Назва СКОРОВАРКА вже говорить сама за себе – ті продукти, які доходять до готовності довго, скороварки варяться набагато швидше. Секрет полягає в тому, що пара під закритою герметично кришкою створює надлишковий тиск, при цьому підвищується температура кипіння. Продукти варяться за вищої температури, що прискорює їх розм'якшення. Час приготування різних продуктів у скороварці зменшується в середньому втричі. Багато продуктів можна готувати у скороварці у власному соку, без жиру та води. Додавати щось у процесі варіння небажано. У скороварці можна готувати на різних джерелах тепла, включаючи індукційні плити. Майже всі моделі дозволяють готувати на пару (також при надмірному тиску). Неприємна особливість алюмінієвої скороварки – запахи продуктів сильно «просочують» кастрюлю, а частинки їжі залишають сліди на її стінах. Тому ми пропонуємо моделі тільки з нержавіючої сталі. ОПИС:
- Об'єм – 10 літрів.
- Термостійкі бакелітові ручки.
- Нержавіюча сталь 18/10.
- Тришарове капсульне дно.
- Додаткова скляна кришка (з нею можна зберігати приготовлену їжу в холодильнику або використовувати скороварку просто як каструлю).
- Додаткове силіконове кільце (запасне).
- Сучасний дизайн.
- Приготування їжі в 3 рази швидше, ніж звичайним способом.
- Енергозбереження.
- Зберігає вітаміни та мінеральні речовини.
Особливості готування в будь-якій скороварці наступні: Випар з скороварки дуже невеликий, тому рідини для супу в ній має бути стільки, ви очікуєте отримати в готовому продукті, для каші – в півтора-два в рази менше, ніж при варінні у звичайній каструлі. Рідина не повинна перевищувати 2/3 об'єму скороварки, а для продуктів, що сильно розбухають у процесі варіння – не більше половини. Зі складних страв у скороварці вдаються ті, де всі інгредієнти варяться приблизно один термін. Це можна регулювати розміром нарізки складових страви. Нагрівання скороварки варто припинити, якщо пара з клапана зовсім перестала виходити: отже, рідини в каструлі не залишилося. У такому разі страву краще доварити за рахунок залишкового тепла на вимкненій плиті.