Монтаж
Плоскі витяжки BORGIO GIO є одномоторними та при потужності 380 м3 досить тихими. Відмінною рисою моделей GIO є наявність декоративного скла по фронту витяжки, яке крім декоративної функції служить також, як додатковий бар'єр для пари, що виходять під час приготування їжі, роблячи процес очищення повітря ще ефективнішим. Установка цієї витяжки є дуже простою. Кріплення може здійснюватися двома способами: |
- на стіну;
- до дна кухонної шафи.
Для обох варіантів установки в корпусі Borgio GIO вже є необхідні отвори.
Керування та експлуатація
Управління здійснюється за допомогою кнопок на передній панелі, якими регулюється потужність витяжки (швидкості з першою по третю), вмикається або вимикається підсвічування. Всі витяжки BORGIO оснащені двома жироуловлюючими фільтрами, які складаються з 5 куль алюмінієвої сітки. Витяжки моделі GIO можуть працювати в 2 режимах очищення повітря:
У режимі відведення, забруднене повітря спочатку проходить через жироуловлювальні фільтри, очищаючись від жирів, щоб вони не осідали на моторі, а потім повністю видаляється з приміщення через вентиляційний канал.
У режимі рециркуляції, забруднене повітря також спочатку проходить крізь алюмінієві фільтри, потім через вугільний фільтр, для очищення від запаху і далі повертається назад до кухні. Для того, щоб витяжка працювала в режимі рециркуляції необхідно:
- Встановити на мотор спеціальний вугільний фільтр;
- Переключити важіль на моторі в режим рециркуляції.
- Закрити круглий витяжний отвір перехідника на гофру, у верхній частини витяжки.
Виробник рекомендує використовувати режим відведення, тому що він більш економічний, адже не потрібно купувати вугільні фільтри, які через деякий час потрібно міняти. Також у режимі рециркуляції потужність витяжок трохи падає та підвищується шум роботи.
Історія бренду
Легенда про техніку для кухонь Borgio йде в Італію минулого століття, коли якийсь звичайний але дуже талановитий кухар на ім'я Лоренцо в маленькій італійській комуні Borgio вирішив поекспериментувати і представити суспільству не тільки вишукані страви, але та чарівне обладнання для місць, де ці страви можна готувати. Будучи кухарем з 30-річним стажем Лоренцо, як ніхто знав, яка саме духовка, плита чи витяжка буде кращою для кухні. Також він знав, як професійну кухонну техніку можна перетворити на доступне і зручне обладнання для кухні простих домогосподарок. Лоренцо почав експериментувати і пробувати створювати нові, зручніші версії застарілої кухонної техніки, і вони чудово вписувалися у звичайні кухні. Згодом кухні з Borgio стали популярними не тільки в провінціях Італії, а й за межами країни, а Лоренцо прославився як один із найуспішніших кухарів-бізнесменів у країні. Що примітно, він не покинув свою улюблену справу – поки їм вироблена продукція розходилися по всьому світу в будинки і квартири сімейств, Лоренцо час від часу знову ставав за плиту і готував, адже він – справжнісінький кухар у душі. Пройшло багато часу, а техніка для кухні Borgio стає дедалі популярнішою, адже наступники кухаря Лоренцо з такою самою любов'ю продовжили бізнес свого наставника.