Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати велосипед для дорослого?

Дата публікації: 26.08.2015 00:00
Дата оновлення: 26.08.2015 00:00

Якщо ви збираєтеся приєднатися до дуже численної армії велолюбителів, але не знаєте, як правильно вибрати велосипед для дорослого, ця стаття для вас.

На що орієнтуватися при виборі байка

Щоб їзда на велосипеді була виключно комфортної та безпечної, вибір моделі варто здійснювати не тільки за зовнішнім виглядом, але з огляду на безліч об'єктивних параметрів, що стосуються майбутнього наїзника, і, перш за все , його:

  • зростання;
  • підлогу;
  • передбачувані маршрути.

Що стосується технічних характеристик, то при виборі байка особливу увагу рекомендується звертати на матеріал рами, наявність амортизатора і розмір коліс.

_____2_05

Досить міцними і найбільш економічними вважаються сталеві рами, але у них є вагомі недоліки – це велика вага і схильність до корозії. Надлегкі і надійні рами з карбону, титану і магнієвих сплавів є досить дорогими. Найбільшою популярністю користуються алюмінієві моделі, представляючи оптимальне співвідношення якості і ціни.

Амортизаційна вилка, необов'язкова для міських велосипедів, в гірських байках. Вона дозволяє істотно пом'якшити вібрацію при катанні по нерівній місцевості. У той час як стандартний розмір коліс для MTB становить 26 дюймів, підвищенню амортизації і поліпшенню зчеплення також сприяють колеса з великим діаметром (28-29 дюймів).

Як вибрати тип велосипеда

Для їзди по асфальтованих дорогах міста і парковим зонам ідеальним варіантом стане компактний і маневрений Сітібайки. Для швидкісних змагань на рівних трасах з ідеальним покриттям доцільно вибрати шосейник з тонкими двадцатісемідюймовимі колесами і без амортизаційної системи. Завдяки своїй безпрецедентної легкості він здатний набирати вражаючі швидкості.

_____3_05

Гірський велосипед вам підійде в тому випадку, якщо ви збираєтеся кататися по гірських стежках або пересіченій місцевості, долаючи камені, пісок і бруд. Цьому байку не страшні ні каміння, ні бруд, ні пісок, ні вибоїни. Широкі колеса діаметром до 26 дюймів, збільшене число швидкостей (до 27) і ефективні амортизатори (один або два) роблять модель практично всюдихідній.

Любителям стрибків, трюків і складних перешкод якнайкраще підійде BMX – екстремальна одношвидкісна модель з невеликими колесами і надміцної рамою.

Як впливає зростання на вибір велосипеда

Зростання людини є вирішальним аргументом при визначенні розміру рами, тому, перш ніж купити велосипед, варто не тільки прискіпливо оглянути його на предмет цілісності, але і зробити «примірку» моделі.

Необхідно мати на увазі, що:

  • коли ви вертикально стоїте й утримуєте велосипед між ногами, його рама повинна знаходитися нижче паху не менше ніж на 5-10 см;
  • висота сідла повинна дозволяти байкеру вільно діставати ногами до землі, сидячи на сидінні;
  • поставивши ногу на педаль в найнижчій точці (в положенні сидячи) ви повинні відчувати, що коліно майже випрямлено.

_____4_04

Для більш точного визначення правильного відповідності росту людини і розміру рами існують спеціальні орієнтовні таблиці.

Коментарі
Залиште коментар