Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Ajax Starterkit — огляд комплекту з 7 компонентів

Дата публікації: 12.07.2022 12:18
Дата оновлення: 20.02.2023 10:26

Чи можна поєднати компактну сигналізацію із системою «Смарт хоум»? Компанія Аякс вирішила це перевірити. Виробник нестандартно підійшов до теми домашньої безпеки, збільшивши кількість вбудованих датчиків та зчитувачів до максимуму. 

Це не чергова підробка, а мережа пристроїв, що реально функціонують та підключаються через загальну централь. Розберемо продуктивність на прикладі Ajax Starterkit огляд якого буде цікавий техніку-початківцю. Подібне обладнання надійно захистить будь-який будинок чи офіс.

Висока якість «вбудованої начинки» та стандартне живлення — головна перевага українського бренду. Компанія не перестає дивувати різноманітністю, щороку додаючи до лінійки зчитувачів нові датчики. Модульність обладнання Аякс дозволяє інтегрувати додатковий блок за 2-3 хвилини. 

Комплектації

HubKit Cam — базове рішення від Ajax. Це система з можливістю відеомоніторингу простору. Підключення базується на протоколі Jeweller, корпус має функцію «антисаботаж». Більш досконалий аналог Ajax Starterkit йде в комплекті з 7+ приладами.

Ajax з можливістю моніторингу

Інженери Аякс звертають особливу увагу на якість та гнучкість підключення блоків. Крім класичного дротового стандарту мережі (Ethernet), передбачена можливість використання WiFi та двох вбудованих SIM-карт (LTE).

 Система Аякс — комплект

Комплект сигналізації Ajax огляд якого обраний, включає наступне:

Hub 2 Plus
Управління (ARM-процесор)
Door Protect Датчик відкриття дверей/вікно
Сирена Аякс Блок сирени (магніто-герконовий датчик радіосигналізації). Може генерувати звук від 81 до 105 дБ. Сертифікат захисту — IP50
Space Control  Дармовис д/к
Аякс Leaks Protect Датчик вологи
Ajax Motion Cam Камера, що спрацьовує при наявності руху 
Аякс Fire Protect Датчик диму та критичної температури

Дизайнери української компанії приділили особливу увагу автономності. Вбудований акумулятор допоможе безперервно стежити за будинком чи квартирою протягом 15 годин. Це серйозна автономність для Smart Home. В комплект входять всі необхідні кабелі (блок живлення, RJ-45), кронштейни для кріплення на стіні.

Хитрики для фанатів ТБ: Як приєднати клавіатуру до телевізора: 3 способи підключення клавіатури для Смарт ТБ

Можливості охоронної сигналізації Ajax

Компанія розробила обладнання, здатне прослужити до 7 років без заміни акумулятора. Додатково інтегрована система захисту корпусу, що реагує на вібрації та удари. Проникнення «в мозок сигналізації» ззовні малоймовірне. Ось базові переваги продукту: 

  1. Систему Аякс відрізняє просте встановлення та миттєве налаштування
    З кронштейнами стандарту SmartBracket монтаж займає 5-7 хвилин. Налаштування окремих блоків та їх підключення до «загального ядра» теж не буде рутиною.
  2. Суперсучасний зовнішній вигляд та надійність
    Усі роз'єми та кнопки інтегровані в пластиковий кейс. Виробник підтверджує гарантією тривалий термін служби охоронної системи та 100% стійкість до зовнішнього впливу.
  3. Висока автономність
    Додано акумулятор місткістю 3000 мАг. Час роботи від резервного джерела живлення — 16 годин.
  4. Зв'язок із пристроями забезпечується двостороннім каналом із частотою пінгу від 12 секунд
    На відстані до 2 км (на 10 поверхах бізнес-центру або прибудинкової території) сигнал стабільний. GSM-модуль забезпечує резервну передачу даних у разі збою інтернету. Для цього достатньо мінімальної швидкості з'єднання на рівні 0,5 кБ/с.

Охоронний блок Аякс забезпечує підключення до 100 пристроїв за QR-кодом. Це може бути 25 камер відеоспостереження, пов'язаних за RTSP, 50 автономних користувачів та різноманітні девайси. Хоча не всі комутатори підтримують передачу відео. За наявності такої функції доведеться підключати зовнішній сервер із високою продуктивністю.

Ajax Hub — основа системи

Для того, щоб інтегрувати систему «розумний дім» та керувати нею через мобільний додаток, потрібно просто приєднати кілька блоків Аякс через загальний концентратор. 

Ajax Hub — просунутий мозок охоронної системи

Навіть на великих відстанях зв'язок між вузлами не пропадає. Мініатюрний хаб надсилає дані через Інтернет. Зібрану інформацію можна переглянути віддалено, в режимі реального часу. Для цього передбачена SIM-картка(купується окремо). У комплекті йде шнур живлення, 4 гвинти з анкерами та короткий посібник. Блок укомплектований наступним: 

  • штекер живлення, 
  • гніздо типу Ethernet,
  • слот для SIM-карт 3G і 4G.

HUB Plus — більш досконалий мозок системи Аякс з функцією «спостереження». Блок контролює всі пристрої, сповіщаючи мешканців та персонал. Вбудований мікропроцесор, що надсилає дані до охоронної компанії, встановлюється у службове приміщення.

Корисно: Як зняти захист з флешки: 5 конструктивних ідей

Датчики 

Надійна сигналізація Ajax, огляд якої підготовлений, включає стандартний комплект датчиків. Ці компактні пристрої запобігають проникненню на приватну територію недоброзичливців та дозволяють своєчасно виявити аварійну ситуацію. 

З системою Аякс квартира та офіс надійно захищені від затоплення чи пожежі. Хоча налаштуванню блоків доведеться приділити трохи уваги. Вибір правильного місця для монтажу — половина справи. 

Датчик відкриття дверей

Door Protect — компактний блок, що спрацьовує під час відкриття дверей та вікон. Може бути встановлений на всіх типах поверхонь, включаючи металеві та пластикові рами. 

Ajax Starterkit з датчиком відкриття дверцят

Поставляється з магнітами двох різних розмірів: легший кріплять на відстані до 1 см, а більший — менш ніж на 2 см від корпусу.

Аякс Door Protect

Датчик руху 

Система Motion Protect побудована на базі бездротового ІЧ-сенсора, що схоплює будь-який рух. З цим модулем можлива ідентифікація домашніх тварин, власнику будинку вдасться уникнути помилкових спрацьовувань. 

Інформація, що генерується сповіщувачем, обробляється у цифровому вигляді. Детектор автоматично налаштовує чутливість. Параметри встановлюються залежно від температури та вологості. З такою регуляцією робота зчитувачів буде максимально точною.

Корисно: Як створити QR код з логотипом або без — 5 прикладів генерувальних сервісів

Датчик диму

Перевагою сповіщувача Ajax Fire Protect є спрацьовування при виявленні великої різниці температур. Система виглядає як герметична коробка, яка не потребує складних кронштейнів для кріплення. 

Аякс із датчиком диму

У продажу доступний варіант із датчиком CO і без нього. 

Датчик води

Ajax Leaks Protect встановлюють біля посудомийної чи пральної машини. Устаткування працює на батареях типу AAA, життєвий цикл яких складає 5 років. Якщо немає бажання отримувати інформацію про наявність затоплення, краще встановити реле, що відключає подачу води (Relay та WallSwitch).

Ajax FireProtect — надійний захист від короткого замикання

Дармовис

Space Control — пульт д/в. Входить у кожен набір від Аякс. 

брелок Аякс

Контролер використовують для керування станом безпеки та включенням сигналізації (натискання тривожної кнопки).

Ajax Space Control

Камера

Ajax Motion Cam — сучасний сенсор, що підтримує інфрачервоний нічний режим. Устаткування, побудоване на базі двох батарей стандарту CR123A, може працювати до 4 років. 

Ajax Motion Cam має сучасний сенсор

Відстань виявлення руху — до 12 м. Можна налаштувати імунітет на тваринах (до пів метра і 20 кг). Технічні параметри обладнання: 

Кути огляду
від 88,5° (по горизонталі) 
до 80° (по вертикалі)
Якість 640
Сертифікат  IP50
Вага 167

Захищаємо інформацію на флешці: Як запаролити флешку: 4 технології та 5 утиліт

Мобільний додаток

Ajax Systems — пристрій з функцією Plug & Play з коробки. Натиснувши кнопку живлення, розташовану під задньою кришкою, можна відразу встановити на смартфон безплатний додаток. 

Для сполучення слід дочекатися, поки світлодіод за логотипом не загориться зеленим кольором. Далі — просканувати QR-код на кришці, а потім додати свій обліковий запис.

Додаток Аякс

В інтерфейсі програми Аякс все просто: кнопка живлення, активація тампера та QR-код для концентратора. Це фактично пульт дистанційного керування для кожного процесу, що відбувається у системі.

Дизайн комплекту

Жорсткий пластик, заокруглені краї, світлодіод за логотипом Ajax — основні відмінності оригінальної моделі. Обладнання краще замовляти через магазини з гарною репутацією, щоб уникнути розчарувань через придбання підробки. Увімкнені в комплект блоки працюють у зв'язці з хабом або автономно. Алгоритм Deliver Anyway спрацьовує миттєво. Система активується навіть у таких випадках: 

  • проблеми з електромережею,
  • фізичне пошкодження чи злам роутера,
  • глушіння сигналу за допомогою спеціального обладнання.

Комплект поставляється в окремих картонних коробках з прозорим верхнім «віконцем». Серії з позначкою Plus мають додаткові блоки. Це досконаліші системи для вимогливих покупців.

Додаткові функції та фішки Ajax Starterkit

Інженери Аякс подбали про захист від навантаження електричної мережі та короткого замикання — у комплекті йдуть «смарт розетки». 

Аксесуар стежить за енергоспоживанням та повністю безпечний для дітей. Спеціальна розетка з радіореле працює при напрузі від 184 до 253 В, максимальний струм — 11 А.

пульт та розетка Аякс

Віддаючи перевагу сенсорам та зчитувачам української компанії Аякс, ви отримуєте надійне, високотехнологічне та просте в установці обладнання. Проблем не буде ні з монтажем, ні з керуванням. 

Витончений дизайн та точність не менш важливі. Виробник віддає перевагу власній технології бездротового радіозв'язку. Система під назвою Jeweller захоплює сигнал, навіть якщо прилад видалений на відстані до 2 кілометрів. Це безперечно вартий варіант для домашньої та корпоративної безпеки.

У тему: Як убезпечити себе в інтернеті — 4 аспекти

Коментарі
Залиште коментар