Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Факти про фотоапаратах, які Вас точно здивують

Дата публікації: 30.04.2015 13:00
Дата оновлення: 30.04.2015 13:00

Завжди мати під рукою фотоапарат  вельми зручно і практично, наші попередники про таке навіть не мріяли. З чого почалася «життя» фотографії і як вона перетворилася з предмета розкоші в загальне надбання, читайте далі.

Отже, почнемо з історичних фактів. Самою першою фотографією в історії вважається кадр «вид з вікна», створений в 1826 році. На процес створення знімка треба було 8 годин, в підсумку людство змогло побачити змащений чорно-білий малюнок, який більше нагадує абстракцію. Однак, не дивлячись на неякісну картинку, зусилля фотографа не стали марними, зображення стало першим кроком до того, що ми маємо зараз.

 0_6ae06_9c3d7f6d_xl.

Йшли роки, людство винайшло негатив, фотопапір, пластини для кольорових фотографій і навіть першу фоторетушь (за допомогою обробки зображення аквареллю). Сам процес став вимірюватися в секундах, а не годиннику, пристрої для зйомки удосконалювалися, що робило фотографію доступнішою. Перший портрет при електричному світлі був знятий в 1879 році, для цього потрібна була витримка в 15 секунд, з тих самих пір фотозйомка стала доступна широким масам.

 0_78738_c11ca3ab_xl

Далі цікавіше. Перша модель фотоапарата важила близько 50 кілограмів. Для розуміння, сучасний фотоапарат може важити всього 115 грам, маючи розміри 3 на 4 сантиметри.

 116-2-pervaya-plenka

Офіційно, перша цифрова камера в світі з'явилася в результаті праць фірми Kodak, тоді зображення створили і записали на аудіо касету. Час запису зображення з моменту натискання кнопки було 22 секунди.

 kodak-first-digital-camera

Справжній прорив стався в 1972 році, коли світові була представлена камера Polaroid SX-70. Ця була перша повністю автоматизована кишенькова камера . Фотографу залишалося тільки зарядити касету, навести об'єктив і натиснути на кнопку. Через хвилину фотографія була готова. Якщо порівнювати, то можна сказати, що це був iPhone свого часу - найзручніший фотоапарат.

 05

У 90-х  фотоапарати виготовляють з самих різних матеріалів, в тому числі рідкісних сплавів, картону, і навіть паперу. Існують численні модифікації фотоапарата: з вбудованим компасом, годинником, термометром. А на початку 2000-х була створена модель фотоапарата, розповідає анекдоти. Це зроблено, щоб фотографують люди посміхнулися.

 01_2010-09-03_18.04.38

Сьогодні ми маємо можливість знімати на камери різного змісту і різних розмірів: від великих професійних фотоапаратів, до маленьких, шпигунських камер розміром із запальничку. Більш того, ми можемо створювати унікальні знімки моментально переглядаючи зображення, для цього не потрібно проявляти плівку і друкувати знімки, як це було раніше.

 news_68493_11

Тепер стати власником відповідного пристрою на багато простіше, ніж будь-коли. Для цього потрібно чітко визначиться з тим, які саме знімки Ви хочете робити: аматорські, напівпрофесійні або професійні, і з сумою, на яку розраховуєте.
Підібрати фотокамеру для себе можна тут .

Коментарі
Залиште коментар