Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як розвивалися популярні смарт-годинники Apple: від Watch Original до Series 4

Дата публікації: 21.01.2019 16:46
Дата оновлення: 21.01.2019 16:46

«Розумні» годинник – зручний гаджет, який не тільки час показує, але і допомагає відповідати на дзвінки і смс на ходу, не дістаючи смартфон з кишені. Крім того, вони дають можливість стежити за здоров'ям: міряти кроки, відстежувати сон і багато іншого.

AppleДОСЯГЛА успіху в створенні таких девайсів. Кожні нові Епл Вотч виходять краще попередніх. У цій статті розповідається про всі моделі смарт-годин, випущених цим виробником.

смарт-часы Apple

Apple Watch Original

Найперші «розумні» годинник з'явилися в 2015 році. Зараз їх вже не випускають, тому знайти таку модель непросто. Оригінальні Apple Watch випускалися в різних варіантах оформлення, відрізнялися здатністю і розміром екрану, а також матеріалом корпусу.

Варіанти корпусу
Варіанти екрану
з сапфіровим склом 1,32-дюймовий в 38-мм моделі (272 × 340 пікселів, 326 ppi)
Sport – корпус із сірого або сріблястого анодованого алюмінію, зі склом Ion-X 1,5-дюймовий в 42-мм версії (312 × 390, 326 ppi)
Edition – оформлення корпусу із застосуванням золота

Примітка: корпусу впливає на ціну.

Всі версії були оснащені коліщатком, розташованим на бічній грані – т.зв. Digital Crown. Воно оберталося по колу і відповідало за прокрутку/збільшення, а також грало роль кнопки «Home». За допомогою Digital Crown також можна було знайти контакт у телефонній книзі.
Під ним розташовувалася кнопка-гойдалка. З її допомогою можна було викликати абонентів зі списку останніх набраних номерів (до 12) або ж відправити SMS. Динамік і мікрофон розташували зліва.

Apple Watch Original

Примітка: в гаджет встановили watchOS версії 1.0 з можливістю оновлення до 3.0.

У найперших Apple Watch також був цілком пристойний акумулятор на 205 мАг. Для відновлення енергії використовувався індуктивний адаптер. Рекомендувалося заряджати годинник не менш, ніж раз на добу.

Друкована плата була успішно замінена на процесор Apple S1 – «система в корпусі», куди розробники помістили ще і ОЗП, і SSD. Об'єм твердотільного накопичувача – 8 ГБ, два з яких були зайняті системою.

Які функції були представлені:

  1. Дзвінки та смс;
  2. Фітнес-трекер – дозволяв вимірювати пульс, визначити кількість кроків і витрачених калорій.
  3. Голосовий помічник SIRI.
  4. «Особистий лікар» – ремінець KardiaBand для Apple Watch, що вмів робити 30-секундну ЕКГ, відображаючи результат на екрані годин або смартфона. Виявити діабет з 85% точністю девайс теж був здатний.

Чого не вистачало:

  • браузера;
  • набору номера;
  • прийому GPS.

В тему: Як правильно вибрати «Розумні» годинник – 9 корисних порад

Apple Watch Series 1

Наступне покоління розумних годин від Епл володіє схожою зовнішністю, але поліпшеним в порівнянні з попередньою моделлю функціоналом. На даний момент це – найдешевша серія смарт-Вотч від виробника, що залишилася в продажу. Всього налічується більше 30 варіацій Apple Watch першої серії.

 Apple Watch Series 1

Як управляти:

Контролюється девайс всього двома кнопками, розташованими з правого боку. На задній частині знаходяться датчики вимірювання пульсу і визначення рівня акумулятора.

Основним контролером виступає коліщатко Digital Crown. Як і в Original, його можна не тільки обертати, але і натискати. Друга кнопка призначена для синхронізації з пристроями, обміну інформацією.

При натисканні смарт-годинник Apple відображають або заставку, або додатки. При обертанні коліщатка можна міняти масштаб, гортати вміст, вибирати потрібну програму. Можливість вибрати програму, натиснувши на його іконку, теж є.

Примітка: гаджет працює на watchOS 3.0.

Є варіанти дисплеїв двох розмірів – 38 і 42 мм, як у MNNL2FS/A. Вони відрізняються один від одного ще і дозволом. У першому випадку воно становить 272х340 точок, а в другому – цей параметр дорівнює 312х390 пікселів.

Постійно екран не активний, що дозволяє підвищити рівень автономності Watch. Для активації можна використовувати бічне коліщатко або просто скинути руку до очей.

Основні характеристики
Процесор 2-ядерний S1
Об'єм внутрішньої пам'яті 8 Гб
Акумулятор 205 мАг (до 18 годин в змішаному режимі)

 смарт-часы Эпл Series 1

Функції:

  1. Годинники, наприклад, ZKMNNN2FSA, вміють приймати дзвінки, електронні листи і SMS.
  2. Siri – голосовий асистент. З її допомогою можна відправляти повідомлення або створювати нагадування, замітки.
  3. Apple Pay – для безконтактних платежів.
  4. Підтримка GPS.
  5. Стежити за станом здоров'я стало ще простіше: до п'яти фізичних показників виводиться на екран.

Цікаво: кращих хмарних сервісів зберігання інформації

Apple Watch Series 2

Як і попередні моделі Apple Watch, Series 2 були представлені в двох варіантах: з діагоналлю 38 мм (як у Hermès Series 2) або 42 мм. Традиційними матеріалами для корпусу залишили алюміній або нержавіючу сталь – на вибір користувача.

Примітка: серія вже знята з виробництва.

Різноманітність знімних ремінців також давало можливість вибрати варіант, відповідний стилю. Як і у попередніх моделей, він міг бути шкіряним, силіконовим, металевим або нейлоновим.
У порівнянні з минулими моделями корпус став майже на 1 мм товщі. Однак на комфорті при носінні це ніяк не позначилося, та й відмінності були видні, тільки якщо покласти гаджети різних серій поруч. З правого боку скромно розмістилася кнопка-гойдалка і, звичайно, нікуди не зникла Digital Crown. А на задній стінці розташувався датчик серцевого ритму.

Примітка: в алюмінієвій версії Apple Watch Sport датчик кріпився на панель із пластику, а кераміка використовувалася тільки для версій в сталевому корпусі. З приходом Series 2 ситуація змінилася: кераміка стала застосовуватися у всіх моделях, незалежно від класу.

Apple Watch Series 2

Основні параметри
Дисплей Прямокутний плоский AMOLED екран з діагоналлю:
1,5" з роздільною здатністю 272 × 340 (290 ppi);
1,65" з роздільною здатністю 312 × 390 (304 ppi).
В 42 мм версії, наприклад, MQ142, тобто захист від води 5 АТМ, тоді як минулі моделі були захищені тільки від бризок.
Залізо CPU Apple S2 має 2 ядра
Звук Модель оснащена двома динаміками, а не одним, як це було раніше.
Час автономної роботи 18 годин
Можливості зарядки Бездротова зарядка, яка за допомогою USB-кабелю підключалася до блоку живлення 5 в 1A.

Що ще було цікавого:

  • Іконка із зображенням крапельки – натискання на неї активує захист від води. Екран в такому режимі не реагує на натискання. Щоб розблокувати годинник, користувачеві буде потрібно повернути коліщатко.
  • Оновлені режими тренувань, набір дихальних вправ і можливість вимірювати пульс.
  • Інтегрований GPS модуль.

Дивіться також: ТОП-7 найкращих дитячих смарт-годин

Apple Watch Series 3

Як і попередні версії, третя серія «Яблучних» годин представлена в різних варіаціях корпусу: алюміній, сталь, кераміка. Ремінці та браслети – з силікону, шкіри, металу.

Зовнішній вигляд – як і раніше впізнаваний, з ноткою мінімалістичний і плавними лініями. Розміри представлені в стандартних двох рішеннях – 38 і 42 мм. Змін в дизайні і управлінні немає. Всі ті ж два контролера у вигляді кнопки-гойдалки і мультифункціонального коліщатка Digital Crown з можливістю натискання, які звично розташувалися з правого боку.

Apple Watch Series 3

Внутрішня сторона оснащена датчиком серцебиття і двома втопленими кнопками, що фіксують кріплення ремінця. Також на внутрішню сторону магнітиться зарядка.

Рада: якщо різноманітності фірмових браслетів недостатньо, можна використовувати ремінці сторонніх виробників.

Головні параметри екрану і начинки

1. Дисплей. з роздільною здатністю 312 × 390 пікселів для версії 42 мм і 272 × 340 точок – для 38 мм. Стандартні моделі в алюмінієвому корпусі для захисту екранної області оснащені склом Ion-X. Годинники в сталевому і керамічному корпусах оснащені сапфіровим склом.

2. Нутрощі. корпус укладений двоядерний Apple S3 під керуванням WatchOS 4. Така начинка гарантує гарну продуктивність. На автономність теж гріх скаржитися: акумулятор забезпечує до 18 годин роботи на одному заряді. В смарт-Вотч 3 серії, як і в інші моделі, вбудовані динаміки і мікрофон.

Уміння S3:

  • Прийом і здійснення дзвінків, читання і відправка SMS і повідомлень з соцмереж, а також електронних листів.
  • Нагадування про події, зазначених у календарі.
  • Можливість керування плеєром і камерою смартфона.
  • Wi-Fi модуль і LTE (як у цих 38 мм годин). Правда, останній не передбачений в бюджетному варіанті Sport.
  • Для тих, хто стежить за здоров'ям, передбачений ряд корисних функцій: крім датчика серцевої активності також є крокомір і пульсометр.
  • GPS і ГЛОНАСС допоможуть скласти оптимальний маршрут і не заблукати.
  • Голосовий помічник Siri завжди готова допомогти.

Рада: від води і пилу – це плюс, однак девайс не призначений для дайвінгу, тому випробовувати на міцність Apple Watch Series 3 не рекомендується.

Дізнайтеся: Що робити, якщо виникла помилка при установці iOS: 6 способів вирішення

Apple Watch Series 4

Незважаючи на оновлений дизайн, гаджет майже не відрізняється від попередніх моделей. Головна різниця – у розмірі. Як і раніше, продукт надається в двох варіантах, проте звичні 38 і 42 мм збільшені до 40 (як у цього годинника) 44 мм – як у таких Вотч.

 Apple Watch Series 4

Вибирати можна з двох матеріалів корпусу: алюмінію і сталі. Крім того, є версії з підтримкою GPS і LTE або просто GPS і Wi-Fi. Є й елітний арсенал – Nike +, а також Apple Watch від Hermès, але відрізняються VIP годинник лише комплектними ремінцями, додатковими циферблатами і ціною. Варто відзначити, що четверті смарт-Вотч «схудли» з 11,4 мм до 10,7 мм.

Піддалася суттєвих змін і внутрішня сторона девайса. Вона виконана з кераміки, оснащена новим оптичним пульсомірів, а також на ній розташувалися діоди електрокардіографії.

Digital Crown не тільки стала тонше і тепер щільніше прилягає до корпусу, а й отримала підтримку тактильної віддачі при прокручуванні, за яку відповідає вібромотор Taptic Engine.

Основні характеристики дисплея і начинки

Екран Apple Watch S4 – OLED. У 40 мм моделі діагональ складає 1,57" , відображає картинку в дозволі 394х324 точок, а у 44 мм версії – 1,78 дюйма з роздільною здатністю 448х368 пікселів.

У години вбудований 2-ядерний 64-бітний CPU, модель працює на watchOS 5. Судячи з відгуків, четверта серія годин спритніше і чуйними в порівнянні з попередніми версіями.

Примітка: змішаному режимі девайс здатний пропрацювати до 18 годин. Від до 100% акумулятор заряджається за 120 хвилин.

Apple Watch S4

Головні функціональні особливості

  1. Підтримує гарнітури. Все працює відмінно: головне, щоб телефон знаходився в радіусі дії блютуз. Моделі з LTE повністю незалежні, так що до них це не відноситься.
  2. Відповідати на смс користувач може за допомогою Siri або текстових шаблонів.
  3. Підтримується голосове спілкування між користувачами гаджетів за аналогією з раціями.
  4. Крім прослуховування музики, в Series 4 з'явилася підтримка інтернет-радіо Beats 1 і подкастів.
  5. «Розумний доктор», звичайно, теж є. Рух, вправи і час, проведений в положенні стоячи – три основних параметри відстеження. Годинники вимірюють пульс і вміють робити ЕКГ.
  6. Цей годинник підтримують більше видів спорту, ніж попередні серії, наприклад, в списку з'явилася йога.

Пригадується: ТОП-10 розумних годин для великих і маленьких

Все «розумні» годинник від Епл дозволяють швидко відповісти на дзвінок, отримати смс, а ще виконують функції фітнес-трекера, а тому вирішити, який Apple Watch краще вибрати, непросто. Втім, можна порадити зупинитися на моделях S3 або S4. Це більш сучасні серії. Якщо хочеться заощадити, можна вибрати варіант із серії 1, якщо ж ціни не так важливі, тоді рекомендується прийняти рішення на користь моделі самої останньої серії. Що ж стосується розміру ремінця дисплея – це справа індивідуальна.


Коментарі
Залиште коментар