Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд фотокамер Canon PowerShot G9 X, G5 X і G3 X: просунуті компакти з великим сенсором

Дата публікації: 26.10.2015 16:19
Дата оновлення: 26.10.2015 16:19

Спільні риси: сенсор, функціональність і додаткові можливості

Незважаючи на зовнішні відмінності трьох камер, вони отримали схожий функціональний арсенал і просунуті можливості зйомки. Тому загальних характеристик у них більше, ніж може здатися на перший погляд. В першу чергу варто відзначити наявність у всіх моделей 1-дюймового високочутливого сенсора CMOS з дозволом 20,2 Мп, який забезпечує оптимальну продуктивність фото в діапазоні чутливості ISO 125 - ISO 12 800. Крім цього, в новинках використовується процесор обробки зображення DIGIC 6 з фірмовою системою Canon HS, здатні забезпечити приголомшливу якість фото і відео навіть в умовах поганого освітлення.

Ще одна відмінна риса цих моделей - можливість запису відео з роздільною здатністю 1920 х 1080 пікселів з частотою до 60 кадрів/с в прогресивній розгортці. Для обміну фото і відео є модулі Wi-Fi і NFC, які дозволять передати відзнятий матеріал на смартфон або планшет під управлінням Android і iOS, реалізувати резервне копіювання на комп'ютер і навіть віддалене управління в режимі реального часу. І все це без проводів і додаткових проблем.

Як і личить просунутим рішенням, присутня безліч режимів зйомки, в тому числі, для астрономів-любителів - Star Mode забезпечить більш точне фокусування, Star Trails створить яскравий знімок з хвостами зірок, а Star Time-Lapse Movie дозволить зняти неперевершений відеокліп руху зірок.

Звичайно ж, крім зіркових режимів є повний контроль експозиції від автоматичного до повністю ручного режиму управління, а також можливість зйомки фото в стислому форматі RAW для подальшої обробки на комп'ютері. Крім цього, камери оснащені вбудованим фільтром нейтральної щільності для посилення контрастності в яскравих сценах.

Ще одна приємна особливість G9 X, G5 X і G3 X - хороший набір інтерфейсів, включаючи HDMI і можливість зарядки як за допомогою зовнішнього адаптера, так і звичайного блоку-харчування з USB-портом з кабелем microUSB, так що камери можна зарядити від порту ноутбука або звичайною портативної зарядки, яку також можна завжди тримати під рукою.

PowerShot G9 X

Новинка є самою компактною, тонкої і легкої серед представлених моделей, тому вона може стати постійним супутником фотографа, нарівні зі смартфоном або планшетом. Її металевий корпус виглядає просто приголомшливо, ви не захочете ховати камеру, а навпаки, будете показувати друзям.

Незважаючи на мініатюрність, тут використовується яскравий об'єктив з 3-кратним оптичним зумом, діафрагмою F2.0-F4.9 і фокусною відстанню 28-84 мм. Він доповнений системою оптичної стабілізації, яка дозволить знімати з рук навіть в умовах поганого освітлення.

Модель оснащена 3-дюймовим сенсорним екраном, який, завдяки оновленому для користувача інтерфейсу, дозволяє швидко змінювати налаштування і фокусуватися на потрібному об'єкті. Також є перстень на об'єктиві, яке дозволяє змінювати деякі настройки, а також реалізує ручне фокусування. Для зйомки рухливих об'єктів, починаючи від дитячих свят і закінчуючи спортивними змаганнями, PowerShot G9 X вміє знімати серію фото зі швидкістю 6 кадрів/с, так що ви не пропустите потрібний момент. При цьому система автофокусування спрацьовує майже моментально - їй знадобиться близько 0,13 с, щоб сфокусуватися на предметі і зробити фото.

PowerShot G5 X

Ця камера не настільки мініатюрна, як G9 X, але досить компактна, щоб завжди носити її з собою. Зате класичний чорний корпус з рубаними гранями відрізняється великою кількістю елементів управління. Набір включає окремі коліщатка вибору режиму і компенсації експозиції, диски управління на лицьовій і тильній панелях, а також перстень об'єктива, які можна налаштувати на свій розсуд. До всього іншого, є вбудований спалах і гарячий башмак для підключення всіляких сумісних аксесуарів. Крім портів mini HDMI і microUSB також встановлено 3,5 мм роз'єм для використання сумісного проводового пульта дистанційного керування.

Відмінною рисою камери стало наявність вбудованого цифрового видошукача з OLED-екраном, який має дозвіл 2,36 млн. Пікселів. Він допоможе швидко і зручно побудувати кадр, а також стежити за рухомими об'єктами. G5 X оснащена «світлим» об'єктивом з діафрагмою F1.8 - F2.8 з 4,2-кратним оптичним зумом (фокусна відстань 24-100 мм). Завдяки наявності 9-пелюсткової діафрагми, яка забезпечує гарні ефекти розмиття фону, і оптичної системи стабілізації, яка дозволяє знімати фото і відео з рук в широкому діапазоні умов зйомки, камера дозволить зняти фото чи відео таким, як вони його бачать з ідеальною якістю в темне час доби.

До всього іншого, модель оснащена 3-дюймовим сенсорним дисплеєм з можливістю повороту. Він забезпечить не тільки більш просте управління камерою, але також дозволить знімати фото м різних ракурсів. А у час транспортування дисплей буде надійно захищена від випадкових подряпин.

PowerShot G3 X

Топовим рішенням серед трьох камер стала G3 X - преміум-модель для професіоналів і просунутих користувачів, які хочуть отримати максимум від компактної камери. Хоча, ця модель не така вже мініатюрна - тут використовується ультразум-об'єктив з 25-кратним оптичним збільшенням. Так що ви зможете знімати будь-які об'єкти на великій або малій відстані, з ефектним розмитим фоном або неймовірною чіткістю як при зйомці фото, так і під час запису відео. Завдяки діафрагмі F2.8-5.6, яка складається з 9 пелюсток, камера ідеально підходить для зйомки масштабних пейзажів і пам'ятних портретів. 

Звичайно ж, присутня система 5-осьовий оптичної стабілізації, яка позбавить від тремтіння під час зйомки фото і відео на великому збільшенні. Камер автоматично адаптується до умов зйомки, створюючи детальні знімки та відеоролики навіть в умовах недостатнього освітлення.

Серед інших моделей, G3 X виділяється більш продуманою ергономікою, а також дизайном - корпус камери захищений від вологи і пилу, так що погодні умови не завадять створити привабливий знімок. Крім цього є широкий вибір дисків і коліщаток управління, в тому числі на об'єктиві, які дозволять повністю контролювати процес зйомки і на льоту змінювати параметри.

Також стане в нагоді сенсорний екран з можливістю зміни кута нахилу. Він дозволить з легкістю вибрати параметри і точки фокусування, переглянути знятий матеріал і зняти фото чи відео з незвичного ракурсу.

До речі, під час запису відео можна змінювати параметри камери, використовувати ручне фокусування і навіть транслювати відео по HDMI-кабелю. До всього іншого, швидкість серійної зйомки складає 5,9 кадр./С, так що ви зможете зафіксувати навіть найшвидший рух.

Коментарі
Залиште коментар