знає кожен:

1. Використовувати смартфон, поки він не розрядиться до нижче 10%.
2. Установити апарат на зарядку до максимального значення.

Разрядка-зарядка для профилактики работы батареи

Тож місткість смартфона не стане зменшуватися, якщо сьогодні підзарядили пристрій, коли було 20% заряду, вчора – 5%, а позавчора – 45%.

Краще дотримуватися прописаних в інструкції вимог. Це гарантує тривалу службу смартфона, збереже показники працездатності, запропоновані виробником.

Правильна експлуатація – запорука успішної роботи

Якщо не вийде виконувати рекомендації, то біди не трапиться. Інженери таких брендів як Samsung, Lg, Xiaomi та інші проєктують девайси з розрахунком на те, що користувач змінить апарат через 2-3 роки.

Широкий выбор смартфонов от разных производителей

Це говорить про те, що живильний блок також пропрацює такий період, після чого можливе погіршення працездатності та втрата місткості. Прислухаючись думок експертів, апарати для зв'язку прослужать набагато довше, попри встановлений період.

Дивіться відео: «Як правильно заряджати смартфон»

Коментарі
Залиште коментар
Категорії