Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд смарт-годин Samsung Gear S3 Frontier і Classic - крутіше не буває!

Дата публікації: 09.12.2016 10:15
Дата оновлення: 09.12.2016 10:15

Зовнішній вигляд

Підкорювали вони мене своєю зовнішністю. Це, звичайно, абсолютна смаківщина, але подобається мені їх брутальність, настільки відрізняється від всіх цих мінімалістичний хіпстерскіх ліній. Ще мені сподобалося, що ремінці тут стандартної ширини, тобто ви не прив'язані до спеціалізованого магазину аксесуарів. Ніякого особливого механізму або запатентованої технології - повна свобода дій для вас.

При тому, що годинник захищений від води і пилу за стандартом IP68, під зірочкою дрібним шрифтом написано, що плавати в них не рекомендується. А в еппловскій годиннику плавати можна було! До речі, Frointier ще і від тряски і падінь захищені - екстремали і рукожопи оцінять.

У годиннику є динамік і мікрофон, так що при бажанні можна і поговорити з їх допомогою. Тільки ні про яку конфіденційності в такому випадку мова не йде. Зате диктувати відповіді або завдання годинах досить просто.

Bezel

Це взагалі феноменальна штука в годиннику, яка знайома нам ще з попередньої версії годин. Управління за допомогою обертового диска навколо годинника набагато зручніше digital crown - там ми маємо справу з невеликим колесом прокрутки, тут же - в нашому розпоряджень млинець з вражаючим діаметром. Так що навігація буде набагато точніше.

Але не думайте, що навігація буде здійснюватися тільки за допомогою цього обертового колеса - звичайно ж, все можна робити і за допомогою сенсорного екрану. Годинник не даремно такі великі - великим вийшов і дисплей, так що з ним дуже зручно взаємодіяти на рівні свайпов і жестів. Та що вже там, тут навіть у фрут ніндзя можна пограти! Не знаю, навіщо, але можна!

Frontier або Classic?

Особисто мені тактильно і зовні більше сподобалися Frontier, але оточуючі в один голос заявляли, що рука у мене для них замала, і що трохи менше брутальні Classic виглядають на мені набагато краще.

У Frontier набагато зручніше кнопки - по-перше, рельєфна поверхня, по-друге - вони більше, більш приємною форми і повторюють лінії корпусу, що не вибився з плавного контура. Обертається безель теж більш приємний на дотик - зубчики трохи більше, тому хват виходить надійніше і чіткіше.

Зате в Classic більш строгі лінії корпусу, металева обробка, шкіряний ремінець. Все так і натякає на високий статус власника цього годинника, якщо ще і циферблат підібрати відповідний - теж непогано виходить. У пріцніпе, якщо підібрати відповідний циферблат - виглядають Ульотне, а то і навіть крутіше Frontier. Але будемо відверті - 9 з 10 опитаних колег сказали мені, що Frontier - це вогонь, а Classic - якось не вражають.

Підключення і ОС

На мій подив, годинник в пару кроків і три встановлених додатки підключилися до мого далеко-ні-Самсунг. Що величезний плюс, тому що ви не обмежені смартфоном одного виробника. Правда, до iPhone вони так і не підключаються, все через специфіку iOS і її системи доступів - більше того, ви в App Store навіть додатки потрібного не знайдете. Так що немає в світі досконалості і абсолютної універсальності.

Прикольно, що додатки можна встановлювати прямо з годин, досить просто підключитися до Wi-Fi. Особливо зручно це працює з вибором циферблатів - відразу можна зрозуміти, як все буде виглядати після установки.

Інтерфейс мені сподобався - в ньому не стали дрібнити і робити багато маленьких іконок - свайпи вправо відкривають доступ до віджетів, які займають весь екран. Натискання кнопки Home відкриває меню встановлених додатків - 8 кругляшки+2 кружечка" більше" для переходу на наступний екранчик з додатками. Для навігації по ним краще підійде безель - тут вони дрібнуваті. У звичайному використанні я обходилася віджетами.

Продуктивність і автономність

Якщо годинник підключений по Bluetooth до вашого смартфону, то вони приймають дзвінки, повідомлення і повідомлення з соціалок. Відповідати теж можна з годин, але я ще раз повторюю - навіщо? Екран тут величезний, як для годин, але крихітний в порівнянні зі смартфонами. Але якщо припекло або хочеться понтануться розумними годинами - будьте люб'язні, можна надиктувати відповідь, відправити смайлики або навіть набрати текст на клавіатурке типу старих кнопкових телефонів.

Gear S3 - це класний фітнес-гаджет. Навіть якщо ви вимкніть смартфон, годинник будуть ретельно збирати інформацію про ваші пересування, пульсі і невеликих фітнес-перемоги. 

І тут двояке почуття - з одного боку задалбивают ці постійні повідомлення, що ви досягли цієї ачівкі, тієї, п'ятої, десятої - сходинки, кроки, поверхи, прости Господи! Але з іншого - це той самий мотиваційний пендель, якого часто не вистачає багатьом. До речі, якщо засидитеся більше години на місці - годинник не забудуть вам про це повідомити. І поки не походіть або не зробите розминку - вони від вас не відстануть. Будуть вібрувати кожні 5-10 хвилин, типу - рухайся, лінива дупа! Вставай і пройдися!

У годиннику є невеликий об'єм вбудованої пам'яті - 4 Гб. В принципі, цього вистачить, щоб закинути подборочку мотивуючої музики для тренування і спокійно залишати смартфон на час занять в залі в шафці. До того ж тут є пульсометр, так що плюс одна важлива інформація про якість ваших занять вам забезпечена.

Навіщо щось давали барометр і альтиметр, так що ви зможете дізнатися тиск і висоту щодо рівня моря. Інше питання, чи потрібно це вам взагалі? Я бачу обмаль моделей використання цієї фішки. Якщо для вас це реально щось вау - пишіть в коментах, мені дуже цікаво дізнатися, в яких умовах і як часто ви будете користуватися цією функцією.

Заряджаються годинник дуже швидко - вранці перед роботою я поставила їх на зарядку і буквально за півтори години вони набрали 97%. Одного заряду мені спокійно вистачало на два дні активної роботи. Правда враховуйте, що в режимі тренування, з пульсомірів і GPS, заряд буде відлітати з неймовірною швидкістю. 

Прикольно, що зарядка бездротова - вона виглядає симпатично і надійно утримує годинник при зарядці. Сумно інше - якщо ви забудете її будинку і поїдете у відпустку - ви залишитеся з вбраними годинами. 

підсумки

Смарт-годинник - це крутий аксесуар для тих, у кого є все, хто хоче бути в тренді технологій і цінує стильні речі. Samsung gear S3 - це крутий варіант для чоловіка, для дівчини - це така statement-деталь образу. Функціонально виділяються тисяча і одна можливість застосування S Health, інші речі - все також залежать від вашої захопленості ідеєю" все що завгодно, лише б не діставати смартфон з кишені" .

Спеціально для MOYO.ua
Ірина Руденко

Коментарі
Залиште коментар