Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

AirPods 3: огляд та свіжі факти на основі інсайдів 2021 року

Дата публікації: 10.09.2021 10:47
Дата оновлення: 10.09.2021 10:47

За даними інсайдерів, виробництво довгоочікуваних AirPods 3, характеристики яких поки залишаються загадкою, має стартувати вже в кінці літа 2021 року. У американського гіганта виникли технічні проблеми, які змусили частково відхилитися від затвердженого графіка. Хоча оптимісти впевнені, що продажі стартують вже восени.

 AirPods 3 — осіння новинка

Спочатку Apple планувала сконцентрувати виробництво у В'єтнамі, але в країнах азійського регіону не зняли додаткові обмеження на пересування. Саме тому гігант з Купертіно змушений збирати TWS-уші, нові «маки» та планшетники, поки тільки в піднебесній. В кінці 2021, коли вийдуть AirPods 3, все може змінитися. 

До слова: TWS навушники — що це: 5 секретів передової технології

Навушники Apple AirPods 3 — про анонси та дата релізів

Для довгоочікуваних AirPods 3 дата виходу — найбільша таємниця. З початку 2021 року анонси старту продажів чергових TWS-вух помінялися кілька разів. Маркетологи впевнені, причини цього не тільки технічні. Перше покоління надійшло в магазини у 2016 році, наступна серія — восени 2019 року. В обох випадках виробник зберігав інтригу та до останнього чекав з продажами. 

Третє покоління очікується до кінця 2021 року. Поки єдине, в чому можна бути на 100% впевненим, — це буде не повний комплект аксесуарів. 

Американський гігант Apple виробляє 3 типи AirPods: базові навушники True Wireless, дорожчі Pro та Max. Найбільш вірогідний сценарій — оновлена модель Pro з'явиться на початку 2022 року. Принаймні такі заяви надійшли в червні від Марка Гурмана, позаштатного аналітика компанії Bloomberg. Його прогнози виявлялися вірними майже в 90% випадків. 

AirPods 3 — можливий дизайн

Найбільш часто інформація про старт продажів нової гарнітури з'являється в китайській пресі. Портал Nikkei Asia повідомляв, що Apple планували почати виробництво вже в серпні. На жаль, за підсумками літа 2021 року нові AirPods 3 так і не були представлені в магазинах. Оновлену модель чекають мільйони людей на різних континентах. Багато з них впевнені, що бездротовий аналог надійде в продаж вже в кінці 2021 року. 

Дизайн AirPods 3

Виготовлені під брендом AirPods, TWS-вуха другого та першого заходів виглядали абсолютно однаково. Виробник успішно завершив п'ятирічку зі стабільними продажами та без будь-яких змін в дизайні. Навіть за мірками Apple це рекорд. Саме тому, впровадження новацій неминуче. Чергові навушники AirPods 3 повинні стати компромісом між серією Pro та базовою моделлю. Принаймні це стосується зовнішньої оболонки. 

Звіти Марка Гурмана для Bloomberg показують, що версія топових AirPods Pro отримує простіший дизайн. Це буде щось схоже на флагманську Beats StudioBuds, яка   подобається багатьом меломанам. Виходячи з цих даних, чергову серію варто було б назвати AirPods Pro Lite, але виробник зупинився саме на моделі 3-го покоління. 

Конкурент: Huawei Freebuds 3: огляд в 5 розділах

AirPods 3 покоління — характеристики в деталях

Хоча на конференції WWDC 2021, що відбулася 7 червня, не прозвучало інсайдів про старт продажів нової серії, в Apple чітко дали зрозуміти, що доступні моделі будуть доопрацьовані та поліпшені. Це також стосується й програмної частини. Нова iOS 15, вже доступна у відкритому бета-тестуванні, дозволить Siri відправляти повідомлення безпосередньо через гарнітуру. Хоча це не єдина новинка, яка поліпшить навушники Apple AirPods 3. Технічно підкованому користувачеві буде цікаво наступне:

  1. У порівнянні з версією Pro, «хвіст», що стирчить з вуха, буде мінімально укорочений.
  2. Інсайди підтверджують сумісність нової серії з додатком Find My. 
  3. Компанія заявила про наміри інтегрувати систему Proximity View в усі нові моделі, щоб користувачі не втрачали свої міні вуха.
  4. Навушники True Wireless з третього сімейства AirPods будуть поліпшені в плані фітнес трекінгу. Інженери додадуть контроль рівня кисню в крові та сенсор для «зняття» частоти пульсу.

До нових характеристик останньої моделі потрібно додати можливість розпізнавання жестів за допомогою AirPodsPro. В кінці 2020 року Apple подала патент на цю технологію. Проєктом передбачена можливість сканування з подальшим розпізнаванням обличчя та жестів користувача. Активні юзери неодмінно оцінять таку фішку.

Класика: JBL T600BT: огляд навушників за 100 у.о

Airpods 2 і 3: різниця та технічні поліпшення

Перші AirPods продиктували моду на дійсно бездротову гарнітуру. У 2016 році Apple створила продукт із середньою якістю звуку, але з неймовірно зручним у повсякденному використанні дизайном. Через популярність «AirPods 1» та необхідність доопрацювання, швидко з'явилося покоління 2. У моделях 2019 року додали індуктивну зарядку, допрацювали оболонку та шумозаглушення. 

Флагманські AirPods 3 повинні стати базовим гарнітуром для всіх типів користувачів. Нова модель вийде з кейсом, аналогічним за розміром нинішньому AirPods Pro. Збережеться також водонепроникність. Коротко для AirPods 3 огляд передбачуваних відмінностей виглядає наступним чином: 

Наявність силіконових амбушурів
ні
Зарядна станція низька та широка — 5 х 3 х 2,1 см 
Процесор  H2
Бездротова зарядка (Lightning) так
Режим «Прозорість» ні
Bluetooth  5.0
Dolby Atmos так

Ймовірно, американський виробник відмовиться від ANC, хоча інтегрує більш сучасний чіп, який відповідає за перемикання між пристроями. Подібні поліпшення продиктовані необхідністю використання фітнес моніторингу та пульсоксиметрів. Замінити стару функцію шумозаглушення планують системою вирівнювання тиску. Альтернативна технологія швидко знімає дискомфорт, пов'язаний з носінням навушників годинами. 

Меломанам на замітку: Sennheiser Momentum M2 IEi: огляд моделі, 2 рази визнаної кращою на міжнародному рівні

Вартість

Нові AirPods 3 будуть дешевші своїх попередників. Відомий американський бренд може собі це дозволити. У 2017 році Apple продала близько 15 млн пристроїв, у 2018 році — цей показник досяг 35, а у 2019 році — перевищив 50 мільйонів екземплярів. Саме тому, навіть нічого не змінюючи, виробник залишиться в плюсі. Хоча принцип заряджання таки повинен бути поліпшений. Інакше — компанія буде «пасти задніх», що малоймовірно.

Торік гігант продав 100 мільйонів бездротових навушників, покривши 50% глобального ринку. Позитивна динаміка продажів відкриває хороші перспективи для «експериментів». При розробці чергових бездротових міні вух виробникові можна «грати» з функціональністю та ціною. AirPods 3 покоління на старті продажів будуть коштувати $199, що стане компромісом між $159 за AirPods 2-го покоління та $249 за AirPods Pro. 

Відмінності, особливості, перспективи

Для багатьох меломанів автономність роботи — найбільш важлива характеристика. Захоплені музикою користувачі напевно чекають, що модель протримається довше AirPods 2. На жаль, час безперервного використання може не перевищити 7 годин, після чого доведеться поміщати навушник у футляр для підзарядки. Хоча швидкість заповнення батареї зросте і це гарна новина. 

У продажу чимало аналогічних навушників з кращими можливостями: 

Як і безліч аналогів за нижчою ціною:

Але меломани з різних куточків планети не перестають купувати саме AirPods. Через таке визнання, інженери Apple просто зобов'язані працювати над поліпшенням своїх амбушур та вкладишів. Наскільки це поліпшить звук, залишається тільки здогадуватися.

AirPods 3 — інсайди

Скептики запевняють, що попри всі зміни та спроби дизайнерів додати нові фішки при тій же ціні аксесуара, не варто очікувати, що нове покоління «стручків» буде краще, ніж Pro версія. Те, що серія 3 позбудеться активного шумозаглушення (ANC) та Spatial Audio, вже змушує задуматися.

AirPods 3 — бездротові навушники від бренду Apple, про вихід яких давно ходять чутки. Є багато приводів вважати, що прем'єра відбудеться разом з новим iPhone 13. Дизайн, більш імовірно, залишиться без змін. Адже всі попередні моделі надійно тримаються в вусі, до того ж вони дуже легкі та зручні. Щодо функціональності не все так однозначно. Для AirPods 2 і 3 різниця хоч і буде суттєвою, якість звуку та комфорт носіння можуть залишитися незмінними. 

Корисна стаття: JBL GO 2: огляд звуку та 5 характеристик

Коментарі
Залиште коментар
Категорії